Ensivaikutelma Kosovosta

Ensivaikutelma Kosovosta, köyhä, mutta ihmiset ovat ystävällisiä. Kaupoista vaikea löytää mitään terveellistä, paitsi hedelmiä. Hyllyt täynnä karkkia, suklaata, sipsejä, keksejä. No mutta onneksi jugurttia löytyy. Tiet huonossa kunnossa, myös isot väylät ja ajelevat miten huvittaa. Eilen hostellin omistaja haki kentältä ja kuulosti/tuntui kuin rengas lähtisi irti, jos vauhtia yli 50km/h.

Hostellissa oli brasilialainen turisti, joka lähti näyttämään kaupan ja hetki rupateltiin. Oli matkustellut ympäri maailmaa, viettää noin puolet vuodesta ulkomailla. Hauska ajatus, mutta en itse usko että jaksaisin niin pitkään reissata. Täytyy pohtia majapaikkaa, kun reissun lopulla olen Pristinassa. Hostelli on syrjässä, mutta valitsin koska on lähellä bussiasemaa. Täytyy miettiä ottaisinko kuitenkin majoituksen lähempää keskustaa lopussa. Olisi ollut mukava jutella enemmän, mutta väsy vei voiton.

Sunnuntai aamun satoi vettä, kävin kaupassa aamulla ja silloin tihkutti. No kävellessä bussiasemalle (noin 10min hostellilta) satoi kaatamalla.

Katsoin netistä, että olisi klo 9 bussi, sama näkyy ruudulla bussiasemalla, mutta silti tiskillä sanotaan että seuraava bussi klo 10. No onneksi on iso odotushalli, jossa myös kauppoja ja ravintoloita mukavasti. Bussi Pristinasta Skopjeen 5.5€.

Hauskinta, että jos olisin lähtenyt vasta nyt hostellista tietäen että bussi lähtee klo 10 niin olisin päässyt perille kuivana – sade lakkasi.

Esimerkikki hintoja mitä vilkuilin. Sommersby 1€, vesi 1.5l 30snt, mehu 0.5l 50snt, jugurtit 20-50snt, myslipatukat 30-50snt. Eli halpaa on.

Kirjoitan tätä Pristinan bussiasemalla (ilmainen wifi), määränpää tosiaan Skopje, bussimatka pitäisi kestää noin 2.5 tuntia. Siellä yksi yö hostellissa. Sääennuste Skopjeen näyttää myös sateiselta, katsotaan miten paljon tulee kaupunkiin tutustuttua.

Alkuviikosta pitäisi olla parempi sää, 15-22 astetta ja aurinkoa/puolipilvistä, ehkä sadekuuroja. Toivottavasti pitää paikkansa niin mukavampaa vaeltaa Matka kanjonilla.

Kohta bussille ja kohti seuraavaa maata, nro 28.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.