Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 unohtumatonta paikkaa Espanjassa

Sen verran kova Espanja-ikävä on ollut jo tovin, että päätettiin syksyllä lähteä jälleen niille nurkille roadtrippailemaan – jee! Erinomaista Espanja-terapiaa on myös listata ihanimpia paikkoja, joiden varrella on tullut pysähdyttyä joko Espanjassa asuessa tai siellä reissatessa. Kommentoi alle, kuinka monessa näistä mun listaamista huippupaikoista olet jo ehtinyt tsekkaamaan! 🙂

1. Puente nuevo, Ronda

Ronda on lähivuosina tuntunut nostaneen urakalla suosiotaan, enkä sitä voi ihmetellä, sillä paikka on kuin sadusta. Keskustan kruunaa lähes satametrinen kivisilta, jonka päällä tallustellessa pääsee kunnolla historian havinnoin tunnelmiin. Silta on todella uniikki, eikä ainakaan itsellä ole tullut vastaavia kallioiden väliin rakennettuja massiivisia kivisiltoja muualla vastaan. Päiväreissun sijaan suosittelen viettämään yön Rondan tunnelmallisessa kaupungissa!

2. Parque del buen Retiro & Palacio de Cristal del Retiro, Madrid

Ei ole Madridin reissua ilman visiittiä Retiron puistoon! Retirossa ei sinällään ole oikeastaan mitään erikoista puistomielessä, mutta sieltä löytää paikallista elämää vuoden jokaisena päivänä. Jätä puiston superkalliit soutamiset, kahvilat ja jätskipaikat väliin, ja nappaa sen sijaan mukaan viltti, viinitötsä ja hyvää seuraa, ja suuntaa nauttimaan puiston tunnelmasta paikallisten tapaan! Retirosta löytää myös lasipalatsin, joka on mielenkiintoinen rakennus keskellä puistoa, ja jota ympäröi lampi ja ihanat nurtsialueet, jotka suorastaan kutsuvat piknikille.

3. Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Valencia on Espanjan uusi musta, jonne vielä etelärannikon turistit eivät ole löytäneet. Valencia on aivan superviihtyisä rantakaupunki, mutta sen suosituin nähtävyys lienee kulttuuri- ja arkkitehtuurirakennelma Ciudad de las Artes y las Ciencias. Vaikka altaisiin ei uimaan saakaan pulahtaa, on keskus kuin varsinainen keidas Espanjan paahtavan auringon alla!

4. Plaza Mayor, Salamanca

Salamanca sijaitsee Espanjassa sisämaassa, jonka vuoksi se on vielä melko tuntematon kaupunkikohde turisteille. Itse asuin kaupungissa puolisen vuotta, ja vaikka ajauduin melko voimakkaaseen antipatiasuhteeseen paikan kanssa, on siellä yksi lokaatio ylitse muiden: keskusaukio eli Plaza Mayor. Varmaankin jokaisesta espanjalaisesta kaupungista löytyy aukio tai aukioita, mutta Salamancan Plaza Mayor on valittu usein Espanjan kauneimmaksi plazaksi. Plaza Mayor on parhaimmillaan pimeällä, kun terassien keltaiset valot maalaavat aukion kullanhohtoiseksi ja paikka kuhisee toisiaan treffaamaan tulleita paikallisia. Salamanca on oiva päiväkohde Madridista, tai pysähdyspaikka keski- ja pohjoisosien roadtripillä!

5. Alhambra, Granada

Alhambra taitaa olla Espanjan tunnetuimpia nähtävyyksiä, ja itse en valitettavasti ehtinyt saamaan sinne sisäänpääsylippua kaupungissa ollessani – lippukaupat kannattaakin Alhambran suhteen tehdä jo useita kuukausia visiittiä aiemmin. Alhambra oli kuitenkin todella vaikuttava pelkästään vastapäiseltä miradorilta eli näköalapaikalta katsottuna Sierra Nevadan vuoriston tönöttäessä vasemmalla ja Granadan kaupunkikeskittymän kattojen kiillellessä oikealla. Liputtomana kävin myös pyörimässä lähempänä Alhambraa alueilla, joille pääsee ilman pääsylippua. En ole varmaan koskaan kuullut kenenkään pettyneen Alhambraan!

6. Zahara de la Sierran järvi

Tämä kaunokainen sijaitsee aivan Sierra de Grazaleman luonnonpuiston kupeessa melko lähellä Rondaa. Mikäli Rondasta ajelee Cadizin tai Sevillan suuntaan, kannattaa järvellä pysähtyä pulikoimaan. Järvi on oikeasti luonnottoman sininen, eikä paikalla hääri juurikaan muita turisteja!

7. Jerez de la Fronteran katedraali

Jerez de la Frontera on tunnettu sherryn valmistuksestaan, ja Espanjassa onkin laki, jonka mukaan sherryksi kutsuttavan viinin on oltava valmistettu kyseisellä tarkkarajaisella alueella. Jerez de la Fronterassa on kuitenkin muutakin tekemistä kuin sherryn lipittely – Jerezin pienehkö keskusta on jalkaisin tutkittavissa ja sen laitamilta löytyy upea Jerez de la Fronteran katedraali.

8. Real Alcázar, Sevilla

Sevillan Alcázar on ehdottomasti pakollinen juttu kaupungissa vierailevalle. Alcázarin alue on jättimäinen ja kokemuksena aivan huikea. Alueelta löytyy muun muassa islamistista arkkitehtuuria, sokkeloista puutarhaa ja jopa aika ilmeisiäkin Game of Thrones- kuvauslokaatioita. Sevilla taitaa olla vähän kuin Espanjan Rooma, eikä sieltä kanssareissaajat vähene oikein milloinkaan, ja Alcázarin ollessa Sevillan vetonaula, ei mestoille kannata tulla kiduttamaan itseään enää keskipäivän jälkeen – suuntaa siis Alcázariin mahdollisimman aikaisin aamusta!

9. La Mezquita, Córdoba

La Mezquita on yli tuhat vuotta vanha moskeija, jonka omistajuussuhteet ovat vaihdelleet historiassa tiuhaan tahtiin siten, että se on myöhemmin muutettu katedraaliksi. Paikasta löytyykin maurilaista arkkitehtuuria raidallisine kaarineen, jotka muistuttavat moskeijasta, mutta kuitenkin rakennuksen sisällä seisoo ihka oikea kappeli. La Mezquita on ehdottomasti yksi Andalusian tunnetuimmista turistipaikoista, jonka vuoksi ryysis on taattu kesäsesongin ulkopuolellakin.

10. Tibidabo & Basílica del Sagrat Cor de Jesús, Barcelona

Tibidabo-vuori ei ole monenkaan turistin listalla Barcelonaan mentäessä, ja se onkin Barcelonan ehkä vähemmän tunnettu helmi. Vuorelle pääsee katselemaan koko kaupungin yli yltävää maisemaa lyhyehköllä metro- ja funikulaarimatkalla, ja Tibidabolta löytyy pieni huvipuisto sekä älyttömän upea Sagrat Cor de Jésuksen kirkko, jota voi ihastella yläilmoista erään maksullisen huvipuistonosturin turvin. Ei mitkään huonot näkymät, eihän?

Oliko listalla tuttuja suosikkeja – kuinka monessa näistä paikoista sä oot ollut? Mikä on sun unohtumattomin paikka Espanjassa? 🙂

Kiinnostaako Espanja? Lue Espanjasta lisää täältä, ja testaa täällä ootko enemmän suomalainen vai espanjalainen! 😉


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa nimimerkillä @fridaingridd sekä Facebookissa ja Blogit.fi– sivustolla! Näin saat uudet postaukset reaaliaikaisesti luettavaksesi! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla maanantai, heinäkuu 30, 2018 at 22:24

  Enpä ole ehtinyt kuin yhteen, siihen mihin sinä et vielä ole ehtinyt – Alhambraan ?
  Keväällä siitä muutamalla sanalla ja kuvalla tunnelmoinkin
  https://www.rantapallo.fi/piyya/2018/04/21/alhambra/?preview_id=165&preview_nonce=1972ffadf9&post_format=standard&_thumbnail_id=-1&preview=true
  Vaikka meille tosiaan tuli siellä kiire, oli se vierailun arvoinen

  • Reply Frida Ingrid maanantai, heinäkuu 30, 2018 at 22:54

   Okei, pitääkin mennä lukemaan sun juttu! 🙂 Joo tosiaan tiluksilla olen ollut, vaikka sisään eivät ilman lippua päästäneetkään. 😀 Sitten keväällä piti pääsiäisenä mennä roadtrippailemaan jälleen Andalusiaan ja oli jo lippukin Alhambraan, mutta sairastuin ja matka peruuntui. Nyt syksyllä mennään kyllä Espanjaan, mutta tällä kerralla roadtrippailemaan enemmän pohjoisosia. En taida koskaan päästä Alhambraan sisälle, siltä se nyt näyttää. 😀

   • Reply Piyya tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 07:09

    Uskon, että Alhambralle tulee vielä aikansa sinunkin kohdalla. Espanja vetää sinua kuitenkin aika ajoin puoleensa niin etköhän löydä itsesi vielä taas sieltä Alhambran tiluksilta ?

    • Reply Frida Ingrid tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 08:37

     No, toivotaan! 😀 Haha, eiköhän tosiaan joskus tässä! En muuten päässyt lukemaan tota sun linkkaamaa postausta, sillä se ilmoittaa olevansa luonnos?

 • Reply Chicita tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 21:03

  Valencian ja Barcelonan kohteet nähty ja upeiksi todettu. Varsinkin Tibidabo on erityisen ihana paikka ?

  • Reply Frida Ingrid tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 21:18

   Ihanaa! 🙂 Tibidabo on kyllä varmasti yksi hienoimpia Espanjan kolkkia, Valencia niin tunnelmallinen myös. 🙂 Molempiin palaisin ilomielin milloin tahansa!

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, elokuu 5, 2018 at 16:26

  Minulle Espanja on jäänyt jostain kumman syystä paitsioon eli en ole Espanjassa käynyt ollenkaan. Tilanne toivottavasti korjaantuu mutta milloin, sitä en tiedä. Koko aika kun eteen tulee uusia matkasuunnitelmia. Kun kerran Espanjaan päädyn, haluaisin nähdä kaikki nuo listaamasi kohteet.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, elokuu 5, 2018 at 17:08

   Et ole ainoa, jolla jäänyt Espanja väliin – tuntuu, että Espanjan suosiosta huolimatta löytyy paljon suomalaisia, jotka eivät ole kolunneet maata lainkaan (tai esim. käyneet pelkästään aurinkorannikolla tai Kanarialla). 🙂

   Siinä on kyllä matkapuhdetta vetää kaikki nämä listaamani kohteet läpi yhden reissun aikana, mutta toki jos aikaa varaa riittävästi niin onnistuu! 🙂 Ja tosiaan esimerkiksi Madridin yhdistää helposti parin viikon Etelä-Espanjan kierrokseen ottamalla Madridista auton alle. Kiireisellä tahdilla Andalusian tärkeimmät kiertää jo viikossa (Sevilla, Granada, Cordoba, Malaga, Ronda + esim. Jerez de la Frontera), mutta pariin viikkoon ehtii ottaa rennosti esim. Espanjan suosikkipaikassani, Cadizissa lähellä Portugalin rajaa. 🙂 Espanja on kyllä niin upea, että suosittelen kovasti!

 • Reply Elsa/Hakunamalife maanantai, elokuu 6, 2018 at 17:20

  Olen Espanjassa muutaman loman viettänyt, mutta listaamasi kohteet ovat vielä toistaseksi käymättä. Vaikuttaa kuitenkin super mielenkiintoisilta, varsinkin toi Real Alcazar? Pitää siis pistää vinkit korvantaakse☺️

  • Reply Frida Ingrid maanantai, elokuu 6, 2018 at 22:05

   Oii, pistä ihmeessä! <3 Espanja on ihana!

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog maanantai, elokuu 6, 2018 at 18:05

  Ihana Espanja! Reilu viikko sitten sieltä kotiutuneena oli ihana fiilistellä näitä kuvia. 🙂 Parissa paikassa kävin nimenomaan nyt tällä reissulla eli Rondassa ja Alhambrassa. Ronda erityisesti oli aivan ihana, niin komealla paikalla, ettei ole tosikaan. Lisäisin tähän listaan vielä Frigilianan. Se oli ehkä oma suosikkini! 🙂

  • Reply Frida Ingrid maanantai, elokuu 6, 2018 at 22:08

   Niin onkin! <3 Ai että, oot saanut nauttia Espanjan tunnelmista mitä ihanemmissa kaupungeissa! Ronda on kyllä taianomainen paikka. 🙂 Meidän piti mennä keväällä taas Andalusiaan roadtrippailemaan ja juurikin olisi mm. tuo Frigiliana ollut reissulistalla, mutta matka valitettavasti sairastumisen vuoksi peruuntui. Mutta uskon, että Frigiliana on todella kiva – olen kuullut sen olevan kaunein pueblo blanco Espanjassa!

 • Reply Suvi keskiviikko, elokuu 8, 2018 at 13:10

  Rondassa oltiin yötä heinäkuussa. Kävimme aiemmin päiväreissulla siellä ja jo silloin päätin, että sinne on päästävä yöksi. Olihan silta hieno yövalaistuksessa!
  Barcelonassa oltiin kuusi päivää, mutta juurikin tuo Tibidabo jäi käymättä. 🙁 No, hyvä syy varata uusi Barnan reissu! 🙂
  Sevillaan mennään tämän kuun lopussa. Vähän hirvittää se kuumuus! Sevillaahan sanotaan yhdeksi Euroopan kuumimmaksi kaupungiksi – pari päivää sitten virallinen lämpötila oli 41 astetta. 😉
  Malagan Alcazaban ja Gibralfaron linnoitukset ovat myös minulle tärkeät kohteet..

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 8, 2018 at 21:10

   Oi, ihanaa! 🙂 Silta on kyllä kauneimmillaan juurikin illalla mielestäni. 🙂 Noh, onneks Barcelonaan pääsee aika nopeasti ja edullisesti joskus uudelleen – sielläkin on niin hirveästi nähtävää, ettei välttämättä kaikkea ehdikään kerralla tekemään, ja Tibidabo ei kokemuksieni mukaan roiku yleensä to do- listan korkeimmilla sinne suuntaavilla. Mutta suosittelen kovasti kyllä!

   Sevilla on ihan tosi upea paikka kaikin puolin! Ja voin todellakin yhtyä tuohon kuumuuteen – jo huhtikuun puolessavälissä siellä oli joka päivä reilusti yli 30 astetta ja mitään tuulen kaltaistakaan ei voinut havaita, eli kuuma siellä tulee olemaan keskikesällä. 😀

   Malaga on todella nätti paikka myös. Espanjasta muutenkin löytyy hullun paljon paikkoja ja kaupunkeja, joita en tähän listaan saanut mahtumaan. Mekin lähdetään syksyllä roadtrippailemaan mm. Pohjois-Espanjaan, jossa itse asiassa luonto näyttäisi olevan mielettömän eksoottista ja muuutenkin paljon nähtävää. Pitää varmaan tehdä siitä reissusta Espanjan huippukohteet osa 2.! 😀

 • Reply Terhi/Fammo matkalla keskiviikko, elokuu 8, 2018 at 22:45

  Ihania paikkoja, tuli oitis ikävä Espanjaan. Salamanca, Valencia ja Sevilla ovat kylläkin kokonaan käymättä, viimeksimainittu on ollut monasti suunnitteilla. Käydyistä kohteista Ronda on kyllä upein, rakennuksista Alhambra.

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, elokuu 8, 2018 at 23:09

   No mulla tuli kans! 😀 Ainahan sinne on ikävä! <3 Mun supersuosikki Espanjasta on Cadiz – se ei tälle listalle kuitenkaan päässyt, kun ei siellä ole sillä tavalla mitään niin spesiaalia, se on vain ihan superviihtyisä paikka. Suosittelen myös Salamancaa esim. päiväreissuna Madridista tai yhden yön pysähdykseksi roadtripin varrelle, Valencia ja Sevilla ansaitsevat molemmat enemmän aikaa. Sevilla erityisesti ottaisi vaikka viikon! 🙂 Samaa mieltä, Ronda on upea, Alhambra vaikuttava!

 • Reply Sanna Wallenius perjantai, elokuu 10, 2018 at 00:29

  Tän postauksen jälkeen kaduttaa, että laiskoteltiin vain koko loma Andalusiassa Competan vuorilla eikä lähdetty kiertämään maata enemmän. Ihan mielettömiä paikkoja! Espanja on huikean monipuolinen kohde.

  • Reply Frida Ingrid perjantai, elokuu 10, 2018 at 10:24

   No Andalusiassa on lupa laiskotella! <3 Varsinkin Competan kaltaisessa pueblo blancossa. 🙂 Monet tämän listauksen kohteista ovat juurikin Andalusiassa, eli ensi kerralla siellä ollessa voi helposti alle viikossa kiertää puolet tämän listan paikoista. Ja juu, Espanja on kyllä todella mielenkiintoinen ja monipuolinen matkailumaa!

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, elokuu 10, 2018 at 17:43

  Tykkään Espanjasta kovasti, mutta olen toistaiseksi käynyt vain Barcelonassa pari kertaa, Madridissa sekä viettänyt rantaloman Saloussa. Kaikki listaamasi paikat ovat sellaisia, jotka kiinnostavat kovasti. Ronda varsinkin, kun sitä hehkutetaan niin kovasti. Eikä ilmeisesti suotta 🙂

  • Reply Frida Ingrid perjantai, elokuu 10, 2018 at 17:46

   Samoin – Espanja on mun yksi lempparimatkustusmaa! 🙂 Espanjassa riittää kyllä nähtävää tosi monelle reissulle! Ronda on todella suloinen, ja me oltiin siellä pääsiäispyhien aikaan, jolloin paikassa oli erityisen paljon taikaa.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta perjantai, elokuu 10, 2018 at 21:25

  Wow! Olipa hienoja paikkoja! Oon käynyt noista vain Rondassa ? vaikka, asuinkin Fugessa yhden talven puhelinmyyjäpakolaisena sekä baarityöntekijänä ? lempipaikkani oli ehkä Ojenin kylä.. Siellä oli niin upeat luontopolut.

  • Reply Frida Ingrid perjantai, elokuu 10, 2018 at 22:30

   No, mutta Ronda on kyllä tosi ihana! 😀 🙂 Toi Ojen onkin meikäläiselle tuntematon – Espanjasta löytyy niin paljon tutkittavaa! 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, elokuu 10, 2018 at 23:26

  Nyt kun olen lomalla Suomessa ja normaalisti asun Andalusiassa, niin iski KOTI-IKÄVÄ näistä kuvista ja kohteista! Muutamissa tullut käytyä useamminkin ja vaikkei saisi vertailla niin kyllähän tuo Ronda on hieman eri tasoa kuin historialliset kohteet Suomessa…

  • Reply Frida Ingrid lauantai, elokuu 11, 2018 at 12:29

   Hehe, noin se varmaan menee! 😀 No toki, eihän suomalaiset historialliset kohteet ole kovinkaan kummoisia jos vertaa moneen syvän historian maailmankolkkiin. Kuitenkaan historia ei välttämättä ole Suomen kaltaisen suhteellisen nuoren maan matkailuvaltti, vaan ehkä aava ja puhdas luonto, vesistöt ja järvet sekä esim. neljä monimuotoista vuodenaikaa ja niiden mahdollistamat aktiviteetit. 🙂 Mutta todellakin ymmärrän, mitä tarkoitat! 😀

 • Reply Suunnaton lauantai, elokuu 11, 2018 at 11:58

  Ihana rakas Valencia! <3 Huippua, että säkin ilmeisesti tykästyit kaupunkiin. Mä vietin siellä aikoinaan yhden lukuvuoden vaihtarina ja ihastuin kaupunkiin ikihyviksi.
  Näistä listaamistasi kohteista oon nähnyt viisi: Madridin, Sevillan, Cordoban, Valencian ja Granadan kohteet. Yllätyin, että niitä oli niinkin vähän, vaikka Espanjassa onkin tullut aika paljon reissattua. La Ciudad de las Artes y las Cienciasin lisäksi lemppari on ehdottomasti tuo Cordoban La Mezquita. Sen punavalkoiset kaaret on vaan upeita.

  • Reply Frida Ingrid lauantai, elokuu 11, 2018 at 12:32

   Todellakin ihastuin kaupunkiin! <3 Minun mielestä Valencia on Espanjan uusi musta, ja sen suosio tulee varmasti lähivuosina kasvamaan hurjasti. 🙂 Valenciasta löytyy niin paljon kaikkea: hyvää ruokaa, nähtävää, hienoa rantaa ja vaikka mitä. Ihan huippupaikka!

   Aika monessa olet siis ehtinyt jo käymään! 🙂 Espanja on hurjan monipuolinen maa, ja tuntuu, että sieltä voi aina löytää jotakin uutta. Meillä koittaa syksyllä pohjoisosien roadtrip (en ole siis vielä ollut aiemmin), josta tulen varmasti löytämään uudet 10 unohtumatonta paikkaa – niin hienolta maisemat ja kaupungit siellä päin näyttävät olevan! 🙂

   • Reply Suunnaton lauantai, elokuu 11, 2018 at 23:59

    Pohjoisosa on kyllä upea! Mä olen tehnyt sinne yhden viikonloppureissun: San Sebastianiin, Bilbaoon ja Santanderiin. Ihan parasta oli Guggenheim-museo Bilbaossa. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos moderni taide hiukkaakaan kiinnostaa ja Bilbaoon menette. Lisäksi kannattaa tsekata sen vieressä oleva Santiago Calatravan suunnittelema kävelysilta. Kyseessä on siis sama arkkitehti, joka on suunnitellut Valencian La Ciudad de Las Artes y Las Cienciasin.

    • Reply Frida Ingrid sunnuntai, elokuu 12, 2018 at 10:44

     Joo, Guggenheim on käynyt mielessä, mutta en ole ihan varma karsiutuuko Bilbao valitettavasti reitiltä pois. 🙁 Meillä on 10 päivää aikaa, ja kierretään lenkki Madridista mun vanhan kotikaupungin (Salamanca) kautta Pohjois-Portugaliin, josta ajellaan rannikkoa pitkin Galician ja Asturiaksen läpi San Sebastianiin asti, ja vietetään vielä lopuksi viikonloppu Madridissa. Mutta pitää katsoa, jos pikaisen Bilbao-visiitin saisi vielä mahdutettua johonkin kohtaan! 🙂 Kiitos paljon vinkistä! Odotan kyllä aivan hulluna tuota roadtripiä, sillä ikävä Espanjaan on karmaiseva ja nuo pohjoisosat vaikuttaa ihan tajuttoman kauniilta osalta Espanjaa!

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, elokuu 11, 2018 at 12:41

  Huhhuh, Sekä Sevillassa että Madridissa asuneena tämän jälkeen tuli fiilis, että onpas tullut vähän reissattua muualla Espanjassa! 😀 Näistä nähty vaan kolmasosa! Erityisesti toi Puente nuevo Rondassa pitäisi päästä omin silmin kokemaan <3__<3

  • Reply Frida Ingrid lauantai, elokuu 11, 2018 at 12:44

   Haha, niin se tuppaa menemään ettei paikassa asuessa tule välttämättä niin kovalla drivella tutkittua maata tai lähikaupunkeja enempää! 😀 Minäkin olen asunut Luoteis-Espanjassa puolisen vuotta, mutta silti koko Pohjois-Espanja jäi matkustamatta! 😀 Tosin, reissasin kyllä todella paljon sitten Madridissa, Andalusiassa ja Itä-Espanjassa. Ronda on todella nätti ja silta pimeällä erityisesti! <3

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 lauantai, elokuu 11, 2018 at 15:19

  Tämä oli erinomainen osoitus siitä, miten monipuolinen ja ihana matkailumaa Espanja on. Vaikka on käynyt useita kertoja, ei silti ole ehtinyt nähdä kuin murto-osan: itse esimerkiksi olen näistä tässä luetelluista upeuksista bongannut ainoastaan Parque Retiron. <3

  • Reply Frida Ingrid lauantai, elokuu 11, 2018 at 15:59

   Kiitos! Ihanaa jos pystyin tällä postauksella juuri tuollaisen muistutuksen antamaan, se oli tarkoituksenikin! 😀 Tätä listaa tehdessä tosin jouduin karsimaan monta ihanaa paikkaaa ja asiaa pois, koska muuten listaus ei olisi ollut enää listaus, vaan pikemminkin luettelo tai lyhyt kirja. 😀

 • Reply Outi / Maa Quzuu sunnuntai, elokuu 12, 2018 at 22:34

  Hei apua miten ihania paikkoja! Näin Espanjaa rakastavalle myrkyllinen, mutta äärimmäisen kiva ja matkakuumetta nostava listaus. Kaivan tämän taatusti esille kun alan suunnittelemaan seuraavaa Espanjan reissua! Kiitos! 🙂

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, elokuu 12, 2018 at 22:36

   Hihii, ihanaa jos iskee toisellekin Espanja-fanille! 😀 Kaikkia listan paikkoja kyllä tosiaankin suosittelen! <3 Ja mukava jos listalta löytyy vielä uusia kohteita reissun varrelle. 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, elokuu 13, 2018 at 19:18

  Vautsi, tässä oli monia täysin tuntemattomia ja uusia paikkoja mulle. Itse asiassa Espanjaa tunnen hävettävän vähän, Barcelonassa olen käynyt kymmenen vuotta sitten ja that’s it. Sevilla ja Pyreneet kiinnostaisivat kovasti. Tuo Tibidabo-vuori ja katedraali näyttävät todella upeilta! 🙂

  • Reply Frida Ingrid maanantai, elokuu 13, 2018 at 19:50

   Espanja on täynnä kaikkea upeaa! <3 Sevilla on huikea, väittäisin, että siihen ei pety kovinkaan helposti. 😀 Ja Sevillan ympäristössä niin helppo muutenkin nähdä paljon kaikkea muuta. Musta tuntuu, että mulla tulee olemaan varmaan aina loputon Espanjahimo ja palaan sinne aina vain uudelleen! 😀

  Leave a Reply