Peje, Peja tai Pec, monta nimeä, yksi kaupunki

Saavuin tosiaan puolen päivän jälkeen Pejeen ja majapaikkaan Guesthouse Stone Bridge. Todella siisti hotellin ja huoneiston välimaastossa oleva huone, respa löytyy, huone remontoitu ja siisti. 25€/yö ilman aamupalaa.

Lähdin kävelemään joen varrella kohti vuoristoa. Kaupunki on huomattavasti isompi kuin oletin ja paljon enemmän palveluita kuin Prizrenissä. Pääasiassa todella ihana kaupunki vuorien syleilyssä, mutta on täälläkin paljon roskia, hylättyjä rakennuksia, köyhyyttä ja kulkukoiria ja -kissoja, joista teen oman päivityksen, kun yhdestä shokkikohtaamisesta selviän.

Tästä hyvin ilmastoitu, pientä pintaremonttia kaipaava asunto vuoristonäköalalla 🤔

Joki, ei niin puhdas kuin monessa paikassa, mutta kauniit vuoret ympärillä

Kävelin vahingossa tämmöiseen paikkaan, kyseessä oli ortodoksinen luostari. Sisään mennessä pitää jättää henkilöllisyyspaperi vartijalle. Luostarin sisällä ei saanut kuvata, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Sijaitsee tien varrella, joka johtaa Rugovo laaksoon.

Erikoisuus kaupungissa, joka kulmalla on joku lääkäri, joka on erikoistunut johonkin erikoisalaan. Lisäksi apteekkeja on kymmeniä sekä labroja. Yhden julkisen sairaalan myös näin.

Sähkömiehen viritelmiä, vähän hirvitti kävellä, kun monessa kohdassa osa johtoja roikkui maassa.

Iltakävelyllä. Aurinko tänään usein tullut esiin pilviverhon takaa ja semmoinen +20.

King’s pizza & pasta. Sattumalta menin sisään, englantia ei osattu täälläkään, mutta oikein hyvä pizza (tripadvisorissa saanut 5 tähteä/88 arviota). Pizza ja juoma 3€ ✌️

Yksi päivä riittää tämän kaupungin tutkimiseen, jos ei halua shoppailla. Huomenna lähden tutkimaan vuoria. Parhaat vaellusreitit ovat 25km päässä. Turisti-infosta kuljetus olisi 40€ ja sinne kuitenkin 20min kävelymatka. Taksia en viitsi ottaa, kun tiedä millä pääsee takaisin niin päädyin, että lähden vuoriston alussa olevalle reitille, pituus 17km. Käännyn jossain vaiheessa sitten takaisin, kun siltä tuntuu.

Tämän päivän steppailu, mukaan mahtuu ei niin mukava eläinkohtaaminen, josta oma päivitys viimeistään huomenna 😭

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.