Suomen suurin matkablogiyhteisö

Exploring Tropical North Queensland

Huomenta tropiikista!

Me herättiin tänään bungalovista keskeltä sademetsää. Ollaan tällä hetkellä ihan Queenslandin pohjoispuolella, Cape Tribulationissa. Tänne pääsee vain lautalla, ja täälä ei tosiaan ole mitään, ei kauppoja, ei verkkoa. Maksoin tästä Wi-Fin käytöstä rapeat 4,90 dollaria haha! Syödään juuri superherkullista aamupalaa palmupuiden alla, ja kohta suunnataan Daintreen sademetsiä tutkimaan. Toivottavasti 5-metriset krokotiilit ei syö meitä!

Pakko kertoa pieni tarina meidän yleisestä matkustustyylistä. Eilen oli matkalla tänne tapahtunut onnettomus ja istuttiin pitkässä autojonossa varmaan puoli tuntia. Päätettiin sitten lähteä takaisin kohti Port Douglasia Mossmanissa sijaitsevaan pieneen sademetsään. Ei oltu katottu edes missä nää meidän bungalovit on. Tästä syystä tultiin tänne niin myöhään, että respa oli mennyt kiinni. Puhelimethan ei toimi, joten juostiin toiseen päähän tätä aluetta ja toivottiin löytävämme joku ravintola. Löydettiin onneksi joku tyyppi, joka tuli avaamaan respan meitä varten ja päästiin meidän bungaloviin vielä. Ei tarvinnut nukkua autossa haha!

/ / / Good morning from the tropic!

We just woke up from our bungalow, located in the middle of the rainforest. We are all the way up at North Queensland, at Cape Tribulation. You can only get here with the ferry, and there is literally nothing here. No shops and zero connection, I paid 4,90 dollars to use the Wi-Fi haha! We are currently eating delicious breakfast under the palm trees, and soon we are heading to explore Daintree Rainforest. Hopefully we don’t get eaten by 5-meter crocodiles. 

Have to tell this little story about our traveling style. Yesterday on our way here, there had been accident and there was the biggest traffic jam. Instead of sitting there, we decided to go back to Mossman and go explore another rainforest there. Because of this, we ended up coming here really late and reception was already close. It was pitch dark and no one around. We ran pass the bungalows, hoping to find someone haha. Eventually we found a guy, who came to open the reception just for us and we didn’t have to sleep in the car!

DSC01748 We said goodbye to our little baby girl, have fun with your new owners. </3

DSC01753DSC01754DSC01760 DSC01766DSC01770DSC01773Waiting for our friend Joona to come pick us up!

DSC01799Eating at the Prawn Star at Cairs! So delicious.

DSC01783DSC01775DSC01795DSC01805Rainbow streets at Cairns!

DSC01802After exploring Cairns a bit, we started driving towards Mareeba. Joona is doing his second year visa days there, so we stayed there one night. It was roughly 45 minutes drive from Cairns!

DSC01812DSC01825DSC01816

Previous Post Next Post

You Might Also Like