Suomen suurin matkablogiyhteisö

Exploring Tropical North Queensland: Great Barrier Reef

Mulla on vielä aika reilusti kuvamateriaalia reissusta Pohjois-Queenslandiin, ja tää reissu isolle valliriutalle eli Great Barrier Reefille, oli ehdottomasti yksi reissun kohokohdista. Oon haaveillut sukeltamisesta jo muutaman vuoden, mutta joko aika- tai rahasyistä se on jäänyt tekemättä. Kohtahan se korjautuu, Thaimaassa kun aion sukeltaa minkä ehdin. Great Barrier Reefille meidän oli kuitenkin tarkoitus mennä vain snorklailemaan, mutta saatiin niin hyvä tarjous mahdollisuudesta testata sukellusta, pakkohan se oli kokeilla!

/ / / I still have a huge amount of photos from our trip up to Tropical North Queensland. One of the most memorable things was definitely diving at Great Barrier Reef. I’ve been dreaming of diving for few years already, but because of either lack of time or money, I haven’t done my Open Water Diver yet. Soon that will be fixed, when I travel to Thailand to dive as much as I want. At Great Barrier Reef our original plan was to just go snorkeling, but we got such a great deal for the introductory dive, we just had to take it!

DSC02455DSC02463DSC02513DSC02460Suosittelen ehdottomasti ottamaan päiväretken joko Cairnsistä tai Port Douglasista, parin kolmen tunnin snorklausretket tapahtuvat useimmiten vain ihan ensimmäisillä riutoilla. Päiväretket suuntautuvat ulkoriutoille. Hinnat lähtevät yleensä noin 120 dollarista, johon kuuluu yleensä lounas. Lisäksi laivassa maksat vielä 20 dollaria pääsystä Great Barrier Reefille, ja tää on ihan jokaisella yhtiöllä pakollinen juttu. Huomattiin muuten myös, että Port Douglasissa oli vähän kovemmat hinnat kuin Cairnsissa. Kannattaa myös varmistaa, että retken hintaan kuuluu myös stinger-suit, joillakin yhtiöillä kun tästä tuli 10 dollarin lisämaksu. Puvun tarkoituksena on siis estää box jellyfishin pistokset, jotka voi pahimmassa tapauksessa olla kuolettavia. Box jellyfish on muuten Australian tappavin otus, ei se valkohai mitä monet voisi ajatella. Jokatapauksessa tän monsterimeduusan pistokset on tosi harvinaisia, joten no worries.

/ / / I can recommend to take a day trip, either from Cairns or Port Douglas. We did notice that prices were bit higher at Port Douglas! If you choose a half day snorkeling trip, they only take you to very first reefs. Day trips goes all the way to outer reefs. Prices for day trips were starting from 120 dollars, plus you pay 20 dollars in the boat for accessing GBR Marine Park. Also make sure that price includes stinger suits to prevent the box jellyfish stings; in the worst case scenario stings they are deadly. Stings are still very rare, so don’t worry too much!

DSC02529DSC02497DSC02472DSC02469Me otettiin Island Diver -niminen Cairns Dive Centren järjestämä reissu. Monet isoimmat laivat suuntaavat yleensä samoille riutoille, mutta tällä laivalla on yksinoikeus pariin riuttaan. Laivassa oli siis vain muutama kymmenen sukeltajaa ja snorklaajaa. Ihan huippua! Me maksettiin 170 dollaria koko reissusta yhden sukelluksen kanssa, ja hintaan kuului superherkullinen lounas. Mä otin kyllä vielä toisenkin sukelluksen, jonka sai 40 dollarin hintaan. Sukellusopas oli tosi rauhallinen ja selitti kaiken selkeästi. Täydet kymmenen pistettä sukelluksesta!

/ / / We chose Island Diver -tour organized by Cairns Dive Centre. Most of the bigger boats travel to the same reefs, but this boat has privilege for few smaller reefs. The whole boat had only around 20 divers and snorkelers, which was amazing. The worst things I know is when you are at same snorkeling spot with five other boats and 300 snorkelers. We paid in total 170 dollars for full day trip and one introductory dive. I took another dive from the boat, which was 40 dollars extra. Diving guide was very calm and explained everything really well. Ten points from our dive, loved it!

Näyttökuva 2016-10-27 kello 8.49.33Näyttökuva 2016-10-27 kello 8.54.33Näyttökuva 2016-10-27 kello 8.54.08Näyttökuva 2016-10-27 kello 8.50.30Näyttökuva 2016-10-27 kello 8.51.54Näyttökuva 2016-10-27 kello 9.01.56DSC02526DSC02495DSC02494

Previous Post Next Post

You Might Also Like