Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hinkan saunat – Smoke Sauna in Lappeeranta

Moikka!

Meidän ensimmäinen aamu meni todella hitaan kaavan mukaan, nukuttiin myöhään ja pakkailtiin kamppeet kaikessa rauhassa. Tehtiin aamupalaa ja syötiin se laiturilla auringon lämmittäessä selkää. Puolen päivän jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Lappeenrantaa. Matkalla autosta soitettiin ja varattiin kajakki iltapäivälle. Siitä lisää myöhemmin! Kajakoimisen jälkeen oltiin molemmat sitä mieltä, että nyt kyllä tarvitaan suihku tai sauna.

Tää oli itseasiassa yks juttu mitä pohdittiin etukäteen. Yhden yön ja pari päivää menee vielä suht hyvin ilman suihkussa käymistä, mutta useamman yön reissulla on kyllä ihan kiva päästä peseytymään haha! Nyt oli jo luonnollisesti sen verran kylmemmät ilmat, että uiminen ilman saunaa ei hirveästi houkutellut. Niinpä googlasimme siis lähellä sijaitsevat yleiset saunat, joita onneksi täälä saunojen luvatussa maassa löytyi ihan riittävästi. Bongattiin sieltä Hinkat Saunat Lappeenrannasta, jossa Saimaan Saunaseuran miehet lämmittävät perinteistä savusaunaa. Maanantaisin oli sekavuoro, joten sinneppä sekaan siis!

/ / / Hello!

After our first night camping, we took a really slow morning. Slept long, took our time packing up and making breakfast. We sat in the sun, ate our breakfast and enjoyed our coffee with beautiful views! In the afternoon we started driving towards Lappeenranta, were we had plans to go kayaking. Hanni was driving and I called to book one double-kayak for us. More about our kayaking later! After kayaking we really felt like going to shower haha!

This was actually one of the things we were wondering in advance. It was already quite chilly weather, and even though some days were really sunny, swimming without sauna wasn’t so tempting. And also we weren’t really that keen to spend 4 days without shower haha! So on the road we googled public saunas, and since Finland is the promised land of saunas, there was multiple options. We ended up going to traditional smoke sauna in Lappeenranta and it was amazing. If you visit Finland, you have to experience the sauna culture!

Savusaunassa oli ihanaa tunnelmaa ja käytiin moneen kertaan uimassa kristallinkirkkaassa järvessä. Vesi tulee kuulemma lähteestä. Paikalliset jutustelivat mukavia, ja päästiin myös grillailemaan makkaraa. Jälkkäriksi tehtiin vielä suklaabanaaneja, niin hyviä! Viihdyttiin myöhäiseen iltaan asti, joten saunaseuran herrat olivat niin mukavia, että antoivat meidän pystyttää teltan saunan pihaan! Saatiin sielä ihan makoisat unet, mutta aamulla kosteutta suorastaan tihkui teltan läpi. Sankka sumu oli vallannut maisemat!

/ / / We stayed there until late. First sauna then swimming in crystal-clear lake, then back to sauna and again a swim. Repeat multiple times. We were chatting with local people and everyone was so nice. There was a cute, sheltered fire place where we grilled some sausages and chocolate bananas. The guys who were running the sauna nights offered us a spot to camp at. So we put our camp up there and next morning we woke up to a very moody morning.

Previous Post Next Post

You Might Also Like