Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suunnitelmat uusiksi

Pari viikkoa sitten sain puhelun, joka muutti matkasuunnitelmat täysin. Sain johtajan pestin isosta hoitoalan firmasta niin ei ole mahdollisuutta pitää hetkeen lomia.

Eli syyskuun lennot lähtee vaihtoon, onneksi on muutos mahdollisuus, vaikka toki takkiin vähän tulee. Toukokuussa 2020 on opintomatka Brysseliin niin täytyy tutkia lennon vaihtoa siihen. Eli ainakin 10kk ilman matkoja, pisin aika vuosiin.

Joten blogi on nyt tauolla, kunhan uudet työt ja suunnitelmat alkavat selvitä.

Aurinkoista loppukesää 🌞

Viimeinen määränpää lähellä

Lento lähti 25min myöhässä. En ymmärrä miksi on ihmisten vaikea nousta koneeseen, jumitettiin käytävillä riisuen takkia ja nostellen tavaroita, kun jono seisoo takana. Lennon aikana oli välillä aika rajuakin turbulenssia. Olimme kuitenkin Helsingissä 10min etuajassa.

Ei tullut juurikaan nukuttua lennolla. Viereeni istui kaksi ilmeisesti kosovolaista miestä. He eivät olleet mitään pienikokoisia ja vieressäni keskipaikalla istuva mies yritti löytää paikan kyynärpäällä minun kyljestä. Mutta vielä ärsyttävämpää oli heidän kovaääninen puhe ja naureskelu. Minulla oli niskatyyny, korvatulpat ja silmälaput – voisi ymmärtää että yritän nukkua. Muutaman kerran sanoin nätisti voisivatko puhua hiljemmin. Tunnin kohdalla ärähdin sitten ja malttoivat sitten itsekin torkkua. Sain ehkä tunnin torjuttua, vierustoverin kyynärpää kyljessäni.

No passi jonossa meni noin 20min. Ei liikkunut millään eu- jono. Kello kävi ja mietin ennätänkö 7.51 lähtevään junaan lentokentältä. Klo 7.30 pääsin luukulle ja sitten rinkka oli jo pyörimässä. Heti, kun rinkan nappasin niin soitin VR asiakaspalveluun. Oli noussut hinta eilisestä, mutta ei kiinnostanut. Maksoin mielelläni 15€ ja menetin hotelli aamupalan, jotta pääsen kotiin kolme tuntia aiemmin päiväunille.

Nyt junassa kotia kohti. Eilen askeleita tuli:

Tänään vain nyt 2599, vielä toki vartin kävelymatka kotiin asemalta.

Ilman tämän päivän askeleita, tuli jätettyä tällä reissulla 281951 jalanjälkeä viiteen eri maahan. Ei mennyt 300000 rikki, mutta 16 päivälle ihan hyvä määrä – vähän hyytyi vikoina päivinä tahti. Keskiarvona askeleita per päivä 17622 ✌️

Kiitos lukijoille, kommentoida ja kysyä saa 🙃 nyt hetkeksi kuitti, kunhan arki lähtenyt rullaamaan niin sitten syksyn reissuja alkaa miettimään. Tiedossa siis kolmen viikon Portugali-Espanja vaellus syyskuun puolivälissä. Elokuu on töiden osalta tyhjä, voi olla että jopa tekisin kotimaassa reissun? Ja marraskuussa jonnekin lämpimään, kyllä kiitos 😊☀️🌺

Tänä vuonna 6 uutta maata (Oman, Arabiemiirikunnat, Norja, Kosovo, Albania, Makedonia), nyt luku on 29. Näistä joskus uudelleen voisin kuvitella meneväni Omaniin ja Makedoniaan. Oslossa ei ollut muuta vikaa kuin hintataso.

Ihana matkavuosi edessä, mutta huomenna töihin palautumaan. Onneksi on toimistotyö eikä tarvitse paljon kävellä ✌️saa jalat hieman lepoa. Muutamia mietelauseita lopuksi:

“Work, Travel, Save, Repeat” Unknown

”Life is short and the world is wide” Unknown

”No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

Ah, oma tyyny.. 😴

Loma lähenee loppuaan

Ilta meni rinkkaa pakaten ja ohjelmia katsoen. Ei tullut uni vaikka tunnin yritin niin nyt samoilla silmillä kentällä.

Taksi tuli sovitusti 23.30 ja vartissa olin jo kentällä. Tiesin, että on pitkä odotus, mutta halusin jättää varan ettei taksi tule. Lähtöselvitys ei ollut vielä auki niin Euroviisuja katsellen meni aika.

Yksittäisiä suomalaisia matkustajia, pääasiassa näyttää olevan kosovolaisia ja heillä jokaisella tyyliin miljoona laukkua 😅 sen vuoksi lähtöselvitys kesti. Mutta passin ja turvatarkastuksen jonot olivat lyhyet.

Kohta koneeseen, jospa saisi nukuttua. Muutama lapsi näyttää olevan, toivottavasti ei ole samanlainen huutokonsertti kuin tullessa Oslosta.

Minulla on aamujuna 11.35 Tikkurilasta ja mahdollista käydä Bonus inn hotellissa aamupalalla. Mutta, jos menee kaikki hyvin kentällä ja saan rinkan ajoissa niin yritän saada vr:n kiinni ja käyttää 5€+erotuksen (tällä hetkellä vajaa 7€ ja vaihtaa 8.35 junaan. Haluan kotiin nukkumaan. En uskaltanut varata aamujunaa, jos käy niin että lento myöhässä tai rinkan kanssa ongelmia niin sen vuoksi seuraava vuoro.

Mutta ihana päästä kotiin. Matkustaminen on ihanaa, mutta aina on myös kiva palata kotiin, omaan sänkyyn ja arkeen. Nyt Kosovosta kuitti.

Ps.Asiaa muovista ja roskaamisesta, joka Balkanilla on hyvin kuvottavalla tasolla. Tässä kuva muovipusseista, jotka kannoin mukana Suomeen. 21kpl. Jonkun viisi käytin roskapussina ja noin kymmenestä kieltäydyin, kun yksittäinen jäätelö tai juoma yritettiin työntää muovipussiin. Hulluutta. Niin kannan ne kotiin hyötykäyttöön, en näe hyötyä heittää muovipussia muovipussin sisälle.

Seuraus on sitten tämän näköinen, kun muovipusseja käytetään holtittomasti (ja kaikki muukin toki) – eikä nämä edes ole pahimpia kuvia, kun vasta Pejessä ja Pristinassa otin kuvat:

Matkabudjetti vol 3

Kosovo

Pristina (1 yö)

Hostelli (1 yö, 1hh jaettu kylpyhuone/wc 10€

Hostellin kuljetus kentältä hostelliin 10€

Eväitä (juotavaa, aamupala tarpeet) 4€

Muut 2€

Bussilippu (Pristina-Skopje) 5.5€

Yhteensä 31.5€ (yöpyminen 10€, eväät/vedet 4€, muut 2€, siirtyminen 10€)

Prizren (1 yö)

Hotelli (sis. aamupala) 25€

Välipalat, jäätelöt, juomat 4€

Ravintolat 7€

Bussi Prizren-Peje 4€

Muut 2€

Yhteensä 40€ (yöpyminen 25€, ruokailu ravintola 7€, eväät/vedet 4€, muut 2€, siirtyminen 4€)

Peje (2 yötä)

Huone Guesthouse 50€/2yötä, 25€/yö

Välipala, juomat (sis. siideri x2), jäätelö 15.5€

Ravintola x2, yht 7€ (pizza, kanasalaatti juomineen)

Bussi Peje-Pristina 4€

Muut 2€

Yhteensä 68.5€ (yöpyminen 50€, ruokailu ravintola x2 7€, eväät/vedet 15.5€, muut 2€, siirtyminen 4€)

Pristina (2 yötä maksettu vaikka toisena yönä kentälle)

Hostelli (1hh jaettu kylpyhuone/wc) 20€, 10€/yö

Välipala, juotavia, jäätelö 6.5€

Ravintola x3, 33€ (kaksi kolmen ruokalajin illallista viinin kanssa)

Kuljetus lentokentälle 13€

Muut 2€ + vaatekauppa x2

Yhteensä 74.5€ (yöpyminen 20€, ruokailu ravintola x3, 33€, eväät/vedet 6.5€, muut 2€, siirtyminen 13€)

Kosovon budjetti yhteensä 221€ (6 yötä):

Yöpyminen 105€ (keskimäärin 17.5€/yö), ruokailu ravintola 47€, eväät/vedet 30€, muut 8€, siirtyminen 31€

Vantaa:

Juna Helsinki-Kuopio 22€ + kustannus vuoron vaihdosta 15€

Koko matkan matkabudjetti (summat pyöristetty 50snt tarkkuudella):

Lennot 198.5€

Majoitukset: 412.5€/16 yötä (yksi Suomessa 77€).

Ruokailut (ravintolat, kioskit): 97€

Eväät, aamu- /välipalat, juotavat, jäätelöt: 80.5€

Siirtymiset (bussit, lentokenttäkuljetukset): 155.5€ (tästä Suomessa juna 66€)

Nähtävyydet, retket: 21€

Muut kulut: 21.5€

Leffa Vantaa: 9€

Yhteensä koko matka sisältäen lennot, majoitukset, siirtymiset ja käyttörahat siitä, kun lähdin kotoa siihen että olen takaisin kotona: 923,5€.

Ei mielestäni paha reilun kahden viikon matkasta. Suomen osuus (juna, lentokenttähotelli, leffa) 142€ eli Oslo, Kosovo, Albania, Makedonia 15 yötä 766.5€.

Alustava matkabudjetti meni selvästi alle kokonaisuutena.

Olin kaavaillut ulkomaiden osuudet:

Majoituksiin 300€, meni 335.5€ (vaihdoin kaksi hostelliyötä hotelliin).

Siirtymisiin 150€, meni 89.5€ – etenkin maiden sisäiset bussit olivat halpoja.

Käyttörahat 450€, meni 220€ – syöminen oli selvästi halvempaa kuin odotin.

Lisäksi olin laskenut hätävaran 100€. Käteistä jäi siis yli seuraavaan reissuun ✌️