Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat palat eri maista

Reissu alkaa olla ohi ja neljässä maassa tuli käytyä reilussa kahdessa viikossa. Reittinä siis Norjassa Oslo 1 päivä –  Kosovossa Pristina 1 yö – Makedoniassa Skopje 1 yö – Matka kanjoni 3 yötä – Ohrid 3 yötä – Albaniassa Durres 2 yötä – Kosovossa Prizren 1 yö – Peje 2 yötä – Pristina 1 yö + täysi päivä.

Parhaat palat:

Oslo/Norja
22 juli senteret, sykähdyttävä paikka. Ehdottomasti jokaisen tulisi Oslossa vierailla täällä.

Makedonia
Vaikea määritellä yhtä parasta, lukuunottamatta Skopjea, nautin Makedoniassa olosta. Vodno vuoren valloitus oli mieleenpainuva kokemus, vaikka rankka. Ohridin kaupunki todella suloinen ja viehättävä. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt viettää enemmän aikaa Makedoniassa ja skipata Albania kokonaan, mutta tulipa käytyä.

Albania
Albanian osalta helppo sanoa mikä oli parasta, päästä rajan yli pois maasta. Voisin lähteä Albaniaan uudelleen vain joko Shkoderiin / pohjoiseen vuoristoon (jos olen esim Montenegron etelä osassa) tai Sarandeen (jos olisi halpa löhöloma tarpeen).

Kosovo
Ehkä kuitenkin tykkäsin enemmän Prizrenistä, kuin Pejasta. Mutta molemmat kivoja paikkoja ja hieman erilaisia. Prizren jotenkin pienempi, mutta kesällä varmasti ruuhkainen. Vesiputous Pejessä oli ihana sattumalöydös. Kosovoon voisin lähteä uudelleen vaeltaa, mutta tällöin ottaisin auton ja majoituksen vuorilta – Pristina, Peje tai Prizren on nähty eikä jäänyt himo uudestaan mennä vaikka kahdessa jälkimmäisessä ei mitään vikaa ollut varsinaisesti. Pristina yllätti positiivisesti.

Paras ruoka: Pasta bolognese, Ohrid
Paras majapaikka: Canyon Matka Hotel, mutta myös Guesthouse Stone Bridge oli erittäin hyvä.
Paras kaupunki: Ohrid
Paras kokemus: Vodno vuorella vaellus

Huonoin ruoka: Kaikki mitä söin oli hyvää ja halpaa, ei voi mitään nimetä huonoksi. Jopa Oslon kaupan lasange oli hyvää, vaikka ei halpaa vrt Balkanin alueen ruokiin.
Huonoin majapaikka: Ei ole varsinaisesti huonoa sattunut vastaan, mutta Durresin hotellissa jouduin vaihtamaan huonetta huonon wifin vuoksi eikä silloinkaan toiminut. Itse huone kuitenkin siisti ja hotelli uusi.
Huonoin kaupunki: Durres
Huonoin kokemus: Surullinen koiranpentu

Bensan hintoja olen katsonut ja tällä hetkellä suurinpiirtein näin (muutettu euroiksi minun vaihtamani kurssin mukaan). Kaikissa maissa bensa ja diesel aika pitkälti samaa hintaa, mutta paljon asemia, joista ei saa kuin dieseliä ja kaasua eli bensa-autolla ennakointia hyvä olla.
Makedonia: ~1.22€/l
Albania: ~1.39€/l
Kosovo: ~1.15€/l

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.