Matkailu

Ketogeeninen ruokavalio Thaimaan matkalla

keskiviikko, 19 elokuun, 2020
Ketogeeninen ruokavalio thaimaassa

Pitkäkestoinen sekä jatkuva ruokavalio on avain terveellisiin elämäntapoihin. Joskus valittu ruokavalio saattaa kuitenkin olla erittäin radikaali, joilloin syötäviä ruokia joutuu karsimaan oikein olan takaa. Tunnetuin näistä radikaaleista ruokavalioista ns. Vähähiilihydraattinen ruokavalio tai ketodieetti, jota pohditaan tänään.

Ketogeeninen ruokavalio

Ketodieetti, eli ketogeeninen ruokavalio koostuu suurimmilta osilta rasvasta ja proteiinistä. Tällä dieetillä siis hiilihydraatit, kuten riisi ja sokeri pyriään jättämään mahdollisimman vähäiselle (alle 20g/pv) tai jopa nollaan.

Ketogeeniseen uokavalioon siis kuuluvat hyvänlaatuiset rasvat, kuten kookosöljy, voi ja kananmunan keltuaiset, avakadot ja rasvainen liha. Proteiinia ketodieetillä saadaan huimasti, esimerkiksi eläinkunnan tuotteista, kuten lihasta ja kananmunista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ketogeeninen ruokavalio Thaimaassa

Thaimaan lomalle lähtiessä keto-uskovaisella on tiukat paikat, noudattaako ketoa Thaimaassa vai höllätäänkö loman ajaksi ja maistellaan paikallisia herkkua.

Aasialainen (ja thaimaalainen) ruoka koostuu lähinnä hiilihydraateista, kuten riisitä ja nuudeleista. Moniin lihoihin jopa lisätään sokearia. Rasva sekä proteiini jää aasialaisissa ruuissa pienemmälle. Pääsääntöisesti hiilihydraateista koostuvast aasialaisesta ruuasta, ketogeenistä ruokavaliota pystyy noudttamaan myös thaimaassa, jos sen eteen on valmis näkemään vähän vaivaa.

Ketoruaat thaimaassa

Suosikki keto ravintolani

Thaimaassa matkatessa huomasin nopeasti että korealaiset grillibuffetit olivat ehdottomasti ehdoton suosikkini sekä parasta vastinetta rahalle. Näissä buffeteissa ruokaa saa buffetin tapaan syödä niin paljon kuin jaksaa. Mikä parasta? BBQ buffetin ruokalista koostuu lähinnä erilaisista lihoista, jotka ovat täyttä ketoa! Jos ketoosin yhteydessä noudattaa paastoa, kuten OMAD (yksi ateria päivässä) pystyy myös budjettimatkaaja syömään kerran päivässä tälläisen buffetin. Buffetit kustantavat noin 300-400THB/kpl Bangkokissa.

Katuruoka

Ketogeeninen ruokavalio makkara

Sua au makkarat ovat peräisin pohjoisthaimaasta ja ne sopivat ketoilijalle

Thaimaa tunnetaan herkullisesta katuruuastaan ja kaduilta tosiaan löydät mitä edullisempiä vaihtoehtoja jotka sopivat myös ketodieetille. Oma suosikkini oli pohjoisesta thaimaasta peräisin oleva makkara, sai ua. Katukojuista löytyy myös tosi paljon erilaisia fritaarattuja ruokia, joita kannattaa ehdottomasti maistaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kanan siivet

Wingssit – eli kanansiivet

Meillä suomessakin herkutellaan usein wingsseillä, aasiassa ne ovat kuitenkin huomattavasti suomea yleisimpiä ja niitä on tarjolla edullisesti joka kulmalla – Jopa mäkkärissä. Siivet sopivat ketogeeniseen ruokavalioon, kannattaa kuitenkin olla hieman varuillaan, sillä jotkut ravintolat kuorruttavat kanansiivet sokerilla.

 

Thai curry

Thaimaalainen curry

Useat ravintolat myyvät red, yellow tia green curryä, ei sitä maustettava vaan herkullista ruokaa. Tässäkin ruuassa on useasti sokeria, mutta ei ketoosi siihen kaadu jos ruuassa on pienesti sokeria. Curryä kannattaa kokeilla Thaimaassa, vaikkei ketoilija olisikaan. Ketoosissa jätä vain riisi syömättä! curryä kannatta kokeilla kotonakin

Stir fry ruuat

Stir fry lihaa

Thaimaalaisissa ravintoloissa on rutkasti tarjolla erilaisia paistettua ”stir fry” ruokia, jotka useimmiten ovat ketoosiystävällisiä. Yleisin näistä on paistettua naudanlihaa (wokki)vihanneksiin sekoitettuna. Herkullista ja keto ystävällistä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteenveto

Keto-uskovainen pystyy noudattamaan ketogeenistä ruokavaliota thaimaassa pienellä ponnistelulla. Limsa-addiktina itseä harmitti eniten huono valikoima sokerittomia limppareita. Thaimaassa asuvan kannattaa tutkia ruuan kotiinkuljetusmahdollisuuksia, jotka valmistavat ketogeenistä ruokavaliota.

Jos olet menossa nopealle matkalle thaimaahan, kannattaa mielestäni ketogeeninen ruokavalio laittaa hetkeksi tauolle ja tutustua thaimaan herkullisiin ruokiin, muuten saattaa harmittaa sitten jälkikäteen. Ketoa voi aina jatkaa loman jälkeen, eikä se kaadu viikon tai kahden huijaamiseen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply