Suomen suurin matkablogiyhteisö

Repovesi National Park & Camping gear

Moikka vaan!

Mitäs jos haluaa eräjormailemaan, mutta ei omista varusteita siihen? Jo pelkkään makuupussiinkin saa helposti käytettyä satasen, laadukkaaseen useammankin huntin. Me tajuttiin joku viikko ennen meidän reissua et: ”Hei, meillähän ei muuten ole edes makuupusseja!” Saati sitten telttaa ja muita eräilykamppeita. Eka kyseltiin tietysti kavereilta ja saatiinkin pari juttua lainaan. Sitten etsin Facebookista retkeily-yhteisön (Retkeily- ja vaellusvarusteita) ja kysyin siellä kokeneemmilta apua. Sain todella paljon vastauksia ja monet tarjosivat omia retkeilykamppeitaan vuokralla! Lisäksi sieltä löytyi myös muutama vinkki mistä lähteä etsimään! Jos olet siis aloitteleva eräjormailija vailla varusteita, tsekkaa ainakin nämä sivut:

/ / / Helloo!

What if you want to go camping, but you don’t have your own camping gear? You can easily spend hundred euros just for sleeping bag, or even couple hundreds if you want a quality one. So for most people it’s not an option to buy everything at once. We also realized roughly one week before our trip that we don’t have any gear at all, not even that sleeping bag haha! First we asked from our friends and managed to borrow few things. Then I looked up Facebook for camping and hiking groups, and asked some tips from there. I got so many good tips and a lot of people were offering their camping gear for rent. I also got some good websites for renting gear, here they are:

Hiking Travel Hit (Tampere)

Tältä sivustolta saa vuokrattua kajakkeja, telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä ja muuta retkeilytarviketta. Järjestää myös erilaisia koulutuksia ja tapahtumia. / / Kayaks, tents, backbags, gas cookers and other gear. Also organizing happenings and courses.

Retki Rent (Koko Suomi)

Retkeilyn ammattilaisten ja harrastajien varustevuokraamo. Tällä sivustolla muut retkeilijät vuokraavat omia kamppeitaan! Todella laajasti telttoja, makuualustoja, makuupusseja, ruoanlaittovälineitä ja rinkkoja. Myös mm. kajakkeja, suksia, lumikenkiä ja pyöriä! Päivävuokrat suht edullisia. / / A site were other people can rent their camping and hiking gear. A big variety of different tents, sleeping bags, cooking gear, bags and also things like kayaks and bikes! Quite affordable rents.

Kuin Oma (Koko Suomi)

Samantyylinen kuin Retki Rent. Huomasin että löytyy myös kameroita lainalle! Aloitteleville eräjormakuvaajille! ;D / / Same type of site as Retki Rent. I also noticed they rent cameras too, for beginners wilderness photographers haha! ;D

Partioaitta 365 Klubi (Koko Suomi)

Partioaitta on varmasti monelle tuttu retkeilyyn erikoistunut putiikki. Heiltä löytyy ilmainen ja kaikille avoin 365 Klubi, jonka kautta pystyy lainata telttaa ja muita kamppeita. Ainut miinus tässä oli että Tampereella ei ollut vuokralle yhtään telttaa ja lisäksi lainausaika on 48 tuntia. Meille se olisi siis ollut valitettavasti liian lyhyt aika. Muuten ihan huippu palvelu, joten tsekkaa myös tämä! / / Store that is specialized for camping and hiking. They also have free club called 365 Club, and you can borrow tents and other gear through them. Only minus side was that there wasn’t any tents for rent in my home city and also the rental time was 48 hours. Would have been too short for us this time!

 

Siinä siis muutama hyödyllinen sivu! Nää kaikki kuvat on Repoveden kansallispuistosta, joka oli ehkä mun suosikkikohde tällä kertaa. Helppo paikka, tarpeeksi mukavuuksia, kaunis luonto ja ehkä täydellisin syyskeli koskaan! Me saavuttiin kansallispuistoon iltapäivällä ja käytiin kiertämässä viisi kilsaa pitkä Ketunlenkki -reitti. Alettiin pystyttää leiriä hyvissä ajoin, ja toi meidän spotti oli niin ihana! Tehtiin ruuaksi tortilloja ja illalla suunnattiin vielä tulentekopaikalle lämmittelemään ja grillaamaan vaahtokarkkeja. Hanni oli myös ottanut mukaan minikokoisen Baileys-pullon ja kaakaojauhetta. Öisellä taivaalla ei ollut pilvenhattaraakaan, joten tähdet näkyivät todella selkeästi. Ihan täydellistä!

/ / So there’s couple of useful sites for you guys! All these photos are from Repovesi National Park, which was maybe my favourite spot this time! It was easy and relaxing plus we had amazing weather. We arrived there during the afternoon and went to hike one of the 5 km routes. We started putting our camp up before the dark and made some tortillas for dinner. At night we also went to the camp fire spot and toasted some marshmallows. Hanni also had miniature Baileys- bottle and hot chocolate with her, the perfect dessert! Night-sky was so clear and full of stars.

Previous Post Next Post

You Might Also Like