Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cave Boulderkeskus Pasila

Moikka moi!

Vietin vielä maanantain Helsingissä, jossa pääsin testaamaan ekaa kertaa boulderointia! Ihana Rita pyysi mut ja pari muuta mukaan, ja antoi todella hyviä tekniikkavinkkejä. Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä matalilla kiipeilyseinillä tai kallioilla ilman varmistusvälineitä. Sisätiloista löytyy koko lattian peittävät matot, jotka pehmentävät alastulot. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan hypätä ihan korkealta, vaan mieluiten kiivetä vähän alemmas ja sitten hypätä. Alastulo oli mulle ehdottomasti boulderoinnin vaikein osuus haha!

Mulla oli jo entuudestaan vähän kiipeilytaustaa. Oon tänne blogiinkin joskus kirjoittanut mun (entisestä) korkeanpaikankammosta, joka olikin yksi syistä miksi Australiassa asuessani hakeuduin kalliokiipeilyn pariin. Tunsin muutamia lajia harrastavia ja lähdin mukaan kiipeily- ja telttailureissuille. Opin nopeasti kiipeilyn perusteet ja myös varmistamisen. Taitojen karttuessa, itsevarmuus kasvoi ja korkeanpaikankammo laantui. Boulderointia ei kuitenkaan sen erityisemmin tullut kokeiltua.

Tykkäsin siitä kuitenkin niin paljon, että olin jo tänään uudestaan boulderoimassa. Tällä kertaa Tampereen Kiipeilykeskuksella!

/ / / Hey hey!

On Monday I tried something new: bouldering! My lovely friend Rita invited me and couple others to Cave Bouldering Gym Pasila. She was guiding us through some techniques which helped a lot! For those who don’t know what bouldering is, in short it’s climbing low walls or rocks without ropes. At the indoor gyms they usually have big, soft mats covering the whole floor. The point is not to jump from the highest point though, you are supposed to climb lower and then jump. For me, I think coming down was the hardest haha!

I had a little bit of backround in climbing. Long time ago I wrote a post about my huge fear of heights, that I eventually manage to overcome. I lived in Australia and was determined to loose that stupid fear! I knew a couple of rock-climbers, so I joined for the camping and climbing missions. My climbing friends taught me all basic techniques and also belaying. Eventually my skills got better, I gained a lot more confidence and my fear of height shrank to a minimal. 

I liked the bouldering gym so much, that I actually went bouldering again just today! This time in Tampere though. So challenging, but so much fun!

Previous Post Next Post

You Might Also Like