Matka kohti Pejeä

Aamulla heräsin jo ennen seitsemää. Kävin kaupassa vähän juotavaa ostamassa matkaa varten. Yritin käydä suihkussa, mutta tuli vain kylmää vettä vaikka juoksutin noin 5min niin eipä sitten käyty.

Hotellin aamupala oli maukas, mutta suppea. Sai valita yhden annoksen, vaihtoehdot kananmunaa, leipää tai lettuja, juomana kahvi, tee tai maito, mutta pyytämällä sain mehua. No söin sitten suklaalettuja aamupalaksi, kun kananmunaa en syö enkä ajatellut leivällä pärjätä.

Letut, hyviä oli ja varmasti oikein kevyitä 😅

Luovutin huoneen yhdeksän aikoihin, päätin lähteä 9.40 bussilla kuitenkin, joten kävelin bussiasemalle. Nyt oli infotiskillä mies, joka jopa puhui englantia ja selvisi, että lippua ei tarvitse vaan suoraan bussiin. Bussiasemalla useampi kioski ja vessa, en käynyt katsomassa millainen sekä iso odotushalli sisätiloissa.

Bussi Pejeen, todella selvästi lukee bussin ikkunan kyltissä minne menossa ja vierellä tolpassa mihin laituriin mikäkin bussi tulee. Iso peukku selkeydelle 👍

Bussi lähti ajallaan, menolippu Pejeen 4€. Bussi oli iso bussi, joka tuntui pysähtyvän missä kulloinkin joku heilutteli tien vieressä (oikeasti varmaan 50 pysähdystä että joku hyppäsi kyytiin tai pois). Pidempi pysähdys (15min) oli tunnin ajon jälkeen, mutta Google Maps ei näytä sijaintia niin en tiedä missä oltiin, epäilen Dacovicaa, vaikutti isommalta paikalta. Onneksi päätepysäkki on Peje niin ei tarvitse arpoa missä hypätä pois kyydistä.

Tie oli kapea, melko huonokuntoinen asfaltti tie läpi kylien ja peltojen. Nopeusrajoitukset olivat koko matkan 40-70km/h. Tälläkään kertaa ei kuski tai apukuski puhunut englantia.

Bussissa oli televisio, jossa pyöri joku 10 musiikkivideota non stoppina. Pari huomiota, raha on joku juttu niissä. On yksityiskonetta, luksus autoja ja tykki, jolla ammutaan rahaa. Naiset ovat hyvin ylilaitettuja. Mutta hauskinta, suun heiluttaminen musiikin tahtiin ei onnistu keltään, suu liikkuu ihan miten sattuu 🤔😂

Bussi saapui 20min (matkan piti kestää 2h) Pejen bussiasemalle, josta noin 15min kävely hotellille (vähän harhaillen). Nyt hetki huilattu ja välipala syöty, lähteä tutustumaan kaupunkiin. Huomenna toiveissa olisi löytää vaellusreitti 🏞️🤞 vaikka respassa oli sitä mieltä, että sataa eikä kannata lähteä, pyh – ei varmaan tajunnut, että olen Suomesta ja sade on meidän toinen nimi 💪

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.