Suomen suurin matkablogiyhteisö

Regensburg – cute and colorful town full of medieval sights!

Moikka kaikki!

Työelämä imaisi mut syövereihinsä siltä istumalta, kun palasin takaisin Tampereelle. Enpä ole tainnut montaa kertaa läppäriä tiistain jälkeen availla. Nyt takaisin siis Saksan Bavarian alueen kauniisiin maisemiin. Yhtenä päivänä otettiin auto alle ja lähdettiin ajamaan kohti Regensburgia tapaamaan Marien ystävää Koraa. Regensburg oli vain noin tunnin ajomatkan päässä Münchenista ja sinne pääsee helposti myös junalla.

/ / / Helloo!

Once I landed to Finland on Tuesday, I was directly sucked back into the extreme busy days. As a result, my laptop has been pretty much untouched for days. But I will return to beautiful Germany couple more times, and this time to the city of Regensburg. Marie’s friend Kora lives there, so one day we decided to have a little roadtrip to meet her and see the beautiful old town. It was only one hour drive away from Munich by car, but you can easily travel by train too!

Olin heti vaikuttunut Regensburgin kauneudesta, värikkäitä ja kapeita nukketalon näköisiä rakennuksia vieri vieressä. Regensburg on yksi Saksan vanhimpia kaupunkeja ja säilyi toisen maailmansodan aikana lähes vahingoittumattomana. Tästä syystä merkittävä osa keskustan rakennuksista on keskiajalla rakennettuja. Kaupungin keskeltä löytyy myös upea katedraali, jonka rakentaminen alkoi jo vuonna 700. Käytiin ihastelemassa sitä myös sisäpuolelta. Alakerroksesta löytyy kuolleiden piispojen muistolaattoja, ja esimerkiksi vuonna 1420 kuolleen piispaan esille asetellut luut. En osaa sanoa löytyykö meiltä Suomesta ihan näin vanhoja rakennuksia vai tuhoutuiko suurin osa sodassa, mutta mulle oli ainakin ihan uskomatonta ihastella rakennusta jonka rakentaminen alkoi melkein 1500 vuotta sitten. Huomaa kyllä mitä vanhemmaksi tulee, sen enemmän osaa arvostaa matkustellessa myös historiallisia nähtävyyksiä haha!

/ / / I was immediately amazed by the beauty of Regensburg. Narrow and colorful doll houses, side by side. This town is one of the oldest ones surviving almost untouched during the war. City centre is full of medieval buildings and churches, there is also a massive cathedral dedicated to St. Peters. We went to have a look, and it was definitely something I haven’t seen before. I don’t know what would be the oldest buildings we have in Finland or was most of them destroyed during the war. For me was just absolutely amazing to explore a building that was way over thousand years old. I can definitely notice a change in my travel habits, the older I get, the more I appreciate historical sightseeing too haha!

Syötiin Regensburgissa myös ihan älyttömän hyvä brunssi Hotel Orphee -nimisen hotellin kahvilassa. Erilaisia juustoja, levitteitä, leipiä ja hedelmiä saksalaiseen tyyliin ja koko kattaus oli kuin taideteos. Jälkkäriksi haettiin (ylläri ylläri) tummasuklaa -gelatot. Mä haikailen vieläkin noiden gelatojen perään. Yhden pallon sai vähän päälle eurolla, Suomessa kun hyvästä jätskipallosta saa pulittaa vähintään 2,5 euroa.. Päivän kaupungissa kiertelyn jälkeen suunnattiin järvelle uimaan ja ottamaan arskaa! Ihana päivä. ♡

/ / / We also had delicious brunch in a cafe called Hotel Orphee. German style selection of cheeses, butters, breads and fruit. The whole setting was like a piece of art. After the brunch we went and had some dark chocolate gelato for dessert. I’m still dreaming of those gelato haha! One portion of gelato was costing just a little over one euro, in Finland you have to pay at least 2,5 euros for a decent ice cream.. After a long walk in the city, we were heading to a lake Roith for a swim and sun. What a nice day. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like