Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hiking at the Bavarian Alps

Tää oli todellakin mun Saksan reissun ehdoton kokokohta. Nimittäin vaellus Bavarian alpeilla ja uiminen kauniilla alppijärvellä Walchenseellä. Marie oli jo sanonut mulle aiemmin, että voidaan käydä Münchenin lähellä sijaitsevilla vuorilla, en kuitenkaan odottanut mitään tälläistä. Lumihuippuisia vuoria, kirkkaanturkooseja järviä ja tiheää havupuumetsää. Oon aina halunnut vaeltamaan tälläisiin maisemiin, mutten osannut odottaa niitä löytyvän näin läheltä isoa kaupunkia. Vain tunnin ajomatkan päässä Münchenista!

/ / / This was definitely the highlight of my travels in Germany. Hiking at the Bavarian alps and swimming at alpine lake Walchensee. Marie had told me before I arrived to Munich that we can visit some mountains nearby the city. I was not expecting anything like this! Snow-capped mountains, turquoise lakes and dense pine tree forests. I’ve always wanted to go for a hike in a place like this, I really didn’t expect to find that so near a big city. Only one hour drive from Munich!

Find Florian!

Matkaan ylös meni reilu pari tuntia, ja ylhäältä löytyy vielä kaksi erikorkuista nyppylää. Kiivettiin ne molemmat. Matka ylös oli osittain myös melko rankkaa nousua, varsinkin melkein 30 asteen helteessä. Vettä kului ihan kiitettävästi, kiitos Florianille vesirepun kantamisesta haha! Kaiken kaikkiaan siis koko vaellukseen kului varmaan noin miljoona hikipisaraa ja reilu kolme tuntia. Ylhäältä löytyi myös pieni vuoristaravintola, josta voi käydä hakemassa after hike -oluet. Se oli meilläkin suunnitelmissa, mutta ravintola oli kuitenkin ääriään myöten täynnä ja oltiin jo melko nälkäisiä. Päätettiin siis suunnata takaisin alas järvelle uimaan ja syömään meidän piknik-korin antimet.

/ / / Our hike to the top took around two hours and then there was another two higher points. We climbed them both. I would say it took approximately 1 million sweat drops and three hours to finish all those. Some parts of the hike were quite steep and hard, plus we had almost 30 celsius and bright sun. We drank tons of water on our way up, big thanks to Florian for carrying all the water haha! You can also find a little mountain restaurant from the top to get your after hike -beers. That was our plan too, but the restaurant was full and we were already quite hungry. So instead of the beer, we just went back down to swim at the lake and have a picnic. 

We made it to the top!

This kind of big cross marks the highest point!

Kora the Explora!

Alas takaisin kävely tuntui kaikista nihkeältä idealta, joten päädyttiin gondolaan. Tää oli mun eka kerta, joten olin oikeasti innoissani siitä haha! Gondolasta näki vielä viimeisen kerran maisemat. Lasku alas oli melko jyrkkä ja mulla meni suomalaisena, korkeuseroihin tottumattomalla, korvatkin lukkoon!

Ihan älyttömän ihana päivä, ja todellakin voin raksia yhden jutun mun the bucket listiltä. Nyt vaan aloin haaveilla siitä, että saisin jonkun pienen vuoristomökin viikonlopuksi tollaisista maisemista ja kaikki mun parhaat kaverit sinne messiin. Se vois olla vaikka joku talven laskettelureissukin…

/ / / Nobody wanted to walk back down, so we decided to take a gondola. This was my first time riding a gondola, so it was an experience for me too haha! You could see all the views once more during a short and steep ride. As a Finnish person, not use to highs, my ears were locked the whole time. 

What an amazing day this was and definitely can tick one thing off my bucket list. Now I just started dreaming of going back to the mountains like this for a whole weekend (or why not a week), rent a little mountain cottage and go there with all my best friends. It could be even a winter trip….

Marie <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like