Suomen suurin matkablogiyhteisö

The Big Bali Guide by Fiia Emilia

Multa on kyselty paljon Indonesiassa reissaamisesta, joten täältä pesee! Keskityn tällä kertaa lähinnä Baliin, sillä sielä itse vietin aikani viimeksi. Tässä siis vastauksia kysymyksiin sekä yleisiä vinkkejä Balille. Kirjoitan vielä erikseen postauksen mun omista suosikkikohteista!

/ / / I’ve been getting a lot of questions about traveling in Indonesia, and also traveling there alone as a girl. I will be concentrating to Bali, since that’s where I was spending my time previously. So here comes some answers to questions plus common tips.

DSC03911Quick Facts

  • Maailman isoin saarivaltio yli 13 000 saarellaan. / The world’s largest island country with over 13 000 islands.
  • Pääkaupunki / Capital city: Jakarta
  • Asukasluku / Population: 255,500,000
  • Viralliset kielet / Official languages: Indonesian
  • Valuutta / Currency: Indonesian Rupiah IDR
  • Vasemmanpuoleinen liikenne / Left-sided traffic

bali food nusa lembonganDSC03152surfing bali indonesia rantapalloDSC02836canggu bali indonesiaWhat do you need for traveling to Indonesia?

Lentolippujen ja voimassa olevan passin (tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen) lisäksi tulee miettiä viisumia. Jos vietät Balilla alle 30 päivää, et tarvitse viisumia. Ota kuitenkin huomioon, että tällöin tarvitset menolipun pois Balilta tuon ajan puitteissa. Muuten et pääse maahan sisälle. Jos tiedät kuitenkin matkasi kestävän yli 30 päivää, on syytä hommata viisumi etukäteen. Käänny siis lähimmän Indonesian suurlähetystön puoleen!

Pidä rokotteet aina ajan tasalla. Indonesiaan suositellaan myös A -hepatiitti rokotteen ottamista. Malarialääkitystä harvemmin tarvitaan. Tarkasta aina uuteen matkakohteeseen vaadittavat rokotteet osoitteesta www.rokote.fi.

/ / / After booking your flights and checking that your passport is up to date (it has to be valid 6 months after your travels), you need to think about visa. If you spend less than 3o days there, you don’t usually need a visa. Remember to check any special restrictions with your country. Make sure you book return tickets or some other way to exit Indonesia within that 30 days, otherwise they won’t let you in. Get your visa in advance if you know your travels will last more than 30 days. You get it from the nearest Embassy of Indonesia.

Check your vaccinations. For Indonesia they recommend to take A-hepatitis vaccination. You don’t usually need malaria medication. 

ubud kintamani travel exploreubud tegallangan riceterrace rice fieldsDSC03179surfing nusa lembongan bali indonesia rantapallosurfing uluwatu dreamland beach oceanWhen to travel to Indonesia?

Indonesiassa on kaksi vuodenaikaa, kuiva ja märkä. Sadekausi on yleisesti ottaen lokakuusta huhtikuuhun. Kuiva kausi on heinäkuusta syyskuuhun. Parhaat ajat budjettimatkailijoille on matkustaa maalis-huhtikuussa tai elo-lokakuussa. Nämä on niin sanottuja välikausia, jolloin matkailijoita on vähemmän, hinnat ovat halvempia ja sääolosuhteet ovat kuivemmat muttei liian kuumat.

/ / / Indonesia has two seasons, dry and wet. Wet season is usually around October to April and dry season will be from July to August. Best time to travel with budget is either March to May or Septenber to October. These are shoulder seasons when there is less tourists, prices are cheaper and weather is dryer yet not too hot.

DSC03835DSC03025DSC03080DSC02715DSC03724 (1)Is it safe to travel in Indonesia, especially as a solo female traveller?

Multa on kysytty paljon miten uskalsin reissata yksin Balilla. Totuus on, että Indonesiassa ja varsinkin Balilla reissaaminen ei ole kaikkein turvallisinta yksin reissaavalle naisihmiselle. Maalaisjärjellä pärjää kuitenkin pitkälle, vältä yksin liikkumista öisin ja valitse mieluummin skootterilla ajaminen kävelyn sijaan. Skootterilla ajaessa ja muutenkin, pidä mahdollisimman vähän arvokasta tavaraa mukana. Muista myös, mitä kalliimmalta vaatteesi ja laukkusi näyttää, sitä todennäköisempi kohde olet varkauksille. Jätä siis suosiolla kalliimmat laukut, korut ja vaatteet kotiin. Laita laukku aina penkin alle ajaessasi skootterilla, tai valitse tukeva reppu.

Mä koin itse kuitenkin oloni yleisesti ottaen todella turvalliseksi, lukuunottamatta kahta huonoa kokemusta, joista voit lukea lisää täälä. Eli toinen potentiaalisesti vaarallinen asia Indonesiassa on vesikauhu. Monet eläimet, kuten apinat ja koirat, kantavat vesikauhua. Jos siis joudut raapaistuksi tai purruksi, suuntaa heti lääkäriin ottamaan rokotteet! Vesikauhu ei ole mikään pikkujuttu, kuolleisuusprosentti kun on 99%. Suhtaudu siis vakavasti kulkukoirien puremiin!

/ / / I’ve been getting lot of questions about safety in Bali, especially as a girl. Truth is that it’s not the safest place to travel as a solo female, but with common sense you survive. Avoid walking around at night time and choose rather a scooter. Take as little valuables with you as possible. Remember that the more expensive your clothes and your bag looks like, the more likely target you are. Be smart and leave the most expensive bags and jewellery home. Put your bag always under the seat while driving a scooter or choose sturdy backbag.

I was feeling safe most of the time, excluding two bad experiences which you can read about here. So the other potentially dangerous thing in Indonesia is monkeys and stray dogs. These animals can carry rabies, so if you get scratched or bitten, go to the doctor immediately. 

DSC03575DSC02862DSC03449DSC03342DSC03043DSC03344Easiest way to get around?

Helpoin ja edullisin tapa liikkua Balilla on ehdottomasi skootteri. Itse vuokrasin koko kuukaudeksi skootterin ja hinta oli muistaakseni 600 000 IDR eli noin 40 euroa. Mulla hintaan kuului myös rekki surffilaudalle. Skootterin kanssa saa olla varovainen, ja liikennesäännöt on mitä on. Jos niitä on. Ota siis rauhallisesti ja väistä isompia. Liikenneruuhkissa, isoilla teillä ja öisin liikkuessa käytä reppua, tai laita laukku skootterin penkin alle. Bensa on halvempaa huoltoasemilla, mutta sielä täälä myydään bensaa litran lasipulloissa. Yksi litra on noin 8000 IDR eli alle euron.

Takseja, Ubereita ja skootteritakseja eli Go Jekkejä löytyy lähes kaikkialta. Takseista luotettavimpia ovat Blue Bird -taksit. Joillain alueilla Uberit on kiellettyjä. Lautoilla pääsee helposti liikkumaan saarien välillä. Taksit yleensä jumittaa liikenneruuhkissa, eli jos on kiire ota mieluummin Go Jek.

/ / / The easiest and fastest way to move around is renting a scooter. I rented a scooter for the whole month I was there and I think I paid around 600 000 IDR which is roughly 40 euros. I also got a rack for my surfboard. You have to be careful driving a scooter thought. Traffic is left-sided and traffic rules are minimal, almost non-existent. So take is easy and always give space for the bigger ones. Better safe than sorry. At traffic jams, on bigger roads or night-time, always wear backbag or put your bag under the seat. Petrol is cheaper at petrol stations, but they sell one litre bottles everywhere. One littre is aroun 8000 IDR so less than one euro.

Taxi, Uber and scooter taxis called GoJek you can find everywhere. Some areas Ubers are forbidden though. You can use ferries to move between the little islands. It takes usually almost double longer to travel with a car than scooter, so if you’re in a hurry, choose GoJek instead of a taxi.

DSC03791DSC02871DSC02886DSC03326DSC03139DSC03860Accommodation?

Majoituksen löytäminen on helppoa, joko paikan päällä tai netistä. Majoitusvaihtoehtoja löytyy runsaasti budjettimatkailijoista luksusta haluaviin. Itse käytössä on useimmiten booking.com tai hotels.com. Booking.comin kautta varatessa hintaan kuuluu yleensä maksuton peruutus.

/ / / Finding accommodation is very easy in Indonesia, from the spot or online. There is lot of different choices from budget traveling to luxurious. I usually use booking.com or hotels.com. The best thing in booking.com is the free cancellation, in case your plans change.

DSC03008DSC02684DSC02816DSC02714DSC02703What to do in Indonesia (Bali)?

Balin luonto on todella monipuolinen, ja jo pelkästään sen tutkiminen riittää syyksi Indonesiaan matkustamiseen. Rannat, sademetsät, vesiputoukset, riisipellot, tulivuoret, mangrovemetsät, korallit ja uskomattoman laaja eläimistö. Indonesiasta löytyy upeita sukellus- ja snorklauskohteita. Surffaus tai sen kokeileminen on varmasti monelle se suurin syy Indonesiaan matkustamiselle. Joogaa ja joogaretriittejä löytyy lähes joka puolelta, ainakin Balilla. Shoppailuun ja yöelämään ainakin Bali tarjoaa loistavat puitteet. Indonesialainen ruoka on todella herkullista, erinomainen kokemus ja kahvinjuoja tulee myös rakastumaan maahan!

/ / / Indonesian nature is so diverse; beaches, rainforests, rice fields, volcanos, waterfalls, mangroves, corals and huge mix of Asian and Australian fauna. You can find amazing sites for snorkeling and diving. Surfing is probably main reason for lot of people traveling to Indonesia, especially Bali. Yoga and yoga retreats can be found anywhere, at least in Bali. There is shopping and nightlife for every taste. Indonesian food is delicious and coffee lovers will love this country too!

DSC03756 (1)IMG_2027DSC02762DSC03877

Previous Post Next Post

You Might Also Like