Viimeinen vaellus – jalat kiittää siitä

Niin se on viimeinen neljän tunnin patikointi tullut päätökseen sumuisessa Pejassa. Lämpötila aamulla jotain +12 eikä paljon päivä lämmennyt. Yhden kevyen sadekuuron heitti vajaassa puolivälissä, mutta muuten oli vain sumua. Oli tarkoitus mennä eri reittiä, mutta en löytänyt sitten yhtä trailia ja lopulta vammat (polvi kipeä, kuudes rakko ja eilen alkoi toisen jalan pottuvarvas tykyttää) niin kävelin lyhyemmän reitin kuin oli tarkoitus. Muita vaeltajia ei näkynyt.

Antaa kuvien jälleen puhua puolestaan:

Heti alkumatkasta oli taas kaveri vastassa, mutta jälleen ei pysynyt menossa mukana.

Alkumatkasta seuraani liittyi hetkeksi sama iäkäs mies, joka eilen tulkkasi luostarin luona. Oli menossa omaan ravintolaan päivää aloittamaan. Samalla keskustelun lomassa otin tämän kuvan, kuin usva laskeutuisi vuoren rinnettä pitkin alas.

Kävin yhtä trailia yrittää, 10min kapusin ylös vuorelle, kunnes totesin että on liian liukas liikkua turvallisesti. Sitten vain alaspäin, joka sekin oli aikamoinen matka.

Harhailin vahingossa vesiputouksen luokse, huikeaa mistä tuota vettä riittää – ja vesi tuli kallion seinämästä.

Vesiputouksen läheiseltä sillalta. En lähtenyt pidemmälle, kun seuraavaksi oli tunneli ja välillä ajoi autoja ja joitain rekkoja niin ei houkuttanut ajatus kapeassa tunnelissa olla pimeässä.

Takaisin tullessa löytyi Mule trail, joka meni joen toisella puolella. Paljon parempi kuin tullessa tulin autotietä pitkin.

Korkeanpaikan kammo ja tämmöinen ei niin vankan näköinen silta, suoraan sanottuna pelotti kävellä yli – pudotusta alas olisi ollut joku kymmenen metriä asfaltille.

Ja löytyi majapaikan läheltä puisto, jossa oli useita penkkejä vapaana.

Valinnanvaraa riitti

Jos ei halua tikkuja pyllyyn?

No sitten olin menossa majapaikkaan, kunnes kävelin siistin vohveliravintolan ohi. Päätin syödä välipalan siinä.

Oli erittäin hyvää 😋

Kuten muinakin päivinä, taas en tullut ymmärretyksi tilausta tehdessä, osoitin sitten mitä haluan. No odottaessa vohvelia asteli komea ehkä 45-50v mies ja kertoi, että työntekijä hälytti hänet, kun ei täysin ymmärtänyt minua. Miehellä oli vahva brittiaksentti, hetki jutusteltiin ja sitten tuli vohveli.

Maksoin 2.5€ annokseni ja ulkona oli tämä mies lähdössä juuri. Päätin kysyä häneltä yhdestä koulusta. Näin eilen siistin koulun, kyltin perusteella oli medical school. Mutta pihalla oli nuoria pelaamassa korista lääkärin takit päällä.

Mies kertoi, että se on vähän kuin lääkäreille valmistava lukiokoulutus. Eli sen jälkeen he jatkavat yliopistoon neljäksi vuodeksi, jonka jälkeen ovat valmiita lääkäreitä. Juteltiin Kosovon terveydenhuollosta pitkä tovi (olen itse hoitoalalla). Mies oli asunut yli 20 vuotta briteissä ja palannut neljä vuotta sitten Kosovoon, jolloin perusti vohvelipaikan. Sanoi, että hän toivoo ettei sairastu Kosovossa, terveydenhuolto kuulemma hyvin heikkoa ja korruptiota esiintyy.

Samalla keskusteltiin kulkukoirista ja -kissoista, näistä toinen päivitys.

Kävin hotellin lähellä fiinimmin syömässä hienossa ravintolassa, jossa maukas kanasalaatti ja fanta 4€ 😅

Laskin tuossa, että tähän mennessä on tullut 252629 askelta siitä, kun lähdin kotoa pe 3.5. aamulla kävelemään lumisateessa juna-asemalle. Ei ehkä ihme, että jalat ovat aika karmeassa kunnossa. Varasin vakiokauneushoitolaani jalkahoidon, eka vapaa aika meni la 1.6., joten ennättää rakot kuivahtaa.

Huomenna aamulla kävellä Pejen bussiasemalle, bussilla Pristiinaan (noin 2h) ja siitä samaan hostelliin missä olin ekan yön (vaikka sänky oli kova niin muuten hyvä huone ja 10€/yö). Muuten huomenna lepopäivä, lauantaina tutkailla Pristiinaa, nukkua illalla päiväunet ja sitten yöllä kentälle kotimatkaa varten.

Matka lähenee loppuaan ja odotan töihin pääsyä, eläimiäni (aion halia ja pussata ne rusinoiksi), arkirutineita ja sitten voi alkaa suunnitella seuraavaa matkaa – tiedä sitten onko se Portugali/Espanja syys-lokakuussa vai käynkö kuitenkin aiemmin jossain? Jää nähtäväksi. Mutta nyt olen saanut lomalta kaiken mitä hain, joten kotiin on kiva palata.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.