Suomen suurin matkablogiyhteisö

Exploring Tropical North Queensland – Mount Sorrow

Moi kaikki!

Palataan vielä meidän seikkailuihin trooppisessa Pohjois-Queenslandissa, Australiassa. Mulla on vielä pari postausta jäljellä, toivottavasti näistä löytyy sinnepäin suuntaaville vinkkejä! Edelliset postaukset löydät näiden linkkien takaa: Great Barrier Reef, Hartleyn krokotiilifarmi, Mossman GorgeMareeba & Barron Falls ja parit sekalaiset postaukset täälä sekä täälä.

/ / / Hi everyone!

Let’s go back to our adventures in Tropical North Queensland, Australia. I still have few posts left, hopefully there is some good tips for anyone heading that way! Last TNQ -post you can find from here: Great Barrier Reef, Hartley’s Crocodile Farm, Mossman Gorge, Mareeba & Barron Falls and two random posts here and here.

DSC02088DSC02101DSC02188-2DSC02106DSC02226DSC02104Me vietettiin yhteensä pari päivää Cape Tribulationissa. Yhtenä aamuna haluttiin lähteä kunnon vaellukselle, ja valittiin meidän kohteeksi Mount Sorrow. Kyseessä on 680 metrin korkeuteen kohoava vuori, ja vaellus ylös on luokiteltu hyvin haastavaksi. Reittiä suositellaan vain hyväkuntoisille ja kokeneille vaeltajille. Aikaa menopaluuseen kannattaa varata 6 tuntia, meillä taisi mennä about 4,5 tuntia. Me jouduttiin allekirjoittamaan meidän hostellilla lappunen meidän nimien ja lähtöajan kera. Takaisin tullessa meidän piti käydä allekirjoittamassa uudelleen, että ollaan yhtenä palana saavuttu meidän retkeltä. Ihmisiä on kuulemma oikeasti eksynyt usein tällä reitillä. Mun mielestä reitti oli kuitenkin suhteellisen hyvin seurattavissa, varsinkin hyvällä ja aurinkoisella kelillä.

/ / / We spent two days in Cape Tribulation. One morning we decided to go for a challenging hike. After looking through the possibilities, we chose to climb to Mount Sorrow. This mountain is 680 meters high, and it is very steep and difficult hike. It’s only recommend for experienced and fit bushwalkers. You should allow 6 hours for return, and have plenty of water with you. For us it took roughly 4,5 hours. We had to sign a paper at our stay with names and leaving time, and of course when we got back to confirm we have returned safe and sound. This is for the safety, since there has been people gone missing at this trail. I personally think the trail was fairly easy to follow, at least on very good weather. It was definitely challenging, and I was exhausted after finishing the climb. 

DSC02213DSC02214DSC02113DSC02131DSC02126DSC02109Päästiin ylös näköalapaikalle, mikä oli itseasiassa ehkä pienimuotoinen pettymys. Reilu parin tunnin todella rankan vaelluksen jälkeen kun odottaa jotain maailman mullistavaa näköalaa. Näköalapaikka oli pieni, metallinen häkki ja isojen puiden ympäröimä. Onneksi tavattiin sielä ranskalainen miekkonen, joka ohjeisti meitä hyppäämään kaiteen yli ja jatkamaan matkaa vielä vähän pidemmälle. Ja sieltä me löydettiin aivan upeat maisemat. Ei edes sanoiksi pysty pukea.

Tää vaellus oli kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen! Suosittelen kaikille, jotka haluaa vähän haasteellisempaa settiä.

/ / / When we got up to the lookout, it was actually bit of a disappointment. It was like a little gage with lot of big trees around, hard to see the view. Luckily we met a French guy up there, who told us to jump over the little fence and keep walking for tiny bit more. After 10 more minutes of walking, we had a beautiful view. Definitely worth of the hike.

I would recommend this to anyone who is up for little challenge, great experience!

DSC02169

DSC02178DSC02184DSC02173DSC02158DSC02147DSC02232Can you see the muscles we gained??

Previous Post Next Post

You Might Also Like