Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sri Lanka: Kandy & Temple of the Sacred Tooth Relic

Noniiin terve vaan! Nyt ajattelin vihdoista viimein alkaa pilkkoa tätä kolmen viikon Sri Lankan reissua pienempiin osiin ja mikäli olet itse Sri Lankaan matkustamassa, toivottavasti löydät täältä inspiraatiota omaan reissuusi.

Mun ensimmäinen kohde oli sisämaassa sijaitseva kaupunki Kandy. Sinne matkustaa helposti myös junalla tai bussilla, mutta itse valitsin pitkän lentomatkan jälkeen mahdollisimman mukavan vaihtoehdon: taksin. Matka Colombosta Kandyyn kesti noin kolme tuntia ja se kustansi 12 000 rupiaa eli noin 60 euroa. Bussi- tai junalippu on käytännössä ilmainen, yleensä muutaman euron luokkaa. Minibudjetilla matkustaminen onnistuu siis helposti. Taksilla matkustaminen oli todella rentoa, kuski oli asiallinen ja pysähdyttiin muutaman kerran matkan aikana. Kerran kookospähkinä-tauolle, toisen kerran teetauolle ja vielä kerran maisemien ihastelua varten.

/ / / Hello hello! So now I’m finally going to start breaking my travels in Sri Lanka to smaller articles and if you’re next destination is Sri Lanka; I hope you can find some inspiration from here!

My first destination was a little city in the inland called Kandy. You can easily reach it by train or bus, but after my long-ass flight from Finland I chose the most convenient commute: taxi. It took roughly three hours to get there and it cost 12 000 rupies (around 60 euros). Traveling by bus or train is basically almost free, ticket is usually way less than 500 rupies (under 5 euros). So traveling with minibudget works more than fine too. Traveling with taxi was so relaxed, car was brand new, driver was very professional and we stopped few times on the way. Once for a fresh coconut, once for a tea and once for admiring the beautiful landscape. 

Srilankan traffic on the way to Kandy.

First Srilankan dinner I had.

On my way to the temple.

Kandysta olin varannut yhden yön kotimajoituksesta, jota pari mun kaveria itseasiassa suositteli. Paikan nimi oli Kandy City House, oma privaattihuone hyttysverkoilla ja yksi yö kustansi noin 10 euroa. Toi hyttysverkko on muuten ihan must Sri Lankassa. Älä edes harkitse nukkuvasi ilman sitä. Kandy City Housen omistaja Lucky oli aivan mahtava tyyppi, tarjosi srilankalaista kotona tehtyä curry päivälliseksi, hommasi mulle junalipun, auttoi kaikessa mahdollisessa ja jopa kantoi mun laukun seuraavana päivänä asemalle haha! Kymmenen pisteen palvelu.

/ / / I had booked one night in Kandy from a cute little homestay called Kandy City House. It cost 10 euros a night for my own private room with mosquito nets. Very basic, but had everything you need and the owner was amazing. His name was lucky and he offered me some Srilankan curry for dinner, helped me to get a train ticket, answered to any questions and even carried my bag to train station next day haha! Customer service review: 10/10. 

Aamulla auringonnousun aikaan yhdelle Sri Lankan tunnetuimmista temppeleistä; Pyhän Hampaan temppeliin. Temppelissä säilytetään hammasta, jonka sanotaan kuuluneen Buddhalle. Lippu temppeliin maksoi noin noin 7 euroa ja uhrilahjaksi tarkoitettu kukka alle euron. Mä myös sain pyytämättä itselleni oppaan, jonka en tajunnut ensin olevan opas haha! Hän pyysi lopuksi palveluksistaan vain muutamaa euroa, ja sen kyllä maksoi ihan mielellään. Opas puhui hyvää englantia ja esitteli tehokkaasti koko temppelin läpi, osaa paikoista en olisi varmaan itse edes löytänyt. Mulla oli myös käytettävissä suhteellisen lyhyt aika, joten näin varmasti enemmän mitä olisin itse ehtinyt omatoimisesti näkemään.

Temppeli oli kaunis ja ehdottomasti visiitin arvoinen. Muista pukeutua kunnioittavasti, olkapäät ja polvet piiloon. Älä poseeraa Buddha-patsaan edessä ja käyttäydy kohteliaasti temppelin pyhimmissä paikoissa. Vältä liiallista kuvailua äläkä pidä meteliä temppelissä.

/ / / I woke up before sunrise to head to one of the most famous temples in Sri Lanka: Temple of the Sacred Tooth Relic. As you could guess, this temple houses the relic of the tooth of the Buddha. Ticket to enter the temple is nearly 10 euros (only for tourists) and you can also buy a flower to give as a sacrifice. The flowers were less than one euro. I also got myself a personal tour guide without asking, who in the end obviously asked for money. It was only few euros though, and it was definitely worth the money. He spoke very good English and had interesting stories to tell about the temple. He was also taking me around the temple with quite fast pace, which was great since I had bit of a time limit. I don’t think I would have found all the parts of the temple by myself with the time I had.

I think this temple was worth the visit, even for the people who are not that interested of cultural sightseeing. It was beautiful and had a nice atmosphere! Few tips for visiting temples in Sri Lanka: wear appropriate clothing, cover your shoulders and knees. Don’t pose in front of the Buddha statue and act politely in the most sacred sites. Keep your photographing in minimum and don’t make loud noises. Enjoy. xx

Bees loved the flowers too!

Previous Post Next Post

You Might Also Like