Suomen suurin matkablogiyhteisö

How much money I was spending in Singapore?

Kun bookkasin lennot Singaporeen, kaikki varoittelivat mua kaupungin kalleudesta. Olin siis varautunut käyttämään vähä enemmän rahaa, ja halusin toisaalta myös vähän hemmotella itseäni. Varsinkin ruoan suhteen. Täälä Phi Phin saarilla mulla on kuitenkin tiukka säästölinja päällä kokoajan. Ennen lähtöä googlailin vähän hintoja ja mietin miten pystyisin pitämään budjetin edes jotenkin aisoissa.

Ensimmäisenä huomasin asumisen olevan todella kallista, hostellienkin hinnat alkoivat suurinpiirtein 25 dollarista yö. Niinpä päätin siis kokeilla löytyisikö yöpyminen mulle ennestään tutun, couchsurffaamisen kautta. Mulla kävi tuuri ja sain ihan huikean hostin. Rifdhy oli todella ystävällinen ja vieraanvarainen, opasti kaikessa missä tarvin apua, vei mua ympäri Singaporea ja tapasin myös hänen kavereitansa. Kaiken kaikkiaan mun visiitti Singaporessa oli Rifdhyn ansiosta todella helppo ja ongelmaton, en joutunut edes kertaakaan eksyksiin haha! Se on harvinaista mun reissuilla se.

/ / / When I booked my flights to Singapore, everyone was warning me that it’s a very expensive city. I had prepared to spend a bit more money. I also didn’t mind to spoil myself a bit, especially with good food! Here at the islands, I’m anyway having a strict save mode on all the time. Before departing to Singapore I googled the prices a bit and planned how to keep my budget smaller.

First I noticed that accommodation in Singapore is very pricy, one night in dorm room starts from 25 dollars a night. So I decided to see if I could find a host through couchsurfing. I really love couchsurfing, it helps you to travel more and more often, and you meet the locals at the same time! I was lucky to get such an amazing host, Rifdhy. He was so friendly and helpful, showed me around the city and I got to meet some of his friends too. My visit in Singapore was so carefree and easy, mainly thanks to Rifdhy! I didn’t get lost even once! That’s rare on my travels…

DSC05222DSC05210DSC05368DSC05216-2DSC05501DSC05248DSC05391DSC05331Takseilla liikkuminen on melko kallista Singaporessa, mutta Uber toimii kaupungissa enemmän kuin hyvin. Lentokentiltä kaupunkiin liikkuessa kannattaa siis valita Uber. Jos tästä haluaa vielä enemmän säästää, julkisillakin pääsee liikkumaan lentokentän ja kaupungin välillä. Julkisilla liikkuminen oli muutenkin ihan älyttömän helppoa ja nopeaa Singaporessa. Sain Rifdhyltä lainaan tyhjän bussikortin, johon latasin 10 dollaria rahaa. Liikuttiin koko 4 päivää busseilla ja metroilla ihan kokoajan ja en edes käyttänyt koko kymppiä. Suosittelen siis ehdottomasti julkisilla liikkumista Singaporessa mikäli haluaa säästää!

Shoppailun kannalta Singapore on oikea paratiisi, mutta ei todellakaan edullisin sellainen. Ostoskeskuksia löytyy joka paikasta ja joka laatuun, mutta hinnat on ihan Suomen tasoa. Me käytiin yhtenä päivänä Jurongissa sijaitsevassa outlet -ostoskeskuksessa nimeltään IMM. Petyin kyllä hieman, sillä superhalpojen hintojen sijaan, sielä oli enemmänkin normaalihintaisia kauppoja muutamilla alennetuilla tuotteilla. Löysin silti pari kivaa ja tarpeellista juttua! Lisäksi mihin tuli käytettyä rahaa oli viiden päivän SIM -korttiin ja yhden kerran käyntiin kiipeilysalilla!

/ / / Moving around with taxis is quite expensive in Singapore, but Uber works great there! So traveling from and to airport, taxi is almost double the price of Uber. If you want to save even more, you can use public transportation. Busses, metros and trains are excellent in Singapore, and you can use them to go anywhere. Quick, cheap and easy. Rifdhy gave me an empty bus card and I recharged it with 10 dollars. During the 4 days of continuous moving with metros and busses, I didn’t even use the whole money. I can definitely recommend the public transport in Singapore if you are on the budget!

Singapore is definitely paradise for shopping, but not from the cheaper side. There is shopping malls next to each others, but prices are around the same as in Finland/Australia. One day we went to check out a big outlet mall IMM, but I got bit disappointed. Instead of having a lot of cheap things, it was just normal shops with couple of discounted things. I still found few things I needed! I also used money for a five day SIM -card and one time pass to a climbing gym!

DSC05475DSC05386DSC05227DSC05341DSC05225DSC05399DSC05460DSC05469DSC05236DSC05220Mihin tuli varmasti käytettyä eniten rahaa oli ruoka. Mulla oli just ennen reissua todella paha ruokamyrkytys, jonka takia vietin sairaalassakin kaksi yötä. Säästin siis jo etukäteen, kun en syönyt kolmeen päivään haha! Olin iloinen kun huomasin Singaporesta löytyvän todella paljon vaihtoehtoja vegeruoalle, raikkaita salaatteja ja mehuja, hyvää kahvia. Niin ja ostin itseasiassa lentokentältä Burger Kingin aterian, mitä en lopulta edes oikeastaan syönyt. No voi sitä rahaa kai turhemminkin käyttää! En siis ihan hirveästi miettinyt ruoassa säästöä. Me käytiin kuitenkin Rifdhyn kanssa kerran ruokakaupassa ja kokkasin meille aamupalat useimpina aamuina. Siinä säästi hieman ja olin innosta piukeana kun pääsin kokkailemaan pitkästä aikaa!

Tässä vielä eriteltynä mihin kaikkeen sitä rahaa tuli käytettyä Singaporessa. Taidan ottaa tälläisestä menojen kirjaamisesta tavan, jälkikäteen oli nimittäin hauska katsoa mihin ne rahat oikein hupenee haha! Mutta totta puhuen, 300 euroa lentoineen neljän päivän kaupunkilomaan oli mun mielestä ihan hyvin. En kuitenkaan ihan kaikista kovimmalla säästömoodilla sielä ollut. Olisin helposti voinut halutessani säästää vielä melkein 100 dollaria jättämällä shoppailut kokonaan ja syömällä halvemmin/jättämällä herkut ostamatta!

/ / / What I mainly spent money on was no doubt food. Before traveling to Singapore, I had extremely bad food-poisoning. That was kind of saving in advance since I didn’t eat for three days haha! I had decided once I get to Singapore, I will buy whatever food I feel like. I was glad to find lot of options for vegetarian food, fresh salads and juices plus good coffee. And yeah, I actually bought a cheese burger from Burger King at the airport. I didn’t really even eat it, so was kind of pointless money-spending haha! One morning we did some groceries and I cooked most of our breakfasts. I saved a little bit with that and I was super excited to get to cook after soooo long time!

Here is a list from everything I used money on during my 4 days stay in Singapore. I think I will do this more often, it was so much fun to look afterwards where my money disappeared haha!  No but honestly, I think 450 dollars for 4 days in a city with flights included is pretty good. If I would have wanted to save more, I could have easily saved 100 dollars more by not shopping and watching more how much I’m spending on food, by choosing just the cheaper meals and leaving the treats (coffee, donuts etc).

DSC05470DSC05270DSC05486DSC05376DSC05377DSC05509DSC05496-2DSC05516DSC05533Lennot / Flights

 • 4100 THB = 166$ = 109€ From Jetstar Asia.

Total: 166$

Asuminen /Accommodation 

 • 0$ Couchsurfing with Rifdhy!

Total: 0$

Liikkuminen / Moving around

 • 21$ Taxi from the airport
 • 10$ Public transportation
 • 10$ Uber to the airport

Total: 41$

Ruoka / Food

 • 520 THB / 21$ Burger King meal, little snacks and water bottle at the airport.
 • 20$ Salad lunch.
 • 9$ Meal and drink at food court.
 • 27$ Shopping groceries for breakfasts.
 • 15$ Meal at food court.
 • 6$ Coffee at Starbucks.
 • 4,50$ Sprite and water bottle.
 • 14$ Salad lunch and juice.
 • 7$ Indian food for dinner.
 • 1$ Ice tea.
 • 2,5$ Sundae
 • 7,50$ Salad for lunch.
 • 1,50$ Donut.
 • 7,50$ Coffee and muffin.
 • 12$ Breakfast at airport.
 • 4$ Water bottle in the plane.

Total: 159,50$ 

Ostokset / Shopping

 • 15$ New handbag to replace the extremely worn one haha!
 • 5$ Basic top.
 • 15$ Long sleeved.
 • 30$ Hoodie.
 • 2,50$ Hair ties.

Total: 67,50$

Muut / Others

 • 15$ SIM -card for five days.
 • 15$ Climbing gym.

Total: 30$

TOTAL EVERYTHING: 464$ (SGD) = 306€ (EUR)

DSC05217DSC05401DSC05523DSC05492DSC05474DSC05431DSC05369DSC05214DSC05223DSC05544DSC05305

Previous Post Next Post

You Might Also Like