Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kroatia: satojen vesiputousten Plitvice

Plitvicen järvet, Kroatia

Ja siellä sitten ollaan silloin aamuseittemältä, muistuttelin äreänä seuraavan aamun herätyksestä kun rahdattiin kamojamme autosta Airbnb-kämppään Plitvicen luonnonpuiston liepeillä Kroatiassa hiukan ennen puoltayötä pitkän ajopäivän jälkeen. No, jokainen voi miettiä, että oltiinko me, kaksi äärimmäisen aamu-unista reissuhäslää silloin seitsemän reikäreikä Plitvicen puiston porteilla – juu, ei oltu. Mutta aikaisessa kuitenkin: hiukan kahdeksan jälkeen paineltiin reippaalla otteella puiston porteista sisään täynnä energiaa ja voimaa kohdata järvialueen kauneus ja se turistimassa, josta oltiin kauhuissamme luettu etukäteen netistä. Minkälainen kokemus Kroatian Plitvice oli? Oltiinko me kahdeksan aikaan jo auttamattomasti liian myöhässä? Lue alta!

Plitvice on luonnon kauneimpia timantteja – aamuisin

Smaragdinvihreää, kirkkaanturkoosia ja miljoonia niiden erilaisia sävyjä: Plitvice on luonnon kauneinta sinfoniaa! Järvet ovat kuin turkooseja altaita, joiden pinnalle pystyy ikään kuin laskeutumaan puisilla kiemurtelevilla kulkureiteillä, ja jotka nekin sopivat järvinäkymään kuin nenä päähän. Pulleita kaloja köllöttää vedessä niin fleguina, että niiden elinvoimaa alkaa epäilemään, kunnes yksi fisuista jaksaa liikauttaa eväänsä ehkä kaksi milliä. Järvillä vallitsee uskomaton luonnon kauneuden absoluuttinen supertila, ja tunnelma on älyttömän seesteinen – ainakin aamuisin.

Ja ne vesiputoukset! Vesiputouksia suihkuaa joka rinteestä, mutkasta ja kuopasta, niitä on jättimäisistä keskikokoisiin ja superkorkeista mataliin. Plitvicen jälkeen alkaa melkein huvittaa ne kaikki kerrat, kun on jossain trooppisessa kohteessa ajanut skootterilla takapuoli makuuhaavoilla tuntikaupalla jollekin hikiselle pikku lätäkölle, missä muutama tippa kuraista vettä valuu kalliota pitkin niin surkealla tavalla, ettei sitä kehtaa edes kuvata. Tai no, ei Plitvicessakaan jaksa jokaista vesiputousta kuvata, mutta ainoastaan siksi, että niitä on kaikkialla ja melkein jopa liikaa. Harmillisesti (ja varsin ymmärrettävästä syystä myös) vesiputoukset eivät ole ainut asia, joita puistossa on kaikkialla ja oikeasti liikaa. Arvaatko jo, mistä mahdan puhua?

Juosten takaisin

Saavuimme puistoon kahdeksan jälkeen, jolloin muutama tunti meni vielä ihan kevyesti ja lähinnä mietittiin, että onneksi varauduttiin turistimassoihin, koska eihän täällä nyt niiiiiin paljon porukkaa ole. Juu. Lysti loppui siihen, kun alettiin palaamaan reittiä takaisin, jolloin tosiaan ymmärrettiin, että miksi Plitviceen ei suositella saapuvan enää keskipäivän jälkeen: turisteja siellä, täällä, tuolla ja erityisesti siinä kapeassa kulkureitin kohdassa kahdeksanhenkinen perhe ottamassa jokainen vuorollaan neljäsataa kuvaa itsestään. Tuli kyynärpäätä kylkeen ja sainpa myös järkkäristä päähäni. Selfiekepit heiluivat ilmassa holtittomasti kuin miekat keskiaikaisten ritarien snägäririidassa. Kaikki valokuvat, jotka olen paluumatkalla ottanut, sisältävät parhaasta mahdollisesta rajauksesta huolimatta noin seitsemänsataa päänuppia ja ainakin kymmenen paljaana paistavaa kitalakea, sillä turrelaumat kiljuivat kuin teinit diskossa. Kulkeminen hidastui koko ajan, desibelit nousivat ja jopa ne rentouden ääritilassa vedessä killuneet laiskakalat painuivat luoliinsa piiloon. Vedestä löytyi enää jättimäinen minikalaparvi, jonka äärellä tietysti 40-henkinen aasialaisturistilauma halusi kuvauttaa itsensä niin seisoma- kuin kyykkyasennossa – jokainen luonnollisesti yksi kerrallaan ja sanomattakin selvää, että koko reitin pullonkaulakohdassa, jolloin matkanteko pysähtyi muilta ihmisiltä 10 minuutiksi.

Mitä lähemmäs porttia pääsimme, sitä villimmäksi länneksi meno muuttui. Turistilaumoissa kulkevilla kenkävalikoima oli vaihtunut lenkkareista tai vaelluskengistä hyvin pitkälti joko flipflopeihin tai korkokenkiin (!), ja joku kantoi täysillä pauhaavaa mankkaa kädessään toisen vetäessä kaksin käsin röökiä sisällä puistossa. Seesteinen luonnonhelmi alkoi aika nopeasti muistuttaa tunnelmaltaan liikaa Primarkin alennusmyyntejä, jonka vuoksi kiristettiin tahtia ja lähes juostiin ulos puistosta. Autolle hölkättyämme olimme niin hikisiä, että Antti tuuletti itseään auton ilmastoinnin edessä lähes ilkosillaan minun maatessa pelkääjänpaikalla makuuasennossa, jalat kojelaudan päällä, pelkät alushousut ja toppi päälläni. Muiden turistien alkaessa kurkkimaan autoomme pelokkaan näköisinä, päätettiin nostaa kytkintä ja kaasutettiin tiehemme. Kiitos Plitvice: olit älyttömän upea, mutta emme aio palata.

Suosittelenko Plitvicea?

Plitvice oli todella vaikuttava kokemus erityisesti minulle, enkä voi korostaa sen upeutta riittämiin. Suosittelen Plitvicen järviä ehdottomasti, mutta enemmän kesäsesongin ulkopuolella (Plitvicen ruska on kuulemma mieletön!). Meidän valitsema C-reitti piti olla reittiin kuuluvan maisemajunan korjauksen vuoksi noin 11 kilometriä pituudeltaan, mutta jotenkin eksyimme taivaltamaan yli 16 kilometrin matkan. Eksyminen Plitvicessa ei oikeasti ole huono juttu, koska maisemat ovat vain niin käsittämättömän satumaiset joka polulla – kunhan et eksy puolenpäivän aikaan keskikesällä. Silloin sinua ei voi kukaan auttaa!

Lähtisitkö sinä Plitvicen järville – turistimassoista huolimatta? 😀

Visiitti Plitvicen luonnonpuistoon oli osa Euroopan roadtripiämme. Lue muista upeista roadtripimme kohteista alta:

Roadtripin paras stoppi: Italian Dolomiitit

Päivä kanssani Prahassa

Instagram-järvellä Italiassa: Lago di Braies

Slovenia: kun hevosenpaska teki reissusta täydellisen

Itävallan upea kuvauslokaatio

Eeppinen Euroopan roadtripimme


Seuraa minua InstagramissaFacebookissa ja Blogit.fi– sivustolla, jotta saat uusimmat postaukset reaaliajassa luettavaksesi! ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Marjatta sunnuntai, heinäkuu 15, 2018 at 13:00

  Olipa taas hieno lukea kokemuksianne. Kun samassa tilanteessa on se kaikkein upein ja kaikkein karmein. Ja mielenkiintoisesti kuvattuna. Kiitos!

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, heinäkuu 15, 2018 at 19:46

   Kiitos paljon, Marjatta. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 00:09

  Turismin haitat ovat nähtävissä kaikkialla, varsinkin mitä kauneimmista paikoista on kysymys. Juuri lueskelin Lapista, että on todennäköistä, että kansallispuistojen kävijämääriä joudutaan jossain vaiheessa rajoittamaan, kun kiinalaiset toden teolla alkavat Lapissa matkailemaan kesäisin.

  Itse haluan nähdä kyllä joskus Plitvicen, täytyisi käydä siellä aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä – ja todella aikaisin aamulla. Ja sitten vain yrittää keskittyä luontoon siten, että liialliset ihmiset eivät retkeä pilaisi.

  • Reply Frida Ingrid maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 10:16

   Osimoilleen näin! Olen lähiaikoina miettinyt reissussa ollessa juurikin turismin kasvua ja sitä räjähdyspistettä, jota koko ajan lähestymme. Sitä päivää, kun jopa off-sesonkina paikat on pullollaan turisteja. Jos haluaa vielä silloin matkailla, ei liene muuta vaihtoehtoa kuin vain hyväksyä massaturismin läsnäolo ja yrittää nauttia kohteesta – niin kuin totesitkin. 🙂

   Plitvice oli aivan älyttömän upea! Vaihtoehtoja toki turrepaljoudelle löytyy, ja esim. keskellä talvea putousten ollessa jäässä on puisto myös hullun kaunis – eikä turisteja luulisi silloin liiemmin ympärillä pyörivän. Tosin en tiedä, kuinka puisto todellisuudessa on auki talvisin ja miten siellä liikutaan yms. Loppusyksynä Plitvice on varmasti ihan huikea, ja keväällä tietysti, kun kasvillisuus on vihreimmillään.

   Ja tuo aikaisin meneminen – sitä en voi riittävästi korostaa! Kahdeksan ja kahdentoista välillä oleva ero ihmismäärässä oli kuin yö ja päivä, eikä varhaisen aamun turistimäärä ollut edes häiritsevä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 09:03

  Suunnitelmissa pistäytyä tuolla, mutta vasta syyskuun loppupuolella. Emme yleensäkään lähtisi Etelä-Eurooppaan kesäkaudella: liikaa ihmisiä ja liian kuuma (tai ainakin riski siihen), mutta ymmärrän toki, että kaikki eivät voi matkustaa milloin tahansa, kuten me jo vapaalla olevat 🙂

  • Reply Frida Ingrid maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 10:38

   Vahva suositus – erityisesti juurikin kesäsesongin ulkopuolella! 🙂

   Meidän alkuperäisen suunnitelman mukaan matkaan piti lähteä jo toukokuun alussa, mutta se ei valitettavasti monesta syystä johtuen lopulta onnistunutkaan. Toki olimme reissussa toukokuun lopusta lähtien, joten turistimäärät monessa kohteessa E-Euroopassa (tai muuallakaan) eivät olleen vielä ihan niin hirveitä kuin heinä- ja elokuussa. Mutta minunkin lempparivuodenajat Euroopassa matkailuun ovat ehdottomasti kevät ja syksy! 🙂

 • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 09:38

  Olitte ilmeisesti paikalla heinäkuussa? Meillä ei toukokuussa ollut ihan noin karu tunnelma, mutta toki keskipäivää kohti turistien lisääntyminen oli havaittavissa. Niin tajuttoman hieno paikka tuo on että olen tosi tyytyväinen että pääsin sinne käymään, mutta en minäkään koe tarvetta mennä sinne toistamiseen. Jää sitten muille kävijöille vähän enemmän tilaa!

  • Reply Frida Ingrid maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 10:42

   Oltiin kesäkuun alkupuolella! 🙂 Homma meni juurikin noin, että aamulla kahdeksan aikaan meno oli vielä huomattavan ok ja erityisesti mitä kauemmas reitin alusta pääsi. Keskipäivällä kuitenkin toisten porttien lähettyvillä ihmisvyöry oli aivan kreisi, joista onneksemme kuitenkin suurin osa lähti eri suuntaan kuin me. Porukkaa oli kyllä aivan liikaa sisällä siinä vaiheessa kun me teimme lähtöä – eikä kyseessä ollut edes vielä heinä- tai elokuu, jolloin ihmismassat ovat vieläkin moninkertaisesti suurempia!

   Minunkin mielestä Plitvice oli aivan käsittämättömän upea paikka ja olen niin iloinen, että menimme sinne! 🙂 Ja just näin, ei tarvetta mennä uudelleen niin jää muille enemmän tilaa! 🙂

 • Reply Terhi / Repullinen reissuja maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 22:23

  Ai Plitvicessä voi tehdä noinkin pitkän lenkin. Ompa mahtavaa. Minä olen käynyt vain Krkan kansallispuistossa Kroatiassa. Olimme siellä toukokuussa ja jo tuolloin paikalla oli ihan riittävästi muitakin turisteja. En osaa edes kuvitella millaista menoa näissä paikoissa on heinä-elokuussa. Minun muistaakseni Plitvicestä on uutisoitu, että se alkaa olla jopa liian suosittu ja väkeä käy siellä liikaa.

  • Reply Frida Ingrid tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 22:13

   Joo, no siis kuten sanottua ihmeteltiin hiukan askelmittarin tuloksia, mutta eksyttiin vissiin haahuilemaan niin monesti pois reitiltä… 😀 Ja lisäksi jouduttiin kävelemään noin 4km, koska reittiin kuuluva maisemajuna oli remontissa.

   Krka on varmasti kaunis myös, mutta olen kuullut tuota samaa muilta siellä käyneiltä, että turisteja saattaa piisata niin, ettei veteen mahdu. 😀 Mä en kans uskalla edes miettiä sitä ryysistä mikä heinä-elokuussa Kroatian hittipaikoissa oikein on!

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 23:22

  Lähtisin Plitviseen. Itse asiassa olimmekin viitisen vuotta sitten. Silloinkin oli jo väkeä kuin pipoa eli juuri ohi sesongin on sinne paras aika matkustaa.

  • Reply Frida Ingrid tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 22:14

   No näinhän se menee kyllä. 🙂 Ei tekisi itsellä enää toista kertaa mieli lähteä sinne, mutta oon tyytyväinen, että edes muutama tunti saatiin olla puistossa suhteellisen rauhassa.

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 13:53

  Plitvice houkuttelee kyllä tosi paljon, mutta sinne pitäisi päästä juurikin high seasonin ulkopuolella. Tuntuu, että tänä kesänä kaveripiiristä about puolet on käynyt Kroatiassa tai on menossa sinne. Mä voisinkin alkaa vähän selvitellä milloin tuolla on ruska-aika. Se sopisi mulle. 🙂

  • Reply Frida Ingrid tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 22:16

   Joo, en voi muuta kuin suositella – niin paikkaa kuin ajankohtana sesongin ulkopuolista aikaa! 😀 Kroatia on ihan mielettömän suosittu nyt, ja saa nähdä mitä muutaman vuoden päästä. Voi että, ruska on tuolla varmaan ihan mykistävän kaunis! Ei muuta kuin reissua suunnittelemaan! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 08:52

  Heheh kuulostaa aika samalta tilanteelta kuin Krkassa 😀 pitäisi kirjottaa siitä pian kunhan Georgia on pureskeltu 😀 ihanasti kuvailtu kauneus kuin kaaoskin 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:30

   Joo oon kuullut, että Krkassa riittää populaa ihan kiitettävästi myös. 😀 Kiitos suuresti Sandra! <3

 • Reply Heidi / Maailman äärellä perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 12:10

  Kyllä tämä kauneus houkuttelisi Plitvice näkemään – kerran elämässä. Oma syyslomani on aina lokakuun lioppupuoliskolla. Osuisikohan ruska-aika siellä silloin? Se voisi olla hyvä ajankohta minulle. (Tosin tämän vuoden syysloma on jo varattu Dolomiiteille, mutta vuoden pääsrtä…) Me tiedostettiin tämä sama turistiryysisongelma Skotlannin Isle of Skyella ja meidät herätyskello herättikin aamuisin aina jo neljän aikaan :D. Saatiin sitten nämä kuuluisimmat patikat kulkea ihan kaksin auringon noustessa. Keskipäivälla käytiiin sitten aina nukkumassa päiväunet.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:32

   Vois kuvitella, että juuri noihin aikoihin on loppusyksy siellä meneillään! 🙂 Ja ah, Dolomiitit on myös niin upea paikka, ei muuta kuin hyvää reissua sinne! <3

   Joo, vitsit, pitäis itekin alkaa tekeen noin kuin te Skotlannissa. 🙂 Ollaan vain niin huonoja heräämään superaikaisin, ja tietty pidemmillä kiertoreissuilla se käy nopeaa aika raskaaksikin. Ens "rysässä" ehdottomasti aion herätä kukonlaukun aikaan! 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 12:36

  Hienoudesta huolimatta tunnelma on pilalla tuollaisessa väentungoksessa. Kiitos neuvosta. Ehdottomasti muulloin kuin kesäsesonkina.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:37

   Joo, onhan se vähän niin. Mutta kuten sanottua, kyllä kesälläkin voi mennä, jos vain oikeasti menee niin aikaisin kuin mahdollista. Portit aukeavat seitsemältä, mutta ilmeisesti Plitvicessa on (kalliita) hotelleja myös alueen sisäpuolella, jolloin puistoon on mahdollista lähteä aikaisemmin. Me olimme tuolloin kesäkuun alkupuolella, ja tosiaan vielä tuo 8-10 oli todella kivaa aikaa: turisteja oli, mutta ei häiriöksi asti. Meno oli rauhallista yms. Sitten 11 aikaan huomasi jo väkimäärän kasvamisen, mutta 12 ryysis sitten iski totisesti. 😀 Siltikin suosittelen paikkaa, mutta kokemus on varmasti hyvin erilainen keskikesällä puolenpäivän aikaan vs. esim. syksyllä tai keväällä aamuseiskalta.

 • Reply Maisemaonnellinen Johanna perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 13:44

  Tuo on upea paikka, ja se olisi kiva nähdä. Mutta tosiaan, ehdottomasti sesongin ulkopuolella. Etsin luontokohteista nimenomaan luonnonrauhaa, ja ellei sitä ole tarjolla, ei vesiputouksistakaan ole suurempaa iloa.

  Onneksi menitte niin ajoissa kuitenkin, että sait otettua nuo upeat kuvat ennen kuin ihmislaumat valtasivat koko paikan! 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:40

   Joo, jos luonnonrauhaa etsii, on Plitviceen mentävä juuri superaikaisin ja mielellään sesongin ulkopuolella. Tosin, meitä vastaan käveli tuolloin aamukasilta muutamia patikoijia, jotka poskien punoituksen perusteella olivat olleet puistossa jo muutaman tunnin – ja varmasti aivan keskenään.

   Kiitos! 🙂

 • Reply Elsa/Hakunamalife perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 18:29

  Me ollaan ens kesänä lähdössä meidän vanhalla 2cv Citroenillä kroatiaan roadtripille, ja tuolla tullaan myös varmasti silloin käymään. Näyttää kyllä tosi hienolta? Pitää varmasti kyllä tulla todella aikaisin paikalle, itsellähän kun on tässä omallakin matkalla tupannut vähän hermo menemään suuriin turistimassoihin?

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:43

   Oi, kuulostaapa ihanalta reissulta! 🙂 Joo, kyllä vain minunkin kaltaisen aamu-unisen reissupirkon on alettava petraamaan noiden superaikaisten aamuherätysten kanssa, sillä turistien määrä ei (missään) tule ainakaan vähentymään tulevaisuudessa, ja varhaisien aamujen täsmäiskuja Plitvicen kaltaisissa suosikkipaikoissa joutuu alkaa tekemään itse allekirjoittanutkin – jos siis haluaa sitä omaa rauhaa ja valokuvia ilman sataa turrepärstää. 🙂

 • Reply Sini perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 20:46

  Onhan tuolla kaunista, mutta liiallinen väenpaljous kapeilla poluilla ei houkuttele 🙁

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:46

   Plitvice oli oikeasti TODELLA vaikuttava paikka, yksi hienoimpia luontokohteita, jossa olen koskaan käynyt. Kuitenkin olen samaa mieltä tuosta, että väenpaljous ja kapeat kulkureitit on yhtälönä aika inhottava ja paikka menettää upeutensa hyvinkin vikkelään. Onneksi Plitvice on todellakin mahdollista kokea ilman järkyttävää ryysistä – varhaisena aamuna kuten itsekin teimme, tai vielä paremmin sesongin ulkopuolella syksyllä tai keväällä, tai jopa talvella.

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal perjantai, heinäkuu 20, 2018 at 21:20

  Lähtisin! Kirjoitan vain muistikirjaani nyt: kevät tai syksy. Aamulla klo 7.00. Mutta apua: syksy vai kevät? Kiitos mielettömästä tunnelmakuvauksesta!

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:48

   Haha, noilla ohjeilla tulee taatusti onnistunut Plitvicen reissu! <3 Keväällä luonto on herätessään varmaan aika mieletön, mutta toisaalta syksyn ruska saattaa olla aikamoinen valokuvauksellinen unelma. Aika vaikea valinta! 🙂

   Kiitos todella paljon, Anita! Kiva kun tykkäsit lukea. 🙂

 • Reply Sofia / Project Forever lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 12:40

  Plitviceen haluaisin joskus mennä, tosin se ei ole haavelistan kärkipäässä eikä asian toteuttamisella ole kiire. Krkan kansallispuistossa olen käynyt ja sekin oli hieno kokemus, vaikka toki Plitvice on vielä isompi ja varmasti vaikuttavampi. Täytyy pitää mielessä ettei ehkä kannata mennä kesän huippusesonkina! 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:51

   Joo, Krka on kuulemma hieno sekin, ja tietysti ”tyypiltään” aika erilainen, kun Krkassa uiminen on sallittua ja Plitvicessa taas ei. Plitvice myös muodostuu useista kymmenistä järvistä, jonka vuoksi lyhyen pitstopin sijaan puistossa saa kulumaan helposti puolikin päivää. 🙂 Itse en ole ehtinyt vielä Krkaan, mutta ehkä joku päivä!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 13:17

  Kyllä minä Plitvicessä haluan joskus käydä, tokikin kyllä pistää harkitsemaan ainakin ajankohtaa kun luki näistä teidän kokemuksistanne. Ja on oikeasti niin ärsyttävää se kun yrittää saada kuvaa, edes yhtä sellaista hyvin onnistunutta niin aina jonkun turren otsa, päälaki tai koko naama loistaa kuvassa etualalla. 😀

  • Reply Frida Ingrid lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 19:52

   Ehdottomasti suosittelen Plitvicea turistimääristä huolimatta! <3 Mieletön paikka, joka pääsee oikeuksiinsa juuri varhaisina aamuina ja erityisesti varmasti sesongin ulkopuolella.

   Äläpä kuule muuta virka, itsehän menetän hermoni hyvinkin nopeasti jos turistia puskee koko ajan kuvaan, eikä missään saa napsittua onnistuneita kuvia. 😀

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, heinäkuu 21, 2018 at 20:26

  Kyllähän tuonne on päästävä, turisteista huolimatta! 😀 Voin kyllä niin samaistua tuohon ahdistavuuteen, sellaista se oli Dubrovnikin vanhassa kaupungissakin ensimmäisenä iltana, kun yritimme sisään emmekä yksinkertaisesti mahtuneet! Mutta kyllä tuolla on niin sairaan kaunista, ettei tuolla voi jättää käymättä. Pakko siis jaksaa nousta aikaisin ylös. 🙂

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, heinäkuu 22, 2018 at 11:29

   Joo olihan tuo ihan mieletön paikka! <3 Ai kauhea, en tiennytkään, että Dubrovnik on NOIN täynnä turisteja! Itse en ole siellä vielä käynyt, mutta suunnitteilla on ollut monta kertaa lähteä Dubrovnikista roadtripille Albaniaan asti. Sekin pitänee siis tehdä keväällä tai syksyllä kesän sijaan, jotta pääsee edes vanhaan kaupunkiin sisään. 😀

  Leave a Reply