Matkailu

Thaimaan phuket: Tämän takia matkustaminen ei kiinnosta

sunnuntai, 11 heinäkuun, 2021
Phuket

Thaimaan Phuket avasi ovensa (rokotetuille) turisteille lähes kaksi viikkoa sitten. Nopeasti saattaisi ajatella, nopea loma Phuketin ”karanteenisaarella” saattaisi olla ihan mukava juttu, sillä voisihan loman viettää tuttuun tapaan vain maatessa rannalla. Hintatasokin on varmaan halvempi, kun saari ei ole täynnä turisteja.

Ei aivan.

Yle uutisoikin räikeästi vankilomasta paratiisisaarella, joka jopa osittain pitää paikkansa. Sillä matkailijat eivät 14 päivän aikana saa ainakaan näillä näkymin poistua saarelta. Tämän lisäksi matkailijat joutuvat asentamaan puhelimeensa GPS sijaintia seuraavan sovelluksen: ThailandPlussan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä ikävintä, koronatestejä joudutaan tekemään jopa 4 kappaletta. Yksi ennen lähtöä, yksi Phuketin lentokentällä ja loput kaksi loman aikana. Nämä tietenkin omasta pussista, ja hintaa testeille kertyy yhteensä yli 200 euroa

Suuri riski joutua eristykseen

Suurin syy, miksi Phuketin matkaa kannattaa oikesti harkita, on se mitä tapahtuu, jos saatkin koronatestistä positiivisen tuloksen Thaimaan puolella. Kaikista ikävin tapaus on varmasti se, jos testi tehdään 13. lomapäivä ja kotiinpaluu olisi seuraavana päivänä. Eipä lähdetä kotiin vaan seurauksena on 2 viikkoa thaimaalaisessa karanteenissa/sairaalassa.

Riskihän olisi varsin pieni, jos olet rokotettu ja ainoastaan sinun testisi vaikuttaisi karanteenipäätökseen – Näin ei kuitenkaan ole. Jos jollakin kanssamatkustajalla todetaan tartunta, sinut pistetään myös omakustanteiseen karanteeniin. Huom: Vakutuusyhtiö ei todennäköisesti korvaa tätä.

Ja näitä tapauksia on jo kaksi, Bangkok post kertoi Emiraateista saapuneesta matkustajasta, jolla todettiin tartunta.T ämä kaveri pääsi sairaalaan hoitoon ja samalla lennolla olleet 13 muuta matkustajaa laitettiin 2 viikoksi karanteenihotelliin.

Rokottamattomat lapset vielä suurempi riski

Toinen, eilen uutisoitu tapaus on mielestäni edellistä kamalampi. Thaiger uutisoi tapauksesta, jossa kahdella perheellä oli ollut mukana rokottamattomia lapsia, jotka saivat koronatestistä positiivisen tuloksen. Lopputulos? Lapset sairaalahoitoon, eroon vanhemmista ja vanhemmat 14 päivän karanteeniin. On varmasti vanhemmilla mukava fiilis olla pari viikkoa erossa alle 10 vuotiasta lapsista, varsinkin silloin kun lapset ovat täysin tuntemattomien ihmisten hoidossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hinnat todellista korkeampia

Luin myös somesta kritiikkiä siitä, miten Phuketin taksit ovat alkaneet heti laskuttamaan turisteilta ryöstöhintoja. Taksit ovat tietenkin olleet Phuketissa aina hintavia, mutta millaisen kuvan se antaa ulkopuolelle, kun turisteilta lähdetään heti laskuttamaan kiskurihintoja.

Tähän peliin kuitenkin puututtiin nopeasti, tai ainakin median mukaan. Todellisuudessa hinnat ovat varmasti edelleen katossa. Ajatellaanko Phuketissa, että viimevuoden menetetyt tulot täytyy hankkia takaisin näillä kiskurihinnoilla.

Odotan Thaimaan aukeamista

Thaimaa hieman kesäkuussa lupaili, että koko maa aukeaisi 120 päivän sisällä. En itse usko tähän ollenkaan, varsikin nyt, kun muun maan koronatartunnat ovat lähteneet käsistä.

Uskon kuitenkin, että vuoden sisään tilanne alkaa maailmalla olla hieman parempi, ja Thaimaahankin pääsee matkustamaan ilman järkyttäviä testaustoimia saati riskiä joutua kahden viikon eristyksiin.

Ehkäpä jo ensi talvena? Se jää nähtäväksi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply