Suomen suurin matkablogiyhteisö

Camping mission finished!

Hola amigos!

Palattiin meidän neljän päivän telttaretkeltä myöhään eilen illalla, oltiin molemmat ihan rikki! Matkan piti Google Mapsin mukaan kestää Kolilta tänne noin 5,5 tuntia. Matkantekoa kuitenkin hidasti sankka sumu ja toistuvasti tien vierellä näkyvät hirvivaara-kyltit.

Tää oli mun ensimmäinen telttailuretki Suomessa näin aikuisiällä, ja oli ihan huikeaa päästä matkustelemaan ihan omassa kotimaassaan. Sitä mitä on lähellä osaa harvoin arvostaa. Itsekin oon aina tuhlannut pennoseni mieluummin matkustamiseen palmujen alle. Kuitenkin asuttuani sielä juurikin niiden palmujen alla melkein kolmisen vuotta, tajusin aliarvostaneeni omaa kotimaata. Löytyy täältä Suomestakin nimittäin ihan älyttömän hienoa luontoa ja paljon erilaisia aktiviteetteja joka vuodenaikaan!

Telttaretki oli antoisa, mutta eihän me eräjormailun keltanokat kommelluksilta vältytty! Tulossa lisää postauksia ja vinkkejä tästä reissusta, mutta ajattelin tähän alkuun heitellä muutamia huomioita ihan ranskalaisin viivoin:

/ / / Holaa!

We returned from our camping mission yesterday night. We were so exhausted haha! It was supposed to be around 5,5 hours drive back to our city, but we were way slower due to heavy fog. You could barely see the road.

This was my first camping trip in Finland as an adult, and it was truly amazing to see so many beautiful places in my home country. It’s funny how you never appreciate what you have. I’ve always dreamed about the white beaches, warm ocean and palm trees. I used every dime I had to travel away from Finland, I would never even consider spending money to travel in Finland. When I lived there under the palm trees for 2,5 years, it really made me realize that I had severely underestimated my home. In the end, we have such a beautiful nature and so many fun activities to try!

Our camping trip was awesome, but of course, since we are pretty camping-newbies here in Finland, there was a lot of funny fails too haha! Here is couple things that I would do or not do again:

Tee elämästäsi helpompaa ja suunnittele niin hyvin kuin pystyt. // Make your life easier and plan as well as you can.
Yritä oikeasti saada se leiri pystyyn ennen pimeää. // Seriously make that camp before it’s dark.
Hyvä asenne on puolet retkestä. Jos ei kokemusta paljoa löydä niin aika varmasti sitä sun tätä menee pieleen. Niistä ne hauskat muistot just syntyy haha! // The most important thing to take with you is good attitude. When you don’t have that much experience, things will go wrong haha!
Pakkaa herkkuja. Meidän jälkkärit oli ainakin ihan huikeat, S’Mores eli paahdetut vaahtokarkit suklaakeksin päällä ja suklaalla täytetyt, grillatut banaanit. Ai että. Hanni oli myös pakannut mukaan minikokoisen Baileys -pullon ja kaakaojauhetta! // Pack some treats. One of the best things in our trip was camping desserts, s’mores and chocolate bananas nomnom. Hanni was extra smart and took a mini-bottle of Baileys and hot chocolate.
Kysy paikallisilta vinkkejä. Saatat löytää todellisia salaisia helmiä! // Ask tips from the locals, you can find some true hidden gems!
Mieti mitä oikeasti tarviit mukaan, mutta varaudu nopeisiin säämuutoksiin. // Think what you really need and don’t overpack. But keep in mind that the weather can change in a heartbeat haha!
Älä kuivata keinokuituisia sukkia nuotion lähellä, ne syttyy palamaan. // Don’t dry polyester socks near the fire. They will catch the fire.
Älä myöskään kuivata juoksulenkkareita nuotion lähellä, ne sulaa. // Also don’t dry your running shoes near the fire. They will melt.
Kajakointi. Mikä oiva tapa testata ystävyysuhde tai parisuhde. Tässäkö ultimaattinen idea ensitreffeille? Jos se yhteiskajakoinnin kestää, kaiken se kestää kaiken. // Kayaking. Ah what a fabulous way to test your friendship or relationship. Is this the ultimate idea for the first date? If it can handle kayaking with a double kayak, it can handle anything.
Yleinen (savu)sauna pikkukylässä on aina varmasti kokemisen arvoinen. // Public (smokey)sauna in a little town is a must-do.
Pikkuinen Honda on aivan yhtä hyvä eräjormailuun kuin iso maasturi haha! // Little Honda is as good for adventuring as 4×4 haha!
Kaiken voi vetää liialliseksi välineurheiluksi, mutta joihinkin juttuihin kannattaa näköjään panostaa. Mulla oli lainassa mun työkaverin lähemmäs 300 euron makuupussi. Yöt tuntui siltä kun olisi nukkunut lämpimän pilvenhattaran päällä. Tai siis sisällä.  // I’ve always thought it’s pointless to spend a lot of money on gear. Until this time I borrowed my work mates sleeping bag worth almost 300 euros. It felt like sleeping on a warm cloud. Or more like inside a warm cloud.
Merinovilla. Kyseinen materiaali on loistanut poissaolollaan mun vaatekaapeissa, mutta tuleekin tämän jälkeen sielä lisääntymään. Mun pipo on Vaiko Clothing -nimiseltä suomalaiselta brändiltä ja se on tehty 100% merinovillasta. Heittämällä lämpimin pipo mitä oon omistanut, mutta ei myöskään liian kuuma? Taikuutta?? // Merino wool, a new material in my closet, but obviously worth spending money to. My beanie is from Vaiko Clothing and it’s made 100% from merino wool. The warmest freaking beanie I have ever owned, but also not too hot. What is this sorcery??
Miks maapähkinävoi on niin hyvää? // Why peanut butter is so good?

Previous Post Next Post

You Might Also Like