Merta edemmäksi kalaan 2018

Turkissa totesin, että nyt riittää matkailu hetkeksi. No nimenomaan hetki oli, viikkoa myöhemmin lennot tammikuulle 2018 Krabille Thaimaahan varattu. Löysin halvat lennot Tui:lta suoraan Krabille, ei jotenkin halunnut ensikosketuksen Aasiaan olevan Bangkok. Ja jälleen soolona rinkan kanssa.

Halusin Thaimaa kirouksen purkaa. Nimittäin ennen avioeroa oli varattu Thaimaan lennot joulukuulle 2016. Eli eka matka peruuntui koiran sairastumisen vuoksi 2010, sitten avioeron takia 2016 ja nyt oli jälleen lentoliput hankittu. Jäin sitten tasan kuukausi ennen reissua auton alle pyörällä ja selkärankaan tuli vammaa, jouduin jännittää ihan lähtöpäivään asti saanko luvan matkalle lähteä. Päivää ennen sain lääkäriltä luvan matkustaa, mukaan iso kasa särkylääkkeitä ja lihasrelaksantteja.

Thaimaa yllätti helppoudellaan, hymyillä ja hiostavalla säällä. Ao Nangista suuntasin Trangin kautta Koh Mookin saarelle. Moni oli blogissa sitä kehunut, minä en nähnyt siinä mitään kehumisen arvoista. Likaiset, muovia ja jätettä täynnä olevat rannat (paitsi yksi hotellin ranta), mutaisia teitä ja käärmeitä. Bungalowssa ei ollut ilmastointia ja tuuletin ei toiminut. Mutta vaikka en pitänyt paikasta niin löysin sisäisen rauhan ja lopulta olin ötököiden kanssa sulassa sovussa vaikka öisin verhosin itseni hyttysverkolla. Ja yksi yö vessassa oli jättimäinen sammakko, hieman säikäytti yöpissaajaa.

Koh Mookilla aamupala ennen lähtöä pois, maisema oli kohdallaan:

Koh Mookin jälkeen lähdin Koh Lantalle ja tykkäsin kovasti. Lanta oli sopivasti turisteille ja sopivasti paikallinen. Rannat siistit, halpa hintataso ja paljon tekemistä. Kävin veneretkellä, jota siirrettiin monta kertaa kovan tuulen vuoksi ja lopulta lähtö tuli, olin ainut osallistuja. Pienellä pitkähäntäveneellä mentiin hirveässä aallokossa, pelotti ihan pirusti. Ja apina hyppäsi veneeseen, syötin hänelle ananasta, ihana otus.

Ja kävin silittämässä elefanttia, en halunnut ratsastaa, mutta antaa rakkautta vankeuteen.

Lantalta lähdin takaisin Ao Nangiin, pysähtyen kahdeksi yöksi Krabi Towniin – kävin pienen iltapäivälenkin heittää vuorelle (meinasin kuolla matkalle, tai siltä ainakin tuntui).

Ao Nangissa kävin snorklaus safarilla Raya Diversin kautta – hyvin toimi kaikki, mutta kallis oli. Enkä välittänyt Ao Nangista, kuvassa pääranta aamulla aikaisin, päivällä oli täynnä veneitä ja turisteja.

Thaimaa oli helppo, lämmin ja kauniita maisemia, silti jotenkin jätti kylmäksi. Voin mennä uudelleen, mutta en Ao Nangissa olisi ollenkaan, Lantalla tai muualla Thaimaassa.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.