Suomen suurin matkablogiyhteisö

12 x Eurotour + anna vinkkisi!

Jipii, enää 3 päivää Eurotourin starttiin! Lähdemme siis kiertämään omalla autolla kuukaudeksi Eurooppaa, ja täällä ollaan aika täpinöissä, sillä muutamaa juonenkäännettä lukuun ottamatta koko kuukauden ajoreitti on selvillä. Palaan tarkkaan ajoreittiin eri postauksessa, mutta nyt halusin listata 12 kohdeasiaa tulevalta reissultamme. Lisäksi haluaisin muutamaan kohteeseen just sun vinkit, joten jätäpä ne kommentteihin, kiitos!

Top 5 kohdetta, joita odotan eniten

1. Dolomiitit, Italia

Olen mennyt ihan päästäni pyörälle löydettyäni Googlesta Italian Dolomiittien huippukauniit salaisuudet! Sen vuoksi reissusuunnitelmiin tuli hieman muutoksia, ja pelkän Gardajärven lisäksi kiertelemme Dolomiiteilla ainakin Lago di Braiesin, Sass Pordoin ja Kastelruthin.

2. Slovenia

Slovenia on roikkunut todella kauan listoillani, ja nyt vihdoinkin sinne ennätän. Sloveniassa pyörimme sen läntisillä nurkilla, eritoten Bohinj-järvellä ja Triglavin vuoristoissa. En voisi olla tyytyväisempi reittivalinnastamme, sillä jatkuvasti törmään IG:ssa mitä kauniimpiin slovenialaisiin järvimaisemiin.

3. Venetsia, Italia

Joka tuutin täyttävät turistimassat, päähän kolahtelevat selfie-kepit ja samaan aikaan luokattoman huono, mutta järjettömän kallis ruoka – Venetsia, olen valmis! Minua ei jostakin syystä haittaa edellä mainitut seikat ollenkaan, sillä olen ehtinyt muodostamaan itselleni pienimuotoisen Venetsia-pakkomielteen, ja odotan daytrippiamme tuohon kelluvaan turistimagneettiin todella paljon. Onko sulla joku salainen tipsi Venetsiaan? Jätä se kommentteihin!

4. Parc Ela, Sveitsi

Tälle reissulle osuu useampi upea luontokohde, ja Sveitsin Parc Elan luonnonpuisto ei todellakaan häviä muille kauneudessaan! Vietämme luonnonpuiston liepeillä muutaman päivän, joten ainakin jokin lyhyempi haikkaus ehditään heittää tuossa sveitsiläisessä luonnonhelmessä.

5. Gent, Belgia

Alunperin reissun pysähdysstoppeja suunnitellessa olin valmis jättämään Belgian kokonaan pois listalta. Jotenkin kuitenkin päädyin googlettelemaan syvemmin tuosta pikkuvaltiosta, ja suorastaan äimistyin belgialaisten kaupunkien loistosta. Gent valikoitui mahtipontisen arkkitehtuurinsa vuoksi, mutta lisäksi se on jotakuinkin reitillämme Luxemburgista Amsterdamiin.

4 kohdetta, jotka eivät (vielä) säväytä

Nämä kohteet ovat kaikki jollakin tapaa kiinnostavia – totta kai, kun ovat tourillemme päätyneet. Jos kuitenkin joitakin vähemmän kiinnostavia paikkoja on reitiltämme keksittävä, taitavat ne olla nämä neljä. Haaste on otettu vastaan, ja pyrin ihastumaan jokaiseen alla olevista!

1. Amsterdam, Alankomaat

Joku varmaan heitti juuri puhelimensa seinään siitä turhautumisesta, että joutui lukemaan minun ennakkoluuloistani Amsterdamia kohtaan. Noh, voit kerätä ne näytön sirpaleet: minulla ei ole mitään varsinaisia ennakkoluuloja Amsterdamia kohtaan, mutta valehtelisin jos väittäisin, että se kiinnostaa minua super paljon. Ehkä kuvissa Dami vaikuttaa kylmältä, kolealta ja jokensa myötä jotenkin liian turkulaiselta saadakseen minua jo ennakkoon pauloihinsa. Mitä mieltä sinä olet, onko Amsterdam kaiken sen hehkutuksen arvoinen?

2. Praha, Tsekki

Olin Prahasta alunperin todella innoissani, mutta en tiedä minne se into ehti tässä kuukausien aikana katoamaan. En osaa tätäkään fiilistä sanoittaa aivan täysin, mutta jotenkin minulla tulee Prahasta mieleen todella ”tavallinen” ja ehkä vähän tylsäkin kaupunki. Olenhan väärässä?

3. Saksa

Saksan suhteen suunnitelmat vaihtuivat pakon edessä Berliinistä pikavisiitteihin Karlsruhen viinitiloille ja puolipäivään Hampurissa. Kummatkin vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta, mutta ennakkoluuloni koskevatkin Saksaa yleisesti, ja Saksa on aina ollut minulle vähän sellainen blaah mielikuviltaan – jopa se kaikkien rakastama Berliini. En pidä erityisemmin saksan kielestä, mutta kuten täältä voit lukea, puhun sitä kuitenkin aikas sujuvasti, joten eiköhän siitä ihan hyvä vielä tule… 😉

4. Milano, Italia

Onko kenelläkään ikinä ollut hyvää sanottavaa Milanosta? Tuntuu, että kaikki siellä käyneet kertovat, että se on hyvinkin tyhjä arpa Italian spekseissä mitattuna, eikä siellä ole oikein mitään erityistä nähtävää. Meillä Milano on todennäköisesti vain puolen päivän stoppi, joten on mielenkiintoista nähdä, minkälainen mielikuva kaupungista jää!

3 x villi kortti

1. Baska

Kroatiassa Krk:n saarella vietämme pari päivää nauttien rantaelämästä. Krk:kaa eli ääntämismöhkömaisuudessaan suomalaisittain Kirkaa ja sen tarjoamia biitsejä googletellessani, törmäsin Baska-nimiseen rantaan, joka vaikutti sulostuttavan nimensä lisäksi ihan mukiinmenevältä rannalta. Kyllä se on käytävä Baskalla! Tiedä vaikka Baskalla ollessa vähän ruskettuisi. Baskan reissu saa ihan luvalla olla Baska reissu! 🙂 Tätä sanaleikkiä voisin jatkaa loputtomiin!

2. 91 tuntia autossa

Pikaisen laskutoimituksen jälkeen kalkulaattorini kertoi, että koko kuukauden kiertoreissusta autossa istumiseen menee 3,75 vuorokautta eli rapiat 90 tuntia! Tähän ei tietenkään ole laskettuna mitään hupiajeluita, vaan ainoastaan pakolliset siirtymät – tiedossa on siis todella voimakasta pyllyn puutumista. Meillä on kuitenkin tähän lähes satatuntiseen lystiin apukeinona autojääkaappi, joka vaikuttaa ultimaattisesti yhdeltä maailman parhaimmalta keksinnöltä. En malta odottaa!

3. Vankkuri-karavaanari-majoitus

Amsterdamissa kesäkuun loppupään majoitushinnat kirvoittivat järkytyksellään itselleni melkein ihottuman, joten oli pakko hitusen laskea standardeja. Tämän vuoksi vietämme pari yötä Amsterdamin laitamilla jonkin ukkelin etupihalle rakennetussa äärimmäisen maalaisromanttisessa, renkaattomassa ”wagonissa”, eli eräänlaisessa karavaanarimaisessa asuntoauto-tyyppisessä majoitusratkaisussa. Majoitus oli saanut aivan huiput arvostelut ja se vaikutti mielettömän söpöltä, joten pakkohan sitä on kokeilla!

Vinkkejä kaivataan!

Meillä on tällä 27 pysähdyksen reitillämme paljon sellaisia kohteita, joihin emme ole vielä suunnitelleet oikein mitään, joten etsintäkuulutan parhaimmat jutut nyt teiltä! Anna huipuimmat täsmäiskuvinkkisi päivävisiitteihin Vilnaan, Varsovaan, Bratislavaan, Graziin, Liechtensteiniin, Luxemburgiin, Gentiin ja Hampuriin! Entä mitkä ovat ovat must-jutut Köpiksessä? Mitä kannattaa tehdä ja syödä parin päivän pysähdyksellä Amsterdamissa ja Prahassa? Missä saa kauneimmat kuvat ilman tuhansia turistipäitä Venetsiassa? Mikä reitti Plitvicessa on kaikista sykähdyttävin? Jätä vinkit kommentteihin, kiitos! 🙂


Seuraa minua myös Instagramissa, Facebookissa ja Blogit.fi- sivustolla, niin saat postaukset reaaliajassa käsiisi! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Elina perjantai, toukokuu 25, 2018 at 21:52

  Moikka! Kuulostaapa kivalta reissulta! Pari ruokatärppiä; Prahassa kantsii maistaa doughnut cone -pehmiksiä (saa myös esim. kermavaahdolla tai sitten pelkän pullarullan), ja Amsterdamissa ranskalaisia majoneesilla katukojusta (näitä löytynee paljon myös Belgiasta) ja poffertjes-pannukakkuja. Milanosta tulin itse juuri viime viikolla, se oli ns. pakollinen pysähdys reissulla enkä myöskään odottanut paljon, mutta kaupunki yllättikin ihan positiivisesti. Jos aikaa puoli päivää niin yhtena hyvänä vaihtoehtona on mennä kiertelemään ja syömään Naviglin alueelle. Ihanaa matkaa! 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, toukokuu 26, 2018 at 10:11

   Eikä, ihanan kuuloinen donitsitötterö! 😀 Pakko saada! Just tällaisia vinkkejä kaipasinkin 😀

   Ihana kuulla, että Milano yllätti positiivisesti. Noin käy joskus itsellekin, kun ei ole mitään ihmeempiä odotuksia. 🙂 Googletin tuon Naviglin alueen ja voi vitsi, että näytti söpöltä! 🙂

   Kiitos paljon vinkeistä ja kommentista! 🙂

 • Reply Reissu-Jani perjantai, toukokuu 25, 2018 at 22:38

  Näistä pitäisi kirjoittaa pidempiä juttuja – osasta löytyy mun blogista juttuja-.. mutta:

  Vilna: Vanha-kaupunki, Trakain linna 30km Vilnasta
  Varsova: Kansannousun museo ja Stalinin hammas eli Tiedepalatsi. Vanha kaupunki on hieno, rakennettu tosin uudestaan sodan jälkeen.
  Brastislava: Pieni kaupunki – käy siinä Ufossa, joka on Tonavan yläpuolella. Wanha-kaupunki iltaisin.
  Luxemburg: Rotkolaakso kaupungin alapuolella – hyviä ravintoloita
  Köpis: Nyhamn, ja kaikki Nordic tyyliset ravintolat..
  Praha: Ehdoton suosikki, ja mun blogista löytyy tänne vinkkejä. Vältä ruuhkaa Kaarlen sillalla, Mala Strana aluen on paras. Syö ja juo kuppiloissa – Mala Stranan aukiolta löytyy hyviä paikkoja.
  Venetsia: kuten Praha – pois turreväylältä ja veneillä Buranoon ja Muranoon
  Plitvice: Upea paikka –

  • Reply Frida Ingrid lauantai, toukokuu 26, 2018 at 10:19

   Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Osa olikin jo tuttuja, mutta osa ei! Kyllä se varmaan on uskottava, että Venetsiassa kannattaa lähteä pääsaarelta toiselle saarelle turisteja karkuun, kun niin moni sitä suosittelee. Meillä on vain yksi päivä aikaa Venetsiassa, joten sen takia olisin halunnut olla yhdessä ja samassa paikassa… 🙂

   Kiitos paljon vinkeistä ja kommentista! 🙂

 • Reply Jenni lauantai, toukokuu 26, 2018 at 11:49

  Luxemburg on ihanan kompakti! Just oltiin ja kirjoitin reissusta lasten kanssa, mutta hyvin näistä menee monet aikuusseurassakin: Pont Adolphen alla menevältä kävelytasolta saa komeita kuvia, Pfaffendahlin laaksossa on vanha pyykinpesupaikka muutettu jalkojen viilennyspaikaksi ja siitä on näkymä vanhalle komealle kivisillalle 🙂

  https://www.rantapallo.fi/hausfrau/2018/04/28/lasten-kanssa-luxemburgissa/

  • Reply Frida Ingrid lauantai, toukokuu 26, 2018 at 12:15

   Kiitos vinkeistä! Käynkin oitis lukemassa sun postauksen aiheesta! 🙂

 • Reply Jenny lauantai, toukokuu 26, 2018 at 13:06

  Venetsia itselläkin haaveena ? Nyt pääsin tutustumaan Lontoon pikku Venetsiaan, ei se tosin ihan oikean Venetsian arvoinen taida olla ??

  Prahasta olen kuitenkin eri mieltä, musta se on ihana kaupunki ja sieltä löytyy paljonkin nähtävää ja koettavaa, mm. John Lennon wall ja jo itsessään arkkitehtuuri ja sokkeloinen kaavoituis. Kaksi kertaa ollut ja kaupunki houkuttelee edelleen.

  jennytokoi.com

  • Reply Frida Ingrid lauantai, toukokuu 26, 2018 at 13:12

   Siis uskon kaiken Prahan suhteen! 😀 Listaus olikin enemmän siitä, että mitkä ei ennakkoon ole vielä hirveästi kutkuttaneet. Uskon oikeasti, että tulen tykkäämään ihan täysiä Prahasta, mutta sanotaan niin, että en odota sitä eniten reissultamme. Varmasti tulen kuitenkin ihastumaan siihen! 🙂

   Kiitos kommentista!

 • Reply Reetta sunnuntai, toukokuu 27, 2018 at 00:31

  Reissusuunnitelmanne kuulostaa erittäin hyvälle! Tosi paljon itselle tuttuja paikkoja löytyy reitiltänne, mutta mitään täsmävinkkejä ei ole juurikaan antaa..

  Gardalla en ole käynyt, mutta Como oli ihan mieletön paikka pikkuisine kylineen. Ajeltiin sieltä Sveitsin puolelle ja maisemat oli kyllä upeita. Milano oli meille ainoastaan lentokenttä, joten siitä en osaa sanoa mitään..

  Kroatiassa tuo Krka (en myöskään osaa lausua ?) oli hieno, mutta ei ehkä sen kaiken hehkutuksen arvoinen.. Toki Kroatia muuten on vienyt sydämeni.

  Saksassa olen aikoinani viettänyt paljon aikaa Munchenin nurkilla, sieltä parhaiten on jäänyt mieleen (ja siis koko Saksasta) se ”kaakon kulma” lähinnä maisemien takia. Suurkaupungit on vaan ajettu läpi.

  Luxemburgissa olin joskus kuukauden, sieltä muistan parhaiten sen kuuluisan hautausmaan, mutta itse kaupunkikin taisi olla aika hieno ?.. Vitsi kun on pitkä aika näistä ajoista, vanhaksi tässä tulee ?.

  Prahaan tykästyin kovasti, sinne voisin mennä uudestaankin, vaikka yleensä yritän matkustaa aina uuteen paikkaan.

  Toivotan teille oikein ihanaa reissua ja odottelen päivityksiä reissusta!

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, toukokuu 27, 2018 at 10:03

   Itse asiassa tämä ei ollut vielä täydellinen reissusuunnitelma – katsotaan jos ehdin käymään sen läpi vielä toisessa postauksessa ennen reissun alkua, niin näet kaikki reitin varrella olevat pysähdyskohteet. 🙂

   Pohjois-Italiaan on kyllä kovat odotukset mulla! Me ajateltiin tehdä vain pieni pysähdys Comojärvellä, mutta Gardalla majaillaan pidempi tovi. Garda valikoitui reitille pidemmän ajan kohteeksi puhtaasti sijaintinsa puolesta, sillä se on ”lähellä” muita Dolomiittien kiinnostavia kohteita, Venetsiaa ja paria muuta paikkaa, jonne olisi aikomus mennä. Toivotaan, että se ei ole ihan ”pilalla” siitä järkyttävästä turistimäärästä, mikä siellä varmaankin on!

   Me taidetaan puhua nyt eri Kirkoista, koska meidän toinen Kroatian kohteemme on Krk:n saari, ei Krkan luonnonpuisto! 🙂 Aika hämmentäviä nämä Kroatian paikkanimet tosiaan. 😀

   Kiitos paljon kommentista ja otapa tosiaan seurantaan Instagramissa @fridaingridd (ja Facebookissa Frida Ingridin sivu – linkki postauksen lopussa), niin saat reaaliajassa päivitykset matkalta sekä ilmoitukset postauksista! 🙂

 • Reply Pertti Pyykkö tiistai, toukokuu 29, 2018 at 07:36

  Muistakaa Venetsiaan mennessä törkeästi hinnoiteltu pysäköinti ja myös kahvit San Marcon aukiolla kannattaa jättää väliin, jos ei ole rajaton matkabudjetti. Auto kannattaa jättää jollekin pikkuasemalle ennen Venetsiaa ja mennä junalla perille.
  Gardalla paljon ihania paikkoja, mutta itäpuoli paljon viehättävämpi!

  • Reply Frida Ingrid tiistai, toukokuu 29, 2018 at 11:14

   Moikka Pertti! Juu, ajateltiin jättää auto jonnekin mantereelle. 🙂 Hehe, olen kans lukenut noista melkoisen kalliista kahveista, että jää kyllä väliin! 😀 Meillä on tosi monta (aiottua) stoppia Pohjois-Italiassa Gardan ja Venetsian lisäksi, että ihan kivasti ehtii näkemään paikkoja. 🙂

   Kiitos kommentista!

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta tiistai, toukokuu 29, 2018 at 11:26

  Dolomiittien maisemat on henkeäsalpaavat, mutta autolla ajo niitä kapeita ja mutkittelevia vuoristoteitä on noh, KOKEMUS! Ainakin tällaista lievästä korkeanpaikankammosta kärsivää kaiteiden puute hieman häiritsi, vaikka muuten kapeisiin kujiin olen tottunutkin. Lago di Braies voi olla myös pettymys, sillä ympäristö ei ole ihan sellainen kuin Insta-kuvissa. Venetsiassa viehätti eniten värikäs Burano-saari ja auto kannattaa todellakin jättää johonkin lähikaupunkiin, esim. viehättävään Trevisoon, josta pääsee helposti junalla Venetsiaan. Milano ei kuulu suosikkeihini, mutta jos sinne nyt jostain syystä on pakko mennä, niin Naviglin kanava-alue on ihan kiva. Italiassa ajellessa kannattaa myös muistaa, että moniin historiallisiin keskustoihin on VARCO eli rajoitettu ajo-oikeus, jota myös valvotaan kameroilla ja sakot löytävät yleensä hyvin perille jälkikäteen Suomeen, jos sellaisessa ajaa. Muistakaa ottaa matkabudjetissa huomioon myös Italian tietullit, niistä kertyy helposti kymppejä lisää. Ihanaa reissua!

  • Reply Frida Ingrid tiistai, toukokuu 29, 2018 at 11:32

   Joo, no mulla on kans taipumusta tulla helposti huonovointiseksi kippuraisilla teillä, mutta syön aina inkivääriä ennen tollasia ajoja ja sillä kestän ne! 😀 Eli toivotaan, että myös Dolomiiteilla. Toivotaan, että Braies ei olisi pettymys. 🙂 Kuitenkin vielä sitä enemmän odotan Sass Pordoin panorama-hissiä Dolomiiteilta!

   Kiitos vinkistä, ehkä jätetään tuonne Trevisoon auto. 🙂

   Voi hyvin olla mahdollista, että vaihdamme Milanon johonkin muuhun lähialueen kaupunkiin, mutta alunperin sen on reitillämme siksi, että menemme siitä Creman pikkukaupunkiin.

   Okei, en olekaan edes törmännyt tuohon VARCOon, kun en ole itse hirveästi noihin autopuolen juttuihin perehtynyt! Pitääkin selvitellä.

   Joo, ollaan hiukan laskeskeltu etukäteen tietulleista tulevia maksuja, ja niihin kyllä menee aika sievoinen summa!

   Kiitos vinkeistä ja kommentista! 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku maanantai, kesäkuu 4, 2018 at 08:57

  Oi, teille on tulossa huippureissu! Dolomiitit on ihana kohde, Sass Pordoi huikea! Innolla jään odottelemaan raportteja reissusta! 🙂

  • Reply Frida Ingrid maanantai, kesäkuu 4, 2018 at 22:58

   Joo, täällä ollaan jo! 🙂 Tällä hetkellä Sloveniassa. On ollut aivan ihanaa. <3 Italiaa ja Dolomiitteja odotellessa!

   Kiitos kommentista! 🙂

  Leave a Reply