Prizren – suloinen pieni kaupunki

Saavuin tosiaan aamulla Prizreniin ja koska oli kaunis puolipilvinen päivä, lähdin lähes saman tien kävelemään. Hotelli Denis sijaitsee lähellä bussiasemaa, joka ei ole kaunista seutua, mutta kaupungin keskusta ja etenkin kukkula, jossa linnake sijaitsee on.

En luonut muuta suunnitelmaa kuin käydä linnakkeella, mutta en halunnut liian selvää reittiä suunnitella. Kävelin joen varteen ja sitä pitkin vähän matkaa pohtien mistä ylös pääsee. Kunnes näin tämän kyltin:

Kartta vaellusreiteistä

Lähdin kävelemään vihreää reittiä pitkin ja ai että oli hyvä valinta. Alkumatkan polku kulki ihan joen vieressä ja kuului liikenteen melua. Kyltin jälkeen oli useampi ravintola alussa, viimeisin Panorama. Sitten pikkukivinen polku lähti metsään kivuten kevyesti nousten ylös päin. Yhdessä vaiheessa kuului vain lintujen laulua ja puron solinaa. Rauhallista.

Reitiltä maisemakuva

Ja toinen, kauniita puita ja kukkia oli koko reitti täynnä 🌺

Ei tarvinnut taaskaan yksin talsia, mutta sen verran hitaasti kulki etten jäänyt odottamaan (takaisin tullessa nostin sivuun, kun oli tullut vajaan metrin keskelle polkua)

Reitti vei suoraan linnakkeelle ja minulla meni tasan tunti kävellä ylös. Linnake oli kaunis ja maisemat vuorille ja kaupunkiin upeat. Eikä maksanut mitään sisään.

Joku teatteri tyylinen rakennelma keskellä linnaketta

Olisi päässyt nopeasti takaisin kaupunkiin, mutta sää oli mukava puoli pilvinen eikä satanut niin päätin kävellä luontoreittiä takaisin.

Kaupungin keskusta on pieni, mutta suloinen. Hintataso halpa, paljon kahviloita/baareja, joku kymmenen ravintolaa sekä vaate-/korukauppoja. Mutta ei moneksi tunniksi riitä ihmeteltävää.

Moskeijoita näkyi linnakkeelta ainakin 30, tämä isoin.

Ja jokunen kirkko, osa vain raunioita.

Kadulla opastus linnakkeelle

Vaikutti keskusaukiolta

Väsyneille jaloille energiaa, kaksi palloa 1€ 😋 kuvassa myös näkyy pohkeen rusketusraidat 🙈

Ravintola te Syla joen rannalla, 7€ maksoi noi kaikki, nälkä lähti 😅

Bussiasemalla toivotetaan mukavaa aikaa. Oli kiva 5 tunnin päiväkävely, mutta se riitti mainiosti näkemään Prizreniä.

Kävin bussiasemalla, mutta mistään ei saanut vastausta kuinka lipun voi ostaa. Aikataulu Pejeen oli sama kuin netissä ja varattu 2 yötä huomisesta huoneisto, 10.40 bussiin yritän lähteä.

Tulin hotellille ja otin pienet päiväunet. Yritin sitten saada hotellin respasta tietoa miten lipun voi ostaa. Hän ei ymmärtänyt yhtään. Ei siis mitään. Tässä vaiheessa hieman kiukku nousi ja turhautuminen. Olen 1.5vk aikana reissannut yksin maissa joissa minua ei ymmärretä, alkaa hieman yksinäistä olla ja reissuväsy iskeä. On turhauttavaa, kun ei turistikohteissa ymmärretä perus englantia, esim sana ticket on jotain mystistä. No toivon vielä saavani upeita kokemuksia Pejessä ja sitten Pristinassa.

Mutta itse kaupunkina Prizren on ihastuttava päiväretkelle, etenkin kesällä varmasti eloisa kohde. Roskia on, mutta kohde on miljoona kertaa ihastuttavampi kuin Durres.

Esimerkki hintoja: ravintola limppari 1€, liha-annos 4€, salaatti 2€, kioski mehu 60snt, jugurtti 25snt, suklaapatukka 25snt. Vaikuttaa halvimmalta kohteelta näistä maista, toki kaikki ovat olleet hyvin pienen budjetin kohteita.

Tämän päivän talsiminen

Ja tämän päivän jälkeen matkan askeleet ovat ylittäneet 200000 askeleen rajapyykin 😅 sen vuoksi tänään illan lepäilin, jotta jaksaa pari pidempää vaellusta tehdä Pejessä.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.