Suomen suurin matkablogiyhteisö

The ones who love surfing this much

Australian itärannikkoa kolutessa, couchsurffattiin useissa eri kaupungeissa. Päädyttiin myös pieneen merenrantakylään, Port Macquarieen. Siellä asuttiin aivan ihanan isän ja pojan, Aaronin ja Chrisin luona muutamat yöt. Aaron oli surffari, ja lupasi viedä meidät ekaa kertaa surffaamaan. Lainattiin silloin Aaronin vanhoja lautoja, jotka oli meille ihan vääränlaisia ja ihan liian pieniä haha! Sitä kertaa ei voi kyllä hyvällä tahdollakaan kutsua surffaukseksi. Mutta siitä alkoi mun orastava rakkaus sitä maailmaa kohtaan.

Sittemmin opin surffaamaan itsenäisesti, kehityin, ostin ekan oman laudan, opin lukemaan aaltoja ja noudattamaan surffietikettiä, otin välillä takapakkia kehityksessä ja pyörin aalloissa kuin pesukoneessa konsanaan, ostin lisää surffilautoja, myin niitä pois itku kurkussa, melkein hukuin ja traumatisoiduin, pääsin eroon traumasta, koin kohtaamisia mm. delfiinien ja haiden kanssa (ensimmäisenä mainitun kohtaaminen oli huomattavasti miellyttävämpi), surffasin auringonnousut ja -laskut, enkä osannut päättää kummasta pidän enemmän, keräsin naarmuja koralleista Indonesiassa ja surffasin paikallisten kanssa Filippiineillä ja nyt eilen pääsin vihdoin kokemaan suomisurffin ekaa kertaa. Lähdin nimittäin katsomaan Suomi Surffin SM 2017 -kisoja!

/ / / First time I tried surfing was in Port Macquarie, a little surf village in Australia. We were couchsurfing in different cities on our way up on the East Coast. In Port Macquarie we stayed with Chris and Aaron, a cool father and son duo. Aaron was a surfer and promised to take us to our very first surf. We borrowed his old boards, which were definitely not suitable ones for beginners and definitely way too small haha! But that day was my first step to this addictive world of surfing.

Later on I learned to surf independently, evolved, bought my very first own board and many more after that, I learned to read the waves, I sold my boards and my heart broke every time haha, I almost drowned surfing and got a trauma, I got past the trauma, I had some encounters with marine life such as dolphins and sharks (the first one mentioned was a slightly more pleasant encounter), I surfed the sunrises and sunsets, and couldn’t decide which one was my favourite, I was collecting some reef cuts in Indonesia and surfed with locals in Philippines, and now yesterday I got to experience Nordic surfing as I went to watch the Finnish Championships of Surfing 2017!

Aikaisin aamulla hyppäsin parin tamperelaisen surffarin kyytiin ja huristeltiin kohti SM-kisoja. Tienvarsilla oli lunta ja matkalla satoi vettä kokoajan. Silloin Australiassa kun surffauksen löysin, en olisi kyllä koskaan voinut uskoa että Suomessakin voi surffata. Saati sitten sitä, että täältä löytyy pieni, mutta näinkin aktiivinen porukka hulluja surffareita. Sellaisia, jotka ovat addiktoituneet tähän lajiin niin ettei mikään voi heitä estää surffaamasta. Ei edes se sellainen kylmä ja myrskyinen keli, jolloin ne täysjärkisemmät istuvat sisätiloissa lämpöisessä, teekupin kanssa vilttiin käpertyneenä. Ei kai tätä muu selitä kuin suomalainen hulluus ja rakkaus lajiin.

Tunnelma oli paikan päällä ihan huikea, sekä surffareilla että yleisöllä oli fiilikset korkealla! Tässä muutamia otoksia paikan päältä.

/ / / Early on the morning I jumped to the car of two other Finnish surfers and we were heading to this competion. There was snow on the side of the roads and it was raining on the way there. That time I took my first waves in Australia, I could have never believed you can surf here in Finland. I also could have not believed that there is this kind of small, but such an active group of crazy surfers. The ones who love surfing so much, that there is literally nothing stopping them. Crazy Finns they say. Love for the sport I say.

I loved watching the competion, it was such a cool atmosphere. Everybody was smiling and having fun despite the stormy weather, cold breeze and continuos rain. Here is some photos from the spot!

Previous Post Next Post

You Might Also Like