Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tips for choosing your camping destination & Kiikunlähde

Moikka!

Tänne blogin puolelle alkaa pikkuhiljaa tippua vinkkejä muille eräjormailun vasta-alkajille. Niinkuin jo aiemmin mainitsinkin, tää oli mun aikuisiän eka telttailureissu Suomessa. Idea lähti siitä kun selattiin somessa jonkun reissukuvia Norjasta, ja kerroin mun työkaverille haaveilleeni jo hyvän aikaa telttaretkestä Pohjois-Norjaan. Päätettiin siis hetken mielijohteesta lähteä viikoksi sinne! Kun alettiin asiaa tarkemmin suunnitella, vaihdettiin nöyränä meidän suht kunnianhimoinen ja tiukalla aikataululla höystetty Norja-suunnitelma astetta pienimuotoisempaan Suomi-reissuun. Miten sitten valittiin minne mennään? Toinen työkaveri suositteli Repoveden kansallispuistoa, joten se otettiin siis ekaksi yöpymiskohteeksi ja suunnitella sitten tien päällä siitä eteenpäin. Matkan varrella tehtiin pysähdys Hollolassa sijaitsevalla somessa menestyneellä Kiikunlähteellä!

Tässä kuvia sieltä ja pari vinkkiä miten valita itselle sopiva telttailukohde!

/ / / Hello friends!

I will start sharing all the photos from our little camping mission and also some tips for camping newbies in Finland. As I told before, this was my first camping trip in my home country as an adult. We got this idea when we were flicking though Instagram and found one feed full of beautiful photos from Norway. I told my work mate, that I’ve wanted to travel to Northern Norway for quite a while, and she said: let’s go there then! So we decided to go for one week in Norway, but after a quick reality check we decided our plans were little bit too ambitious for the short time frame we had. So we decided to do a smaller camping trip inside Finland. How did we choose where to go? My other work mate was recommending Repovesi National Park and it was around 2 hours drive from where we live. So we took that as our first camping spot. We also wanted to make a quick stop at this beautiful, very insta-famous, turquoise lake called Kiikunlähde. 

Here is some photos from there and also couple of tips how to start planning your own camping mission!

Mieti mitä haluat tehdä paikan päällä? / / What kind of activities you want to do?

Tätä me ei oikeastaan mietitty etukäteen, minkä ehkä vähän huomasi haha! Kannattaa siis jo etukäteen miettiä haluaako vain rentoutua ja oleilla, haluaako tehdä lyhyitä, muutaman tunnin patikointeja vai kenties pidempiä vaelluksia? Me koettiin tähän todella hyödylliseksi www.luontoon.fi -sivusto, josta löytyy kattavasti tietoa eri Suomen kansallispuistoista ja retkikohteista, telttailualueista, ajo-ohjeita ja vaellusreittejä. Sieltä pystyi helposti katsoa missä sijaitsee esimerkiksi tulentekopaikkoja ja käymälöitä. Tai vaikkapa soveltuuko paikka sienestämiseen tai marjastamiseen. Aloittelijana voin lämpimästi suositella siis aloittamaan suunnittelun tämän sivun avulla.

/ / / We didn’t plan this in advance, which may have been a good idea haha! So when you start planning, think what you wish to do. Do you just mainly want to relax, go hiking or maybe kayaking? Do you want to do short walks that last couple hours or long day hikes? Our bestfriend was website called www.luontoon.fi, where you can find a lot of information about national parks and other nature spots to visit. Where to camp, how to reach the spot and hiking routes. You can see what’s the best activities to do in different places. So if you are a beginner, I highly recommend this site!

Miten paljon löytyy entuudestaan kokemusta? / / How experienced you are?

Leiripaikoiksi kannattaa valita alkuun helppoja kohteita. Ei kannata lähteä kävelemään pois poluilta syvälle metsän uumeniin, jos ei ole varma että osaa sieltä takaisin haha! Meidän eka leiripaikka oli mun mielestä täydellinen meille. Autolta käveltiin polkua pitkin noin alle kilsa ja siitä metsään 300 metriä. Lähellä oli tulentekopaikka ja kuivakäymälät. Saatiin olla rauhassa omissa oloissamme, mutta silti suht lähellä ”mukavuuksia”.

/ / / Respect your level of knowledge and choose easy spots first. Don’t wander far off the tracks if you’re not sure you can find back haha! Our first camping spot was perfect for us I think. Beautiful scenery by the lake, max 1km from the car park and just 200m off the path. Peaceful place, no other tents, but close to a camp fire spot and toilets.

Kuinka paljon aikaa sulla on käytettävissä? / / How much time you have to use?

Älä ahmi kerralla liikaa. Me ehkä yritettiin puristaa lyhyeen aikaan todella paljon nähtävää ja tehtävää sekä lisäksi paljon ajamista. Joskus vähemmän on enemmän. Näin syksyllä on jo myös melko lyhyt valoinen aika, joten leiriä sai alkaa laittamaan pystyyn melko ajoissa. Jos siis valoisalla sen pystyyn haluaa. Me saavuttiin yhteen kohteeseen väsyneinä ja nälkäisiä pimeän aikaan ja sankan sumun takia ei koskaan löydetty meidän ennalta googlattua telttapaikkaa. Pistettiin siis teltta pystyyn parkkipaikalle, lähelle meidän autoa ja lämmitettiin tihkusateessa kasvissoppaa. 😀 Eli pitäkää siis matkasuunnitelmat maltillisina, että ei tarvi kiiruhtaa. Suunnittele ajankäyttö hyvin.

/ / / Don’t try to get everything in one camping trip. We were excited and tried to squeeze so much in few days. Sometimes less is more. Also during the autumn, days are quite short and if you want light to put your camp up, you need to start super early. One night we arrived to our spot late, it was already dark and we were hungry. We had looked up our camp spot, but because of the darkness and heavy fog, we couldn’t find it. So we had to put up our camp next to our car and there we sat next to eating, warming up some soup in the little rain haha! So keep your camping plans simple and plan your use of time.

The best snack… Rice cakes, crunchy peanut butter, raspberry jam and banana.

Previous Post Next Post

You Might Also Like