Suomen suurin matkablogiyhteisö

The Mother Falls in Philippines

Balerin surffisää ei ole ollut sieltä parhaimmasta päästä mun loman aikana, aallot on aika pieniä ja täälä on todella tuulista. Siksi päätettiin siis eilen lähteä Ditumabo -vesiputouksille, joka tunnetaan täälä paremmin nimellä The Mother Falls. Vesiputouksille on noin 20-30 minuutin kävelymatka, jonka aikana ylitetään muutama pieni puinen silta ja välillä myös kävellään jokea pitkin. Osa matkasta on kapeaa sementtisiltaa. Matka putouksille ei siis sovi ihan kaikille, mutta reitti on silti suht helppokulkuista.

The Mother Falls on ehdottomasti tuon kävelymatkan arvoinen. Vihreää, korkeaa sademetsää ja taianomaisen kaunis vesiputous. Vesi on kristallinkirkasta ja kaikkialla on vain vehreää metsää, ei kauppoja eikä roskia. Olisin helposti voinut viettää tuolla pidemmänkin aikaa! Vesi oli myös ihanan viileää, lähes kylmää ja virkisti kuumalla kelillä. Olin matkassa muutaman muun kanssa meidän hostellilta, ja putouksilla ei paljon muita ollutkaan. Jos tännepäin eksyt niin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

/ / / The surf weather hasn’t been the greatest while I’ve been here, it’s quote tiny waves and it’s been really windy for two days now. Yesterday we decided to drive to Ditumabo Falls, better known as The Mother Falls. It’s around 20-30 minutes trek to the falls, you cross few wooden bridges and there is couple of river crossings too. It’s not suitable for everyone, but it’s not hard walk either.

The Mother Falls is definitely worth the walk. It’s green, tall rainforest everywhere and water is crystal clear. The waterfall is amazing. There is no shops, no trash and barely any people. I could have easily spent more time here. Water was so refreshing, almost cold, which felt good after a very hot and sunny hike. If you are around, you definitely have to check this out!

DSC07214Stopping for some snacks and water!

DSC07221DSC07227DSC07231DSC07332DSC07239DSC07236DSC07250DSC07253DSC07246DSC07285DSC07271DSC07298DSC07288DSC07308DSC07318DSC07325And if I can’t have my after-surf-coconut then I have after-waterfall-coconut.

DSC07320

Previous Post Next Post

You Might Also Like