Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu

Kuntosaliturismia Thaimaassa

maanantai, 6 heinäkuun, 2020
Ranta thaimaassa

En halua jättää treenejä väliin matkoilla tai lomalla, joten en siis tehnyt poikkeusta thaimaankaan matkalla. Pakkasin mukaan vain vastuskuminauhan ja ajattelin etsiä kuntosalit sitten paikanpäällä.

Thaimaassa ensimmäinen kohteeni oli bangkok, jossa vietin muutaman yön Airbnb majoituksessa. Majoitus oli ”condo” tyyppinen kerrostalo, josta löytyi myös pieni kuntosali mm. juoksumattoja, käsipainoja ja jonkinlainen painopakalla toimiva monitoimilaite. Treenit olisi varmasti onnistunut täälä ihan hyvin käsipainojen avulla, mutta miksen tekisi vähän kuntosaliturismia ja kävisi tsekkaamassa paikallista meininkiä.

muscle facotry kuntosali

Muscle factory Bangkok kuntosali

Googlettelin hetken ja löysinkin varsin läheltä majapaikkaa ”muscle factory” nimisen kuntosalin, positiivistä oli että verkkosivut oli tarjolla jopa englanniksi. Hinta salikäynnistä oli kuitenkin kova, yli 300THB eli lähes 10 euroa! ja vuosittainen jäsenyys olisi maksanut 18 tuhatta thaimaan bahtia, yli yli 500 Euroa. Häh? Suhteutettuna tähän suomalaiset kuntosalit tuntui törkeän halvoilta ja tämä ylihintaiselta. Päätin kuitenkin käydä kokeilemassa

Hassu juttu, kun yritin salille päätin koittaa mopotaksia, mutta kuski ei uskaltanut ottaa kyytiin. Vaikken siis mikään isokokoinen kaveri olekkaan.

Päästyäni kuntosalille, huomasin sen olevan jäätävän iso, ns hardcore sali, eli tosibodareiden suosiossa. Paljon laadukkaita laitteita, käsipainoja jne. Myynnissä oli myös kohtuuhintaista kahvia, proteiinipirtelöitä ja safkaa.

Miinuksena että salilla oli vähän turhan kuuma

Bangkokista suuntasin seuraavaksi rantalomalle Hua Hiniin, ja sielä päätin vielä testata toisen kuntosalin

MetaXorph Huahin kuntosali

kuntosali hua hin

Hua hinissä kuntosalien hinnat tippuivat hieman. saliksi valitsin meta X oprh salin, sillä se sijaitsi lähellä hotellinia. Tämä sali maksoi vain 150THB kertakäynniltä, yli noin 5 euroa, joka on puolet bangkokin kuntosalista. Vuoden jäsenyys olisi kustantanut 13 000 thb, eli noin 370 euroa. Mielestäni 5€ salikäynti on ihan kohtuullinen.

Itse kuntosali oli kuitenkin bangkokin salia huomattavasti pienempi ja laitteet paljon huonolaatuisempia. Suoritin kuitenkin hyvän treenin, ja voittihan tämä selvästi esimerkiksi salin, joka oli tarjolla bangkokin airbnb majoituksesta.

Enempää en kuntoillut, vaan nautin lomastani.

Fitness thaimaassa

Loppujen lopuksi näissä saleissa käydessä silmääni pisti se fakta, että thaimaassa kehonrakentajat ovat huomattavasti suomalaisia lihaksikkaampia. Varmaan johtuu siitä että thaimaassa kielletyt aineet ovat huomattavasti helpommin saatavilla. Omaa tietoa asiasta ei ole, mutta näin olen lukenut.

Myös kuntosalien suhteellinen hinta on huomattavasti korkeampi, Fittnes24 treenaava 20€ kuussa maksava perus suomalainen treenaaja saattaa hämmästyä pahemman kerran, kun muuten halvassa maassa kuntosalit omat jopa suomea kalliimpia. Vosiko hinta selittyä sillä, että laitteisiin tulee paljon veroja ja tulleja kun niitä roudataan thaimaahan?

Myös yleiset lisäravinteet, kuten proteiini, tuntui oleman huomattavasti kalliimpaa kuin suomessa. Niiden sijaan voikin herkutella maistuvilla kuplatee juomilla ja edullisilla grilliusbuffeteilla.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply