Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesän 2018 bucket list: 10 asiaa

Jos jotain minusta pitää tietää, ovat ne kaksi seuraavaa asiaa: olen intohimoinen erilaisten listojen ja listauksien kirjoittaja, mutta samaan aikaan maailman huonoin niiden listojen sisältöihin sitoutuja, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Nyt kuitenkin listahammasta alkoi koputella taas niin maan pirusti, joten päätin kertoa bucket listini tälle kesälle, vaikka hiihdellään (ja oikeasti parin kuukauden päästä kirjaimellisesti hiihdellään, yyh…) jo melkein ehtoon puolella tätä kalman kylmän Pohjolan parhainta vuodenaikaa (joka on ollut tänä vuonna UPEA!). Nyt kun alla olevat on sanottu ääneen, pitäkääkin huoli, että toteutan niistä jokaisen! 😉

Katso alta mun bucket list, ja kerro kommentteihin omasi!

1. Tee pidempi (kierto)matka

Check. Pidemmän matkan voi rustata tämän kesän listalta tehdyksi, koska vasta muutamisen viikkoa sitten palattiin kuukauden mittaiselta ja 19 maan läpi käyvältä autorundilta Euroopasta. Reissu oli mieletön, enkä ihan heti keksi ikimuistoisempaa matkaa omasta reissuhistoriastani. Ehkä parhain tapa aloittaa kesä!

Lue täältä lisää hullun upeasta Euroopan roadtripistämme!

2. Käy ainakin kaksilla festareilla

Puoliksi check. Viime viikonloppu tuli festaroitua Ruisrockissa, eli toiselta nimeltään Ruisrääkissä, joka muuten kuvaa Ruissin jälkeistä fiilistä aika mainiosti – kaikki kolme päivää ruissailleet kyllä tietää, mistä puhun. Vaikka festareiden aikana unet jää lyhyeksi, kroppaan ilmestyy omituisia mustelmia ja äänikin saattaa heittää ylimääräisen rundin ennen kuin löytää viikonlopun jälkeen takaisin omistajalleen, en silti vaihtaisi tuota kesäviikonloppua mihinkään! Ruisrock on ihan oikeasti ihmisen parasta aikaa.

Festarit eivät tältä kesältä kuitenkaan jää vain Ruissiin, vaan jo ensi viikonloppuna minut voi bongata Uusi Tampere- festareilta Tampereelta (yllättäen nimestä päätellen) sekä elokuussa ainakin Flow:sta Helsingistä ja todennäköisesti myös Blockfesteiltä Tampereelta. En malta odottaa!

3. Järjestä kesäpiknik

Joku saattaa ihmetellä, että pitääkö jokin näin pieni ja yksinkertainen asia laittaa oikein erikseen kesän tapahtumalistaukseen, mutta kyllä – todellakin pitää! Ihana kesäpiknik isoine viltteineen, herkkunaposteluineen ja skumppineen kera ystävien on pitänyt tehdä jo muutamana kesänä, mutta se on aina jäänyt odottelemaan vuoroaan muiden suunnitelmien astuessa esiin. Nyt tänä kesänä homma on toisin, ja tämä piknik tullaan järjestämään vaikka väkisin! 😀

4. Käy mökillä

Check. En ole mökkeilijä, ja päällimmäisestä syystä siksi, että olen hyttysille allerginen. Olen todella kärttyistä seuraa, koska tulen niin rajusti syödyksi kaikista estotoimenpiteistä huolimatta, enkä siksi oikein pysty nauttimaan mistään mökillä ollessa. Lyhyt mökkireissu on kuitenkin joka kesä pyrittävä tekemään, ja nyt se siintääkin aivan muutaman päivän päässä! Grillausta, koiran juoksutusta pellolla, patikointireissu Helvetinjärven luonnonpuistoon, soutelua, uintia, saunomista ja hengailua. Ihan huippukivaa – kunhan ei mieti sitä paukamien määrää tuon paripäiväisen jälkeen…

5. Nää mahdollisimman paljon ystäviä

Toisinaan sitä talven pimeydessä turhautuu, kun tuntuu, että kaikki ihmiset kömpivät niihin takkatulin lämmitettyihin myyränkoloihinsa ja kutovat sukkaa yhdeksän kuukautta putkeen. Mutta, sitten kun kesä tulee, ei vapaata viikonloppua näy mailla halmeilla ja kaikki vapaa-aika täyttyy tekemisellä ja kavereiden näkemisellä. Mikään ei ole parempaa kuin lämmin kesäilta, paljon vanhoja ystäviä, uusia kavereita, naurua ja pelkkää rakkausmeininkiä!

6. Käy telttailemassa Turun seudulla

No, kun nyt päästiin mökkiosiosta, niin kerrottakoon, etten ole telttailija myöskään (yllättävän paljon minulla on kesälistallani asioita, joista en liiemmin välitä…). Reissunaistestiä tehdessä minusta paljastuisi absoluuttisen varmasti 0 % askeettisesta telttailusta nauttivaa reissaajaa, mutta yksi yö teltassa jonkin patikointireitin varrella grillauskodan tuntumassa kuulostaa ihan oikeasti hauskalta. Telttailureissun suunnittelulistalla lukee makkaraa iltapalaksi, lettuja aamiaiseksi, kahvipannu sekä iso kysymysmerkki sen suhteen, että miten ihmeessä saadaan meidän pikkutelttaan mahtumaan myös ylisäikky, 50-kiloinen Brutus-berninpaimenkoiramme?

7. Järjestä wine tasting ja tapasilta

Tämän hetkisen kämppämme parveke on itsessään pienen asunnon kokoinen, joten siitä pitää myös nauttia mahdollisimman paljon kesän aikana. Harva juttu saa innostuskäyrät pomppaamaan korkeuksiin samalla tavoin kuin viinien kunnollinen maistelu sekä tapaksien mussuttaminen hyvässä seurassa lämpimällä parvekkeella! Lisäksi minähän olen tunnettu mitä aikaavievimmistä ja kreiseimmistä tapaskokkailuistani, joten tällainen kyseinen iltama on pakko saada mahdutettua kalenteriin.

8. Syö ainakin viidessä uudessa turkulaisessa ravintolassa (tai kahvilassa)

Rakastan monenlaista ruokaa ja kokeilla uutta, mutta valitettavan usein tulee mentyä syömään vain niihin omiin vanhoihin suosikkeihin. Tämän vuoksi bucket listin toinen kulinaristinen kohta pitää sisällään lupauksen syödä ainakin viidessä uudessa turkulaisessa ravintolassa tai kahvilassa. Tähän mennessä emme ole ehtineet yhteenkään uuteen ravintolaan tämän kesän aikana, joten asiaan pitää paneutua tiukasti seuraavat pari kuukautta. Listalla on ainakin söpöäkin söpömpi Gaggui- kahvila, ravintola Noa sekä vegerafla Kuori. Pakko tehdä myös julkea tunnustus, jota kukaan turkulainen ei haluaisi myöntää: en ole koskaan syönyt Tintåssa, joten ehkä sekin kuuluu tämän kesän listalle!

9. Tee jokin viikonloppureissu

Viime kesän puolessavälissä muutin Espanjasta takaisin Suomeen, ja lisäksi elokuuksi lähdimme reissaamaan Väli-Amerikkaan, jonka vuoksi en ennättänyt olemaan Suomessa kesäaikana kuin yhden vaivaisen kuukauden. Siksi tänä kesänä en halua reissata liikaa, ja kun kesästä meni jo Euroopan roadtrippiin kolmasosa, on tiedossa korkeintaan jokin pieni viikonloppumatka loppukesän aikana, jos sitäkään. Kohteesta ei mitään hajua, enkä edes halua liikaa suunnitella mitään, sillä voi olla, että seuraava reissu tehdään kuitenkin vasta alkusyksystä kesänpidennyksenä. Mikäli kuitenkin viikonloppumatkalle eksyttäisiin, se voisi olla jokin ihana kesäkohde Suomesta tai vaikka Itä-Suomen miniroadtrip!

10. Opettele viron alkeet

Kaikista randomein kohta bucket listilta viimeisenä, eli viron alkeiden itsenäinen opettelu. Euroopan roadtripimme alussa ollessamme Tallinnassa ymmärsin paikallisen Lidlin seinältä ”grill on kuum”- tekstin, jolloin oivalsin heti, että mullahan on talenttia tähän kieleen! Ei, mutta oikeasti, olisi vain superhauska osata kieltä, joka kuitenkin niin hirveästi muistuttaa korvakuulemaltaan suomea. Ei kenelläkään olisi heittää vinkkiä jostain hyvästä viron alkeiden (ilmaisesta) nettimateriaalista?

Miltäs kuulostaa meikäläisen bucket list? Mitä kaikkea sun kesälistaukseen kuuluu? 🙂

Kaikki postauksen kuvat ovat alkukesän huikealta Euroopan roadtripiltämme. Lue Eurotourin postaukset täältä!


Muista seurata minua InstagramissaFacebookissa ja Blogit.fi– sivustolla, jotta saat uusimmat postaukset reaaliajassa luettavaksesi! ?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Liisa maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 00:21

  Onpa kiva postaus – saako idean kopioida? 😀 Puhun itse viroa kolmantena äidinkielenäni, joten en ole testannut kursseja, mutta esimerkiksi http://www.keeleklikk.ee löytyy vasta-alkajien kurssi ja vieläpä ihan ilmaiseksi. 🙂 Head 6ppimist!

  • Reply Frida Ingrid maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 10:09

   Haha, totta kai! 😀 En sentään omista oikeuksia kesälistauksien tekemiseen. 😀

   Aivan, muistelenkin, että olen stooreissa nähnyt tai muualta lukenut sun puhuvan viroa! 🙂 Kiitos ihan älyttömästi vinkistä!! Taidankin perehtyä oitis näihin sivuihin paremmin. Kiitos!

  Leave a Reply