Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 + 1 syytä matkustaa Japaniin

Japanissa kertoessani olevani suomalainen, sain lähes aina hihittelyä, ihastelua ja intoilua osakseni. Japanissa onkin paljon poikkeavia erityispiirteitä matkakohteena, joista yksi on Suomi-fanitus. Japanista löytyy sen lisäksi ainutlaatuiset vessanpöntöt ja ruokakeittiö vailla vertaansa, eikä kukaan katso sinua kieroon jos haluat käyttää lasten leppäkerttukäsilaukkua. Nämä ja 7 muuta syytä matkustaa Japaniin löydät alta!

1. Ruoka

Japanilainen keittiö on todella paljon muutakin kuin sushia. Japanista löydät herkulliset ramen-, soba- ja udonnuudeliannokset riisiruokien lisäksi, sashimia, erilaisia dumplinseja ja gyozoita, tempuraa eli friteerattuja kasviksia ja kaloja, pikkelöityjä kasviksia, yakitori- ja muita vartaita sekä tonkatsun ja erilaisten curryruokien päälle myös valtavan määrän tofu- ja kasvisannoksia – näin muutaman nimetäkseni.

Voit grillata omaan makuun ruokaa ravintoloiden pöytägrilleillä, ostaa kirjavia bentobokseja, kokeilla jääkylmänä tarjottavaa udon-nuudelia tai herkutella japanilaisilla jälkiruoilla, joissa lähes aina on macha-tee tai jokin muu perustavanlaisesti omasta tottumuksesta poikkeava makuvaihtoehto – maistoinpa kerran Kiotossa myös bataatin makuista jäätelöä.

Ja haluatte kuitenkin tietää, niin ei – bataatin makuinen jäätelö ei ollut hyvää ja sen pitäisi jo järjenkin sanoa ostopäätöstä tehdessä.

2. Japanilaiset vessanpöntöt

Japanilaiset ymmärtävät vessojen ainutlaatuisuuden päälle, ja japanilaisella vessanpöntöllä pääset ainakin japanin kielen taidottomana elämäsi seikkailulle. Yhdestä napista saat esilorinan, jolla estetään rekkamiehen allekirjoitus ja toisesta saat huuhtelun niin etu- kuin takaluukullekin – unohtamatta huljuttelunappia eli alakerran föönausta. Kolmannesta namiskasta voit desinfioida haluamaasi koloa ja neljännestä puuteroida paikat juhlakuntoon. Ja jotta et häiritse muita molskahduksillasi, voit valita yhdestä nappulasta haluamaasi taustamusiikkia vessakoppiin, ja ujopissan uloshoukuttelee vesiputouksen lorinaa imitoiva vessabiisi. Unohtamatta tietenkään sitä luksustoimintoa, että talvisin useimpien pönttöjen istuinritilät ovat lämmitettyjä – jos et ole talven viimassa istunut lämmitetylle pöntölle, et tiedä taivaasta mitään.

Varsinainen seikkailuosuus alkaa turistilla kuitenkin vasta silloin, kun et keksi, että mistä japaninkielisestä nappulasta pönttö oikein vetää. Olen itse hämmentyneenä painellut yhtä sun toista nappia ravintolan vessassa huuhtelunamiskaa etsiessäni, ja katsonut kun pönttö kääntyy, kallistuu, föönaa ja hurisee – kerran könytessäni pöntön vierellä etsien jälleen tuota huuhtelunappia, sain täpärästi väistettyä pöntön ampumat desinfiointinesteet. Tuon jälkeen olin vähintäänkin jännittynyt vessassa asioidessani.

3. Hassut, söpöt ja erikoiset asiat

Japanissa on ok olla vähän hassu – vaikka olisit aikuinen. Se on asia, josta erityisesti pidän Japanissa. Iästä riippumatta voit fanittaa söpöjä lastenohjelmien hahmoja, käyttää nallen muotoista karvareppua ja nauttia pelihalleissa pelaamisesta. Jos Suomessa partahöyläpussissa on kliininen kuva pussin sisältämistä höylistä, Japanissa vastaavassa pussissa vähintään koppalakkinen pomeranian-koira surffaa turkki hulmuten höylien päällä kuvassa. Söpöjen ja ehkä vähän outojenkin asioiden paljoutta ja kulttuuri-intensiivisyyttä voi olla vaikea käsittää käymättä itse Japanissa.

4. Siisteys

Japanissa on todella puhdasta. Niin kadulla, vessoissa kuin luonnossakin. Ainut paikka, missä olen nähnyt roskia maassa, on Tokion vilkkaimmat ostoskadut. Siitäkin huolimatta sanoisin Japanin olevan jopa Suomeakin siistimpi katukuvaltaan.

5. Monipuolisuus

Japani on älyttömän monipuolinen (matkailu)maa! Japanista löytää vanhaa historiaa ja ultramodernia, temppeleitä ja robotteja, upeita rantakohteita ja jokaiseen vuodenaikaan jotakin spesiaalia.

6. Käytännöllisyys ja modernius

Kun ostat Japanissa junalipun, ei sinun tarvitse miettiä, että kumpaan suuntaan paikkasi istuinpenkki on suunnattu – ehei, koska Japanissa junien penkit kääntyvät automaattisesti ympäri junan saapuessa reittinsä määränpäähän, ja näin jokainen pystyy matkustamaan kasvot menosuuntaan päin. Metrovaunut pysähtyvät laiturilla millilleen niille merkatuille kohdilleen ja monessa yhteydessä asiakaspalvelu on ainakin osittain korvattu automaatiolla tai roboteilla – joissakin ravintoloissa epäsosiaalinen suomalainen voi tilata ruokansakin täysin ilman ihmiskontaktia käyttämällä ainoastaan tablettia.

Monilta osin Japanissa matkustaminen on matkailijalle äärimmäisen helppoa, mikäli ei ota huomioon japanin kielen osaamattomuutta ja sen tuomia ongelmia (ks. kohta 2. ”Japanilaiset vessanpöntöt”).

7. Hiljaisuus

Suomalainen on tottunut rauhallisuuteen ja siihen, ettei joka välissä tarvitse olla tööttäilemässä ja kiljumassa – ja Japanissa mikään ei ole toisin. Joskus sivukaduilla meininki on niin rauhallista, että tuntuu kuin kävelisi jonkun elokuvan lavasteissa. Meluamista säännellään jonkin verran, ja esimerkiksi metrossa puhelimeen puhuminen tai kovaan ääneen juttelu on suuresti paheksuttua ja usein myös ihan virallisestikin kiellettyä.

Toki Japanista löytyy yllättävänkin äänekkäitä paikkoja – esimerkiksi paikallisten suosimat pelihallit ovat desibelitasoiltaan jotakin aivan käsittämätöntä, eikä myöskään iltaisin kannata hakeutua izakayaan odottamaan minkään sortin seesteistä hartaushetkeä, sillä siellä metelöinti pienessä kaljapierussa on täysin sallittua.

8. Ystävällisyys ja turvallisuus

Japanissa saat helposti apua paikallisilta, vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan. Muutenkin käyttäytymiskulttuuri on todella kohteliasta, eikä kukaan tuijota, etuile tai törmäile toisiinsa kadulla. Myöskin vaikkapa varkauden uhriksi joutumisen riski on äärimmäisen pieni, ja itsekin olen monesti nukkunut esimerkiksi metrossa pitkät välimatkat unohtaen kameran tai kännykän viereeni penkille ilman minkäänlaista ongelmaa.

Ja jos ihmettelet metrossa nukkumistani, voin vain vastata, että japanilaiset julkiset kulkuneuvot teettävät sitä. Siellä on äärimmäisen hiljaista ja esimerkiksi talvella penkit ovat lämmitettyjä, jolloin nukahtaminen on kaikkien vaunussa olijoiden keskuudessa melkein enemmän sääntö kuin poikkeus.

9. Suomi-fanitus

Suomenkielinen muumikahvila-mainos Tokion metrotunnelissa

Siinä missä lähes kukaan ulkomaalainen ei osaa nimetä pikkuruisen maamme sijaintia kartalta tai edes tiedä, mikä Suomi on, Japanissa Suomi on superhitti. Siellä skandinaavinen muotoilu myy hyvin, muumit ovat kuumaa kamaa, Marimekon kangaskassit vilkkuvat katukuvassa ja suomen kieleen saattaa törmätä erikoisissakin yhteyksissä – itse löysin Tokion kadulta ”Ehkä söpö”- nimisen vaateliikkeen.

Suomi ei kenties missään muualla maailmassa ole näin tunnettu, suosittu ja pidetty. Suomen suosio ei perustu kuitenkaan pelkästään muumihahmoihin tai Marimekkoon, vaan japanilaisia ja suomalaisia yhdistää muutamat kulttuurillisetkin asiat. Rauhallisuus, oman henkilökohtaisen tilan tärkeys ja muille vaivaksi olemisen pelko ovat asioita, joita voi huomata molemmista kansoista.

10. Jokainen vuodenaika tarjoaa jotakin spesiaalia

Japanissa sää ei ole este eikä mikään, vaan kaupungit ovat kiehtovia ja erilaisia jokaisena vuodenaikana.

Itse olen käynyt Japanissa kevättalvella sekä elokuun kuumimpien helteiden aikaan. Ensimmäisellä reissulla helmi-maaliskuussa ehdin kokemaan niin kirkastaivaisen ja auringossa kylpevän talvi-Tokion kuin myös etuajassa alkaneen kirsikkapuiden kukinnan ja t-paita- kelit Kiotossa. Taas elo-syyskuussa reissussa oli melko erilaisia juttuja, kun kohtasimme taifuunin pienellä Zamamin saarella keskellä Tyyntämerta ja haukoimme henkeämme Okinawan hulluissa helteissä (sääennustuksen real feel näytti 50 asteen lukemia). Saimme vettä niskaamme oikein urakalla Naritassa ja Tokio näyttäytyi kesäkuumassa taas aivan erilaisena kaupunkina kuin talvella.

Suuri haaveeni olisi päästä joskus Japaniin loppusyksystä, jolloin kaupunkien puut ja puistot värittyvät punaisen ja oranssin eri sävyillä, mutta sää on silti vielä lempeän lämmin. En myöskään panisi pahitteeksi talvista laskettelureissua pohjoisosan Sapporoon!

+ Kulttuurikokonaisuus

Se, mikä tekee Japanista sellaisen kohteen, joka pitäisi olla jokaisen matkaajan listalla, on kaikki yllä luettelemani asiat ja miljoona muuta yhdistettynä: Japanissa riittää niin syömistä, tutkimista, oppimista kuin myös puhdasta ihmettelyä. Japanilainen kulttuuri on niin omalaatuinen, ettei sitä voi ymmärtää muutoin kuin itse kokemalla!

Yksi mun tulevaisuuden unelmistani on Japanissa asuminen – edes lyhyen aikaa. Lisäksi japanin kielen alkeiden opiskelu on suunnitelmalistalla ensi vuodelle. Ootko sä matkustanut Japanissa ja mitä tykkäsit?


Lähde mun kanssa ikimatkalle seuraamalla mua Instagramissa (@fridaingridd) sekä Facebookissa (Frida Ingrid) ja Blogit.fi– sivustolla! Näin saat uudet postaukset reaaliaikaisesti luettavaksesi! ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 19:41

  Olet onnistunut aika täydellisesti kiteyttämään monet niistä syistä miksi itse rakastuin Japaniin siellä pari vuotta sitten käydessäni. Ajankohta oli helmikuu ja komppaan sataprosenttisesti kuvaustasi lämmitetylle pöntölle istumisesta 😀
  Ruoka on tässä listassa itseoikeutettu ykkönen, onneksi Suomestakin saa ihan passelia sushia, mutta mistä saisin sitä sairaan maukasta ramenkeittoa jota litkin Japanissa vähän väliä!
  Viime kerta meni aika kaupunkikiertelyksi, tekisi älyttömästi mieli uudelleen Japaniin tällä kertaa luontokohteisiin keskittyen. Ja mieluusti keväällä tai syksyllä, helmikuun kosteaa kalseutta eivät voineet edes lämmitetyt pytynreunukset parantaa.

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 19:49

   Haha, tattista! 😀 No totta todellakin, ruoka Japanissa on niin huikeeta. Ite kaipaan ehkä eniten kaikkia niitä ihania juomia ja kahveja, mitä siellä tehdään. Ylipäätään niitä älyttömän hienoja makuja, mitkä lähes annoksessa kuin annoksessa oli aina kohdillaan! <3

   Missä paikoissa olit Japanissa? Se on tosi jännä, että tosiaan vaikka Tokio ei nyt älyttömän kaukana ole Kiotosta, niin Tokiossa oli tuolloin helmikuun lopulla todella kirpeä keli (ai että ne tuulisen pakkaskelin metrotunnelit Tokiossa, huuuuhhhuh oli kylmää), mutta pari päivää myöhemmin Kiotossa tosiaan painelin farkut ja t-paita -kombossa ja hikoilin kuin sika.

   Japani on kyllä täynnä huippukohteita ja esimerkiksi Okinawa kannattaa ottaa reitille ens kerralla jos suinkin vain riittää aika! 🙂 Siellä onkin melkein vuodenajasta riippuen kelpo oltavat lämpöjen puolesta.

 • Reply Sandra keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 20:34

  Todella erinomainen postaus, jossa voisi olla ainesta kuule vaikka Iltalehden yms lehden jutuksi! Tuli todella kova kuume lähteä nyt Japaniin, jossa en ole aiemmin käynyt 🙂

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 21:03

   Oi, kiitos suuresti Sandra! <3 🙂 Pitää toivoa, että joku lehti tämän sitten nappaisi levikkiinsä, hehe. 😉 Mahtavaa jos postauksesta tuli halu lähteä Japaniin, se on paras palaute, mitä matkabloggaaja voi saada. 🙂 Suosittelen kyllä Japania aivan sataprosenttisesti – eikä tähän postaukseen mahtunut todellakaan kaikki asiat ja yksityiskohdat, minkä vuoksi Japani on äärettömän hyvä matkailumaa. Helposti keksisi parikymmentä syytä lisää! 🙂

 • Reply Mia keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 22:46

  Oi vitsi! Olen halunnut päästä Japaniin jo monta vuotta, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi rahan ja aikataulun takia. Nyt alkoi kyllä kuumottaa kahta kauheammin Japaniin pääsy. Muutenkin, jos sinne joskus pääsen, niin täytyy käydä Studio Ghiblin museossa, sillä olen ollut pienestä asti niiden elokuvien fani! Oletko sattumoisin käynyt sielä museossa?

  http://kirjoista-sekaisin.blogspot.com/

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 23:40

   Joo, mee ihmeessä Japaniin! 🙂 Japanissakin voi ihan suhteellisen pienellä budjetilla reissata jos vain tekee sen mukaisia valintoja. Meilläkään ei Japanin reissut todellakaan ole mitään törsäilyreissuja olleet. 🙂

   En oo kyllä käynyt tuossa museossa! Mutta kaikkea hauskaa tosiaan Japanista (ja Tokiosta, jos museo siellä sijaitsee) löytyy. 🙂

 • Reply Tuuli - Lumo Lifestyle keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 23:22

  Japani on mahtava matkailumaa juuri noista ja monista muistakin syistä. Edes neljänkympin helteet ja taifuuni eivät häirinneet viime matkaa. Muutaman vuoden takaisella talvimatkalla Kioto oli puolestaan kylmempi kuin Tokio.

  Kokosin juuri blogiin käytännön vinkkejä Japanin-reissuun, kevennyksenä myös juuri nuo suomalaisnimet, joita bongailin useassa paikassa. https://lumolifestyle.blogspot.com/2018/09/kaytannolliset-vinkit-japanin-matkalle.html9

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, syyskuu 5, 2018 at 23:42

   Joo, samaa mieltä! 🙂 Ei tosiaan mahtunut listaukseen kaikki hyvät syyt matkustaa Japaniin, niitä kun kyllä riittäisi useampi kymmen vielä lisää. Kiitti linkkauksesta, pitää käydä lukaisemassa! 🙂

 • Reply Marja torstai, syyskuu 6, 2018 at 18:44

  Mainio kooste! Omasta Japanin-reissusta on jo vuosia, mutta muistan tuon elokuvakulissifiiliksen, joka iski jossain asuinalueella. Ja sen säikähdyksen, kun viulut alkoivat soida, kun vedin vessapaperia telineestä? On se hassu maa, tekisi mieli viedä lapsetkin sinne joskus.

  • Reply Frida Ingrid torstai, syyskuu 6, 2018 at 18:54

   Hehe, kiitos! 🙂 Joo, Japani on niin ainutlaatuinen paikka maailmassa! <3 Siellä riittää ihmeteltävää ihan niissä arkisissakin asioissa, ja erityisesti noissa vessoissa itsellänikin oli usein aika hämmentynyt olo. 😀

 • Reply mtkä lauantai, syyskuu 8, 2018 at 16:19

  Kuvat ”ei ulkomaalaisia” ja ”vain japanilaisille” kylteistä ovat saaneet mielen muuttumaan. Teatraalisen ylipositiiviset mainosvideot ja kuvat antavat kyllä hyvän kuvan. Ulkokultainen kohteliaisuus ja pokkuroiminen peittää käsittämättömät tabut, joista japanilaisten tulisi irtaantua.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, syyskuu 9, 2018 at 21:26

   Japanissa on kyllä kulttuurinpiirteitä ja lieveilmiöitä, jotka ei kaikki ole niin kovin terveitä – esimerkiksi koulutyttöjen fanitus.

 • Reply Suvi / Suvin matkassa lauantai, syyskuu 8, 2018 at 16:45

  En kestä, ihana postaus!! Oon lähdössä keväällä Tokioon, ja tää niin lisäsi mun innostusta (joka on muutenkin jo ihan huipussaan) tulevaa matkaa kohtaan!! Kiitos:)

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, syyskuu 9, 2018 at 21:27

   Ihanaa! 🙂 Voi että, Japani on niin upea paikka, että varmasti tuut tykkään ellet oo jo aiemmin ollut. Tuun postaamaan myöhemmin vielä Tokio-vinkkejä ja muita tunnelmapostauksia Japanista, joten kannattaa käydä ne lukemassa ennen reissua! 🙂

 • Reply Hanna sunnuntai, syyskuu 9, 2018 at 21:30

  Olipa hyvä kirjoitus! Japani on alkanut salakavalasti kiinnostamaan, ja nyt vielä enemmän! Millainen hintataso Japanissa on?

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, syyskuu 9, 2018 at 21:36

   Kiitos Hanna suuresti! 🙂 No, se vähän riippuu. Majoitus on ainakin isoissa kaupungeissa aika hintavaa, jonka vuoksi kannattaa etsiä tarjouksia tai tsekata Airbnb-asunnot, joissa mielestäni parempi kate. Mutta tämäkin hintapuoli tietysti makuasia – jollekin 100 euroa perushuoneesta yöltä on ihan ok hinta, mutta itselleni todellakaan ei. Meillä oli hyvällä sijainnilla Tokiossa pieni Airbnb-studio viimeksi, joka maksoi muistaakseni sen 70-80 euroa yöltä.

   Ruoka taas on todella edullista jos ei mene hienoihin ravintoloihin. Ramenit, sushit ja muut löytää kyllä halutessaan todella edullisesti, ja lisämainintana on sanottava, että ruoka on myös todella laadukasta ja hienosti valmistettua aina!

   Japanissa tulee paljon kustannuksia jos aikoo liikkua maassa tehokkaasti Japan Rail Passin avulla, mikä viikolta maksaa jo lähemmäs 300 euroa. Metrot on minusta aika perushintaisia, olisiko jotakin parin euron luokkaa perusmatka Tokiossa.

   Sanoisin, että Japanissa voi matkustaa edullisesti jos siihen löytyy tahtoa, mutta samaan aikaan myös TODELLA kalliisti. 🙂 Toivottavasti tämä selvensi edes hiukan!

 • Reply Soile/Aidan Takana maanantai, syyskuu 10, 2018 at 13:29

  Nuorena Japani kiinnosti, sit ei pitkään aikaan, mut nykyään taas todella kiinnostaa. Kiva postaus!

  • Reply Frida Ingrid maanantai, syyskuu 10, 2018 at 15:56

   Kiva jos tykkäsit! 🙂 Japani on huippumielenkiintoinen ja erikoinenkin maa, jossa riittää jokaiselle jotakin. Suosittelen! 🙂

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, syyskuu 10, 2018 at 20:06

  Olenkin jo kertonut sen, että pidän Suomi-fanitusta vähän creepynä ja että olen ihan hulluna söpöihin asioihin, lähinnä ankkoihin eri olomuodossa (kuten kylpyankat). Rupean pikku hiljaa lämpenemään Japanille, koska olen päässyt nauttimaan Japanin kulttuurisesta viennistä, konmarista ja sushista, jotka siis molemmat miellyttävät minua. Niin ja tietysti söpöt asiat.
  Hiljaisuus on uusi lisä miellyttävien asioiden joukkoon, mutta olen törmännyt siihen intialaisten puhumana. Sellainen hiljaisuus, että kuulee veren kohisevan omissa verisuonissaan. Hiljentyminen? Pidin Valamon luostaristakin. Minun pitää mennä sinne joskus marraskuussa, jolloin on oikein hiljaa.

  • Reply Frida Ingrid maanantai, syyskuu 10, 2018 at 20:10

   Joo niinhän sä kerroit! 😀 Mun mielestä Suomi-fanitus on liikuttavaa. Söpöt asiat on parhautta ja niitä todellakin Japanista löytyy!

   Minusta Japanissa on monessa paikassa käsittämättömän hiljaista ja jopa Tokiosta niitä hiljaisia katuja löytää ihan yllättävistäkin paikoista. En silti tiedä veren kohisemisesta verisuonissa 😀

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi tiistai, syyskuu 11, 2018 at 12:20

  Meillä täällä koko perhe (tjaa, ehkei mieheni) säästää Japanin matkaa varten. Lapset tietysti haluavat Japaniin, koska kaikki söpö on sieltä peräisin. Taitaa kuitenkin säästäminen vielä jatkua, vaikka nyt -taas- olikin Finnairin edukkaita lippuja mm. Tokioon.

  Juttusi oli hauska kooste niitä Miksi Japani -asioita. Tykkäsin kovasti.

  • Reply Frida Ingrid tiistai, syyskuu 11, 2018 at 15:53

   Ihanaa! 🙂 Ja kiitos suuresti, kiva jos tykkäsit! Joo, kyllähän varsinkin isommalla poppoolla Japanin reissu voi olla hintava. Mutta kyllä se on kaiken sen säästämisen arvoista! 🙂

 • Reply Sanna keskiviikko, syyskuu 12, 2018 at 15:22

  Nyt oli kyllä niin hyvin ja mukaansatempaavasti kirjoitettu juttu, että mielenkiinto Japania kohtaan heräsi! Aiemmin ei ole edes käynyt mielessä… kuulostaa siltä, että sinne voisi lähteä myös näin perheellisenä ?

  • Reply Frida Ingrid keskiviikko, syyskuu 12, 2018 at 15:24

   Kiitos ihanasta palautteesta, Sanna! <3 Ja todellakin – Japani on todella mieluisa matkustuskohde myös lasten kanssa, ja siellä riittää juurikin kaikkea hassua ja söpöä viihdykettä pienemmällekin väelle. 🙂 Ja matkustaminen on ennen kaikkea turvallista ja helppoa – mitä nyt tosiaan mahdollinen japanin kielen taidottomuus voi tuoda pientä jännitystä matkaan toisinaan, mutta sehän on vain seikkailua. 😉 😀

   Kiitos ihanasta kommentista!

 • Reply Anu /Matkataan Mutkitellen perjantai, syyskuu 14, 2018 at 11:37

  Kaikkien maiden joukossa juuri Japani on se, mihin en ole jostain syystä vielä päässyt. Tämän koosteen jälkeen halu nähdä Japania nousi eksponentiaalisesti. Ihanasti kirjoitettu juttu, tykkäsin 🙂

  • Reply Frida Ingrid perjantai, syyskuu 14, 2018 at 11:40

   Voi, kiitos ihanasta palautteesta, Anu! <3 Mukava kuulla, että tekstistä välittyi juuri se lukijalle, mitä tavoittelinkin – innostus Japania kohtaan. Voin pelkästään suositella Japania. 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... perjantai, syyskuu 14, 2018 at 21:32

  Mainio lista, kaikki hyviä syitä. Tosin en ehkä ihan noiden vessanpönttöjen takia Japaniin matkustaisi. Kaikkia erikoistoimintoja en niistä uskaltanut kokeilla, mutta lopulta uskaltauduin huuhtelunappia painamaan. Kokemus ei ollut erityisen miellyttävä, mutta ei myöskään epämiellyttävä. 🙂

  Ruoan puolesta jäin kaipaamaan erityisesti ramenia. En ole vielä uskaltautunut Helsingin ramenpaikkoja kokeilemaan, koska pelkään pettyväni. Toivottavasti olen väärässä. Myös ihmisten hyvää käytöstä ja toisen huomioon ottamista sekä siisteyttä toivoisin näkeväni enemmän Suomessakin.

  • Reply Frida Ingrid perjantai, syyskuu 14, 2018 at 21:47

   Tattista, Aron! 🙂 Haha, no joo, ehkä pelkkien vessanpönttöjen perässä ei kannata Japaniin lähteä, mutta ovat ne aika erityislaatuinen piirre siinä maassa, sillä pöntöt nivoutuvat siihen tehokkuuden, tarkkuuden, muiden huomioon ottamisen ja siisteyden kulttuuriin. 🙂

   Rohkeasti vain ramenia Suomessakin syömään! 🙂 Monet ruokalajit ovat eri maissa hiukan erilaisia, eikä se aina ole huono asia. Minun mielestä esimerkiksi länsimaisella, tietyllä tavalla yltäkylläisellä sushilla ei ole hirveästi tekemistä japanilaisen vastaavan kanssa. 🙂 Japanissa sushi on usein todella yksinkertaista eikä välttämättä kauhean raskasta, joiden vastakohta usein vaikkapa Suomesta saatava sushi on. Ja silti molemmista tykkään, vaikka ne erilaisia ovatkin! 🙂

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog lauantai, syyskuu 15, 2018 at 08:38

  Voi apua, miten ihania nuo koirat tuossa kuvassa!! Japani on ollut itselleni aina jotenkin kiinnostava, mutta etäinen. En ole koskaan kovin tosissani suunnitellut sinne reissua, vaikka esimerkiksi Tokiossa olisi paikallisia tuttuja, joiden luona voisi käydä samassa. Voi olla, että Japani hivuttautuu pikku hiljaa reissusuunnitelmien listalle ja sinne olisi ihana varata riittävästi aikaa, että voisi samalla kerralla nähdä useita paikkoja. 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, syyskuu 15, 2018 at 15:06

   Hehe, Japani on täynnä söpöjä juttuja! 🙂 Joo, mulle Japani oli vähän samanlainen ennen ensimmäistä reissua. Nyt se kuuluukin sitten melkein jokapäiväiseen matkahaaveiluun 😀 Todellakin suosittelen Japania, ja kunnon kiertoreissua tietysti! Itsekin olen nähnyt vain pikkiriikkisen palan verran vaikka jonkin verran on tullut jo siellä kierrettyä. 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, syyskuu 15, 2018 at 10:23

  Todellakin monta syytä miksi lähteä Japaniin, varsin monipuolinen ja kiehtova matkakohde se kieltämättä on. 🙂

  • Reply Frida Ingrid lauantai, syyskuu 15, 2018 at 15:07

   Juu, näinhän se on! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta lauantai, syyskuu 15, 2018 at 10:58

  Aivan huippu postaus! 🙂 Vaikkei tällä hetkellä olekaan suurena haaveena matkustaa Japaniin, niin silti näitä tykkään aina lukea! 🙂 Japani kuulostaa niin erikoiselta ja huikealta maalta, että todella haluan joskus itsekin kokea näitä. Ihanasti myös kirjoitettu ja hyvin kuvaileva tuo vessakohtaus <3

  • Reply Frida Ingrid lauantai, syyskuu 15, 2018 at 15:08

   Kiitos paljon, Sandra! <3 Haha, salainen lahjakkuuteni onkin vessakohtauksien ja muiden samankaltaisten tilanteiden kuvailu. 😉 😀

 • Reply jonnahah / Allergic to Kiwi lauantai, syyskuu 15, 2018 at 16:46

  Monta syytä lähteä Japaniin! Parhaalta kuulosti melkein nuo vessat. Anteeksi vaan, mutta en aina ymmärrä eurooppalaisia pönttöjä, joissa on se outo ”terassikuoppa” puolivälissä ja huuhteluteho olematon, japanilaiset kuulostaa ottaneen huomattavasti paremman lähestymistavan asiaan 😀

  • Reply Frida Ingrid lauantai, syyskuu 15, 2018 at 20:13

   Haha, hei I feel you! 😀 Japanilaiset ymmärtää pönttöjen päälle, ja sille, että niissä käymisestä tehdään mahdollisimman kivaa, vaivatonta, siistiä ja muita häiritsemätöntä. Mua ahdistaa usein Suomessa sellaset julkiset vessat, missä porukka jonottaa siinä ovien takana suoraan ja ovien allakin on joku 40 cm tyhjää tilaa. 😀 Siinä usein mietin, että minun privaatin hetkeni ja muut ihmiset todella erottaa vain tämä 2 cm paksu ovi, joka nippa nappa yltää polviin asti. 😀

 • Reply Marttiina / Onioni.fi sunnuntai, syyskuu 16, 2018 at 08:04

  Hyvä tiivistys (ja ihanat kuvat <3 ) Japanista; sieltä tosiaan löytää ihan mitä vain enemmän tai vähemmän kummallista ja kiehtovaa. Harva maa vie samalla tavalla mennessään, ja se on myös sellaisia paikkoja, mihin menisi mieluusti milloin tahansa uudestaan. (Toivottavasti päästään, kun on näin lähellä Kiinassa nyt!)

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, syyskuu 16, 2018 at 10:00

   Kiitos, Marttiina! 🙂 Ihan samat ajatukset mulla Japanin suhteen. Nytkin kuumeisesti mietin, että milloin sinne pääsee seuraavaksi. Toivottavasti ainakin sä pääset – Kiinasta ei oo kovin pitkä matka! 😀

 • Reply Mary perjantai, marraskuu 2, 2018 at 13:36

  Kaikkien maiden joukossa juuri Japani on se, mihin en ole jostain syystä vielä päässyt. Tämän koosteen jälkeen halu nähdä Japania nousi eksponentiaalisesti. Ihanasti kirjoitettu juttu, tykkäsin.

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 4, 2018 at 20:10

   Ihan mahtava kuulla jos heräsi Japania kohtaan kiinnostus! 🙂 Japani on niin älyttömän kiinnostava paikka, että en voi kuin suositella. Ja kiitos paljon palautteesta! 🙂

 • Reply Marry perjantai, marraskuu 2, 2018 at 13:37

  Nuorena Japani kiinnosti, sit ei pitkään aikaan, mut nykyään taas todella kiinnostaa. Kiva postaus! http://www.example.com

  • Reply Frida Ingrid sunnuntai, marraskuu 4, 2018 at 20:11

   Kiitos!

  Leave a Reply