Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sri Lanka: The most scenic train ride from Kandy to Ella.

Kyselin ennen reissua tuolla Instagramin puolella teidän vinkkejä Sri Lankaan. Niitä sellaisia nähtävyyksiä tai kokemuksia, jotka todella kannattaisi lisätä listalle. Yksi vinkki mainittiin toisia tiheämmin ja se oli junamatka Kandysta Ellaan! Tätä junareittiä kuvaillaan yhdeksi maailman kauneimmista, ja nyt sen henkilökohtaisesti koettuani, en sitä hirveästi epäile. Suurin osa Sri Lankan junista on Englannin hallinnon ajalta, iäkkäitä ja vauhti ei päätä huimaa. Voit istuskella avoimen oven äärellä ja ihastella upeita maisemia, pienien kylien vilinää, vihreitä sademetsiä, tee-plantaaseja, vesiputouksia, vuoristoja ja laaksoja. Muistakaa kuitenkin myös pitää silmällä junaa hipovia oksia ja tunneleita, suosittelen pitämään kaikki raajat junan sisäpuolella ja varo yllättäviä pomppuja.

/ / / Before traveling to Sri Lanka, I was asking in Instagram if you have some tips! If you can recommend the places worth seeing, activities that are must-do. Lot of you were mentioned traveling by train, especially from Kandy to Ella. This scenic ride is often said to be one of the world’s most beautiful train rides. After experiencing it myself, it’s not hard to believe. Most of these Srilankan trains are from British era, they are old and slow. So it’s definitely not the most efficient way of getting from one place to another, but obviously it’s not the reason why you should choose the train. It’s because you will be traveling through lush rainforests, little villages full of life, bright-green tea plantations, waterfalls, mountains and valleys. You can just sit by the open door and watch these amazing views. Don’t forget to charge your camera, you will be taking a lot of photos! Remember to be cautious when sitting by the open door, there is a lot of branches and tunnels on the way, so keep your arms and legs inside!

Saavuttuani Kandyyn päätinkin ensimmäisenä kysäistä majoituspaikkani omistajalta Luckylta junalipun ostamisesta, tarkoituksena kun oli hypätä junaan jo seuraavana aamuna. Lucky kertoi varattujen istumapaikkojen olevan loppuunmyytyjä noin kuukaudeksi eteenpäin. Hän kuitenkin tunsi jonkun, joka voisi auttaa. Niinpä siis sain lipun istumapaikalla 2500 rupian eli noin 10 euron hintaan. Istumapaikan voi myös saada ripauksella tuuria ja menemällä juna-asemalla hyvissä ajoin. Tällöin lipun hinta on vain murto-osa tuosta 10 euron tiketistä, mutta vaunut todennäköisesti ihan täyteen ahdettuja. Jossei sulla ole ihan hirveää määrää tavaraa, en usko sen olevan iso ongelma. Itsekään en lopulta ihan hirveästi omalla paikallani viettänyt aikaa, mutta oli kiva ettei vaunu ollut ihan täyteen tuupattu, vaunussa pääsi vapaasti liikkumaan, repun sai jätettyä omalle penkille ja kuvia sai helposti otettua. Plus iltapäiväteet oli kiva juoda omalta paikalta avonaisen ikkunan äärellä. Taisin mä myös pienet päivänokosetkin siinä ottaa haha!

/ / / When I arrived to Kandy, at first I wanted to arrange my train ticket since I was traveling the next morning. I asked advice from the owner of this homestay I was staying at, and he told me that all the reserved seats are booked for the next month. He did tell me that he has a friend who could maybe help me. And that’s how I got a reserved seat from the second class for the price of 2500 rupies (around 10 euros). However, you can also get a seat with a bit of luck and getting to the train station very early in the morning. If you do it this way, the price will be just a fracture from that 2500 rupies. Expect it to be very crowded though, and it’s very likely that you don’t get a seat. It probably will be fine, if you don’t have a lot of luggage. I didn’t end up spending that much time on my seat after all, but it was nice to have space to move around and somewhere leave your luggage. It was easy to take photos, when there wasn’t too much people. Big plus was that I was able to drink afternoon tea sitting on my own seat watching the views. I think I also had a little nap haha! 

Pro-vinkki: varaa paikka kakkosluokkaan ÄLÄ ykkösluokkaan. Ykkösluokassa ikkunat ovat suljettuja, joten kuvia ei pysty ottamaan omalta paikaltaan käsin ja muutenkin maisemien ihastelu on vaikeampaa. Lisäksi ykkösluokassa oli melkoinen ilmastointi siitä kun läpi käveli pari kertaa, sanoisinko lähes pakastinta vastaavaa tasoa. Kakkosluokassakin on oikeasti melko viileää ja miellyttävää istua, sillä ”ilmastointi” hoituu aukinaisten ikkunoiden avulla.

Junamatkan maisemat olivat todellakin maineensa arvoiset ja mielestäni jokaisen Sri Lankaan matkustavan tulisi lisätä tämä omalle bucketlistille! Kandy-Ella-matkan voi toteuttaa kummin päin tahansa ja matka kestää noin 6-7 tuntia. Aika kuulostaa pitkältä, mutta menee oikeasti ihan hujauksessa!

Jos teille heräsi kysymyksiä, niin heittäkää kommenttiboxiin vaan viestiä. ☓☓

/ / / Pro tip! If you do decide to buy a ticket with a seat, buy it from the second class NOT the first class. In the first class all the windows are closed, which makes it way harder to see the views and take photos. Also the air con is on the freezer-level, which I personally hate. It’s also nice and cool breeze in the second class since all the windows are open. And you can just sit on your seat and take photos through your own open window. Way more convenient in my opinion plus cheaper than first class.

This train ride definitely exceeded my expectations and I can recommend it to anyone traveling to Sri Lanka! You can do this ride either way, starting from Kandy or Ella. It takes around 6 to 7 hours. It sounds like a lot, but it seriously goes so quickly! 

If anyone has any questions, let me know! ☓☓

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 02:25

  Kivalta näyttää! Toi junareitti on omissa suunnitelmissa myös itsellä, huomenna starttaa reissu Sri Lankaan ja tarkoitus olisi olla ensimmäiset kaksi yötä Kandyssa, josta sitten toi junalippu. Yritin kikkailla lippua etukäteen, mutta en oikein ymmärtänyt noista sivuista mitään, joten toivottavasti meillä on yhtä hyvä tuuri kuin sulla ja saadaan paikka päivän varoitusajalla. 🙂

  • Reply Fiia Emilia keskiviikko, helmikuu 28, 2018 at 06:19

   Mä veikkaan, että sitä ei vaan saa koskaan etukäteen mistään netistä. Kannattaa kysyä majoituspaikasta tai joltain paikalliselta, että mistähän saattais saada lippua. Jossei löydy tolla tyylillä niin sit hyvissä ajoin vaan sinne juna-asemalle. (: Kyllä sinne junaan aina pääsee, mut ei vaan saa aina istumapaikkaa! Varatulla istumapaikalla sulla on oma numeroitu paikka ja niitä saa ykkös- tai kakkosluokkaan. Kolmosluokan paikkoja ei saa koskaan varattua.

 • Reply Bogdan perjantai, maaliskuu 2, 2018 at 14:01

  I wish you a beautiful spring Fiia ! (:

  It’s inspiring to read about your travels and sunny places, especially now when in Bucharest Romania in the last couple of days it snowed more than in entire winter haha!

  • Reply Fiia Emilia keskiviikko, maaliskuu 14, 2018 at 22:43

   Thank you Bodgan! (:

   Don’t worry, I’m also back in cold and snowy Finland haha! I was only traveling for three weeks this time.

 • Reply Laitsi perjantai, maaliskuu 2, 2018 at 18:19

  Tuo junamatka on todella itsenikin mielestä yksi parhaimmista, ellei paras..? Maisemallisesti. Itse olen kulkenut tuon juuri Ellasta Kandyyn päin. Se mihin suuntaan ei ole merkitystä. Junan avoimesta ovi aukosta ulkona roikkuminen oli todella mukavaa ja siitä sai hyviä kuvia, kunhan huomioi tunnelit. 🙂 Suosittelen.

  • Reply Fiia Emilia keskiviikko, maaliskuu 14, 2018 at 23:00

   Joo maisemien puolesta myös yksi mun parhaita kokemuksia Sri Lankassa ja suosittelen ehdottomasti kaikille sinne matkustaville! Istuin itsekin melkein koko ajan tossa ovella , ihastelin maisemia ja otin kuvia. Niin ja tosiaan kunhan vain tunneleita, oksia ja muita sellaisia varoo. (:

 • Reply . tiistai, huhtikuu 10, 2018 at 09:41

  Hei apua vähän sä maksoit paljon tosta sun lipusta 😀 ostin ite 2 luokan lipun juna-asemalta suoraan ja makso 500 rupiaa. Ykkösluokan lippu olis ollu 750. Toi sun majotuspaikka on vedättänyt sua kyl ei ne noin kalliita oo.

  • Reply Fiia Emilia maanantai, toukokuu 14, 2018 at 17:17

   Joo niinkun mainitsikin tossa, että oikeasti lippu maksaa vain murto-osan tuosta hinnasta. (: Ykkösluokan lippuja ei saa paikan päältä vaan ne pitää varata etukäteen, jota itse en ollut tehnyt eikä niitä jäljellä ollut (kysyin juna-aseman lippujen myyjältä ihan mielenkiinnosta). Lisäksi junassa on tavallisia kakkosluokan vaunuja, johon ei saa varattua istumapaikkaa sekä sellaisia joihin saa oman istumapaikan. Myöskään noihin varatun istumapaikan vaunuihin ei saa ostettua paikkaa juna-asemalta suoraan vaan se pitää varata etukäteen.

   Ja kuten mainitsinkin niin jonottamalla ja pelkästään paikan päälle menemällä lipun saa kolmos- tai kakkosluokkiin ihan parilla eurolla. Mä olin tuolloin vasta saapunut Sri Lankaan ja matkustanut jo niin pitkään, ettei kiinnostanut tunkea kaikkien niiden sadan muun reppureissaajan kanssa samaan vaunuun. Maksoin ihan mielelläni siitä ilosta sen 10 euroa, että mulla on varmasti oma istumapaikka, tilaa ympärillä ja että joku muu järjestää sen lipun mulle. Olin siis ihan tietoinen, että lipun hinnassa oli reilusti extraa! 😀

   Jos siis on pienellä budjetilla matkassa niin ehdottomasti kannattaa mennä vaan suoraan juna-asemalla ja jonottaa/ostaa se lippu sieltä! (:

  Leave a Reply