No mitä sitten seuraavaksi suunnitelmissa..??

Minulla oli joskus ajatus, että 30 maata ennen kuin täytän 30. No viime kesänä täytin 30 ja oli vain 22 maata plakkarissa siihen mennessä. Sitten tuli Egypti, UAE ja Oman, eli nyt 25/30 käyty. Enkä enää mieti niinkään maiden lukumääriä vaan matkan laatua, esim 25 olen laskenut mukaan Marokon ja Tunisian, joista nähnyt vain vähän sataman seutua, mutta lasken kuitenkin.

No eihän se ole kevät eikä mikään ilman matkaa. Saman viikon aikana varasin lennot Dubaihin ja sitten toukokuulle Kosovoon. Tällä kertaa soolomatka jälleen rinkan kanssa.

Eli 3.5. on lähtö Helsinkiin, jossa yksi yö ja sitten Oslon kautta Pristinaan lento. Otin tarkoituksella välilaskullisen lennon Kosovoon vaikka oli kalliimpi, koska a) en ole nähnyt Osloa, nyt 8 tuntia aikaa tutustua ja b) lento on Kosovossa aikataulun mukaan 20:15, kun suora lento olisi ollut joskus kolmen aikaan yöllä. Ajatus yksin yöllä Kosovossa etsimässä hotellia ei houkuttanut.

En ole vielä oikeastaan suunnitellut matkaa sen enempään, lennot varasin tammikuussa ja ensimmäisen/viimeisen yön olen varannut Pristinasta, mutta muuten suunnitelmat auki. Vähän olen kaavaillut seuraavaa reittiä:

  • Pristinasta Makedonian puolelle, ehkä Skopje ja Orhid järven seutu?
  • Makedonian puolelta Albaniaan, ehkä Tirana ja joku merenrannalla oleva paikka?
  • Vähän katsoa sitten aikataulua, haluaisin piipahtaa Montenegron puolella ennen paluuta Kosovoon, mutta sen päätän paikan päällä, kun olen nähnyt miten viihdyn missäkin kohteessa.

Mielellään otan tuolta alueelta vinkkejä, reilu 4 viikkoa lähtöön aikaa.

Ja ettei elämä tylsistyisi niin syksylle olen suunnitellut pyhiinvaellusmatkan – lento Lissaboniin, jossa 2-3 päivää ja sitten Portosta aloittaa Santiago de compostele pyhiinvaellusmatka. En ole uskonnollinen, minulle se on matka itseeni ja omien rajojen löytämistä. Miten saa pään ja kropan toimimaan 12 vaelluspäivää putkeen?

Mutta tällaisia suunnitelmia tälle vuodelle, lisäksi näillä näkymin on aikaa 1-2 vk matkalle loka-marraskuun vaihteessa sekä 1-2 vk matkalle marras-joulukuun vaihteessa, mutta katsotaan millaisia lentodiilejä tulee eteen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.