Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hong Kong – more than just great dumplings!

Vietin Hong Kongissa yhteensä kaksi yötä. Saavuin sinne myöhään illalla ja lähdin aikaisin aamulla, joten aikaa kaupungin tutkimiseen jäi yhden kokonaisen päivän verran. Googlettelin, että mitä kaupungissa kannattaisi tehdä ja dumplingien syömisen lisäksi Hong Kongissa on yllättävän monipuolisesti tehtävää. Valitettavasti mun aika ja budjetti oli rajallinen, joten ensimmäisenä missiona halusin löytää kaupungin korkeimman mahdollisen kohdan. Se on oikeastaan ainut minkä haluan vähintään löytää jokaisessa uudessa kaupungissa haha!

/ / / I spent in total two nights in Hong Kong. I arrived late night and left early morning, so I pretty much had one full day to explore the city. First night I googled what to do in Hong Kong and got surprised how much there actually is to do! Unfortunately my time and budget was very limited, so at first I wanted to go on a mission to find the highest point of Hong Kong. That’s actually always the first thing I want to do in a new city haha!

DSC07501DSC07484DSC07489DSC07488DSC07491DSC07485DSC07496DSC07498DSC07512Victoria Peak tarjoaa otolliset näkymät koko kaupungin yli ja sinne pääsee helposti ratikalla. Olin lukenut etukäteen, että hyvällä kelillä saattaa olla vähän jonoa. No kyseisenä päivänä oli täydellisen aurinkoinen keli ja sininen taivas. En kiirehtinyt sinne aikaisin aamulla vaan otin aikani kaupunkia kierrellen ja aamupalaa rauhassa nauttien. Paikalle päästyäni jono ratikalle olikin noin tunnin odotuksen luokkaa. Sattumalta mun kanssa samaan aikaan paikalle sattui ruotsalainen pariskunta, joiden kanssa aloin jutella. Päätettiin lopulta ottaa yhdessä Uber kukkulalle ja se oli kyllä paras päätös koskaan! Olisi ollut typerää tuhlata kaksi tuntia jonottamiseen, kun mulla oli vain yksi päivä aikaa.

/ / / Victoria Peak is the highest point of Hong Kong and it’s very easy to access. There is a tram, which goes straight to the top. I read in advance that on clear days you should prepare to wait for a while. It was a sunny day and blue sky on that day, so I took my time strolling around the city and having relaxed breakfast. When I got to the tram, there was around one hour waiting time. Great. There happened to be a Swedish couple in front of me and we started chatting. Eventually we decided to take Uber together to the top and it was the best decision. Would have been stupid to spend over two hours just waiting in the line, when I only had one day.

DSC07547DSC07537DSC07550DSC07559DSC07556DSC07536DSC07560DSC07562DSC07506DSC07508DSC07500Loppuajan käytin kierrellen kaupungilla ja löytäen pieniä kiinnostavia putiikkeja sekä kahviloita. Kävin myös ostoskeskuksessa, mutta valitettavasti Chanelit ja Cuccit ei ihan sopinut mun matkabudjettiin. Mä rakastan yli kaiken haahuilua isoissa kaupungeissa. Haahuilun lisäksi paras tapa liikkua on ehdottomasti metro, sillä pääsee myös lentokentältä nopeasti kaupunkiin. Lentokentältä saa ostettua turistikortin, joka on voimassa kolme päivää. Sillä pääsee 2 x lentokentälle ja rajattomasti metrolla hintaan 350 dollaria eli noin 35 euroa.

/ / / Rest of my time I spent walking around in the city, finding interesting shops and cute little cafes along the way. I also visited one shopping mall, but my travel budget wasn’t enough for Chanel or Cucci haha! I just love getting lost in a new city, just exploring around without a plan. Otherwise the best way to move in Hong Kong is definitely metro, it’s also the fastest way to get to the city from the airport. You can buy a tourist card which is valid for three days and includes two times the airport express and unlimited travels with metro. Tourist card cost 350 Hong Kong dollars, which is around 35 euros. 

DSC07516DSC07523DSC07526DSC07530DSC07531DSC07569DSC07566DSC07563DSC07528Tapasin myös Hong Kongissa ollessani mun muutamaa paikallista kaveria, joihin tutustuin Australiassa mustikkafarmilla. Nämä mun kolme henkilökohtaista matkaopasta vei mua Hong Konging parhaimpiin ruokapaikkoihin, joihin en varmasti olisi itse löytänyt! Ensimmäisenä iltana syötiin kiinalaisessa ravintolassa mereneläviä, ihan superherkullista! Vipana iltana käytiin iltamarkkinoilla, jonka jälkeen suunnattiin paikallisten suosimaan dumpling -ravintolaan. Kyseiseen pikkuravintolaan oli jonoa ulos asti ja oli kyllä ehdottomasti odotuksen väärti. Taivaallisen hyviä dumplingeja! Hintakaan ei päätä huimannut, 10 kappaleen setti oli noin 4 euroa.

Yksi päivä ei todellakaan riitä Hong Kongin tutkimiseen, joten tähän kaupunkiin on varmasti palattava uudestaan! Olisin ainakin halunnut viettää yhden päivän tutkien Hong Kongin rantoja ja luontoa, sieltä löytyy kuulemma upeita vaellusmahdollisuuksia!

/ / /I also met couple of my local friends, that used to work with at the same blueberry farm in Australia. It was so nice to have these three personal tour guides to take me to the best food in Hong Kong, places that I would have not found by myself. First night we ate at Chinese seafood restaurant, which was delicious! We also went to dessert restaurant afterwards, where I tried some durian pancakes. My friend Louis told me that this dessert restaurant is a popular place for first dates in Hong Kong. Last night my friend Stella took me to Ladies Markets and after that we went to the locals favourite dumpling restaurant. This little restaurant had line outside and I can easily say that these were the best dumplings I’ve ever eaten in my life. The price was not bad at all either, just 4 euros for big bowl of dumplings.

One day was definitely not enough to see the whole Hong Kong, so I think I must return. I would have wanted to spend one day just to explore the beautiful nature around. Apparently there is some great hikes in Hong Kong!

DSC07579DSC07502DSC07494DSC07573You have to try the famous milk-bubble-tea…

DSC07587DSC07593DSC07590DSC07591DSC07575

Previous Post Next Post

You Might Also Like