Suomen suurin matkablogiyhteisö

Where to go in Bali? – My favourites

Ubud – For coffee and yoga lovers

 • Yoga. Ubud on joogaajan, terveellisiä ruokia ja hyvää kahvia rakastavan paratiisi! Lähes kulttimaineeseen nousut The Yoga Barn on ehdottomasti nimensä arvoinen joogastudio. Tunteja löytyy laidasta laitaan ja lähes mihin kellonaikaan tahansa. Erilaisia workshoppeja ja luentoja löytyy myös niistä kiinnostuneille. Täälä on mahdollista päästä myös ilmaseksi testaamaan mun rakasta lajia, eli akrojoogaa! Yhden joogatunnin hinta on 130 000 IDR eli noin 10 euroa. Suosittelen siis hommaamaan kortin, mikäli aiot joogata enemmänkin. / / / Definitely try yoga in Ubud. There is yoga studios everywhere, one of my favourites was The Yoga Barn.
 • Rice Terraces. Ubud on myös kuuluisa riisipelloistaan, jotka oli ehdottomasti vaikuttava näky. Tegallalangin riisiterassit on vain noin 20 minuutin skootterimatkan päässä Ubudin keskustasta ja täältä löytyy myös vaikuttavan näköiset vesiputoukset. Vesiputouksille en valitettavasti ehtinyt tällä kertaa käymään, mutta se on ehdottomasti ensi kerralla koettava!  / / / Rice terraces in Indonesia are absolutely stunning. Only 20 minutes away from Ubud is Tegallalang rice terraces and little further away is also Tegallalang waterfalls. 
 • Coffee plantasium. Ubudista löytyy myös kahviplantaasi, joilla pääset ilmaiseksi testailemaan eri kahvilaatuja sekä mikäli uskallat, voit kokeilla myös paikallista Kopi Luvak -kahvia. Se tehdään sivettikissan ulosteesta! Sivettikissa syö kahvipapuja, ja jätöksistä valmistetaan kyseinen kahvilaatu. Itse jätin välistä haha!  / / / There is a coffee plantasium, where you can try different coffee types for free and if you dare, also Kopi Luvak coffee. It’s made from the feces of civet cats. 
 • Mount Batur & Kintamani. Me ajettiin yhtenä päivänä ylös ihastelemaan Mount Baturia ja Kintamania. Maisemat oli todellakin reilu puolen tunnin ajomatkan arvoiset. Ubudista voit myös bookata auringonlaskureissuja Mount Baturille. Retket lähtevät aamuyöllä ja auringonlaskua saat ihastella vuoren huipulta käsin. / / / You can book sunrise tour to Mount Batur, which starts at 2am. We passed the sunrise one, rented scooters and drove to watch the views. It’s definitely worth the drive.
 • Food. Paljon vegetaari- ja vegaaniravintoloita. Muutamia testaamisen arvoisia ruokapaikkoja. Watercress Cafe, vähän hintavampi paikka, mutta ihan uskomaton aamupala! Kafe nimisestä kahvilasta sai parhaimmat kahvit ja herkullisia ruokia aamupalasta illalliseen. Vege-samosat oli mun suosikkeja!  / / / Lots of vegetarian and vegan restaurants. Try Watercress Cafe, little bit pricy, but that breakfast is to die for! Kafe had the best coffees and delicious food from breakfast to dinner. Try vegetarian samosas.

Indo-9Indo-30Indo-29Indo-24Indo-10Indo-1Indo-13Indo-18Indo-28Indo-26Indo-23Indo-8Photo moments from Ubud.

Canggu – Hippie bars and surfing

 • Nightlife. Rentoa meininkiä. Tsekkaa vaihtoehdoista ainakin Old Man’s, Deus Temple, Sand Bar ja Pretty Poison.  / / / Relaxed nightlife. Check the Old Man’s Bar, Deus Temple, Sand Bar and Pretty Poison.
 • Food. Paljon hyvää ruokaa joka laatuun. Testaa Canggun ”warungit” eli paikalliset balilaista ruokaa tarjoavat ravintolat. Iso lautasellinen maksaa yleensä noin pari euroa. Näistä suosikkina Warung Varuna.  / / / Delicious food for everyone. Try ”warungs” which offer affordable, local food. Big plate usually costs around 3-4 dollars. One of my favourite was Warung Varuna.
 • Surfing. Erityisesti aloittelijoille sopivia aaltoja, surffikouluja joka lähtöön. Voit myös vuokrata paikallisen surffioppaan mukaan veteen. Surffauksesta tulossa erillistä postausta. / / / Good waves for beginners too, surf schools everywhere. You can also hire a local guide to come with you in the water.

Indo-57Indo-42Indo-58Indo-53Indo-43Indo-45Indo-4Indo-48DSC03607Lots of surfing and post-surf coconuts in Canggu!

Nusa Lembongan – Peaceful and (still) almost untouchable island

 • Snorkeling. Koin ehdottomasti yhden mieleenpainuvimmista hetkistä tällä saarella, snorklailtiin noin 30 paholaisrauskun kanssa. Uskomaton kokemus, tästä tulossa videota blogiin pian! / / / I had one of the most memorable moments on this island, snorkeling with Manta Rays. There is going to be a video of this in the blog soon!
 • Surfing. Huomattavasti rauhallisempia surffibreikkejä. Useimmat näistä reef-breikkejä, eli terävän korallin päällä. Siksi ei ehkä kaikista parhaimmat ainakaan ihan aloittelijoille. / / / More peaceful surf breaks, most of them are on top of the reef thought. From these Playgrounds is the easiest break, others are little bit more dangerous.
 • Rent a scooter. Parasta oli ajella ympäri saarta skootterilla, etsien autioita rantoja. / / / The best thing was to rent a scooter and drive around the island, looking for beautiful beaches.

Indo-34Indo-32Indo-40Indo-35Indo-33Indo-38Indo-36Indo-37Indo-31DSC03256Relaxed days at Nusa Lembongan.

Uluwatu – Surfers Paradise

 • Surfing. Uluwatussa aallot on yleisesti ottaen aika advanced. Mulla kävi kuitenkin tuuri, aallot sattui olemaan tavallista pienempiä kun oltiin Uluwatussa. Pääsin siis surffaamaan joka päivä! / / / The waves in Uluwatu are more advanced. I was lucky, it was smaller days when I was there. I     got to surf everyday!
 • Nightlife. Single Fin -yökerhossa järjestettävillä sunnuntaipileillä on lähes kulttimaine. Ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta mene paikan päälle ajoissa. Tällöin voit siemailla drinkkejä auringonlaskua ja surffia katsellen! / / / Sunday sesh at Single Fin is widely known, and no wonder. Highly recommended, but get there as early as possible to watch the sunset over the surf!
 • Beautiful Beaches. Todella kauniit rannat, Dreamland, Blue Point, Padang Padang. / / / Uluwatu had the most beautiful beaches, Dreamland, Blue Point and Padang-Padang.
 • Beach parties. Uluwatussa järjestetään paljon rantabileitä, milloin missäkin. Ei muutakun small-talkkia surffareiden ja backpackereiden kanssa, kyllä ne parhaimmat bileet lopulta löytyy! / / / There is also secret and not-so-secret beach parties happening in Uluwatu. Talk to surfers and      backpackers and you will find the party!

Indo-85Indo-69Indo-78Indo-64Indo-62Indo-73Indo-60Indo-61Indo-90Indo-88Indo-72Indo-66Indo-70Beautiful beaches in Uluwatu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like