Suomen suurin matkablogiyhteisö

What is AcroYoga?

Moi kaikki!

Akrojooga on varmasti näkynyt enemmän tai vähemmän täälä mun blogissa viime aikoina. Oon myös saanut muutamia kyselyitä akrojoogasta ylipäänsä ja miten sitä voisi itse päästä kokeilemaan. Ajattelin siis vähän valottaa taustoja miten itse päädyin rakastumaan akrojoogaan.

/ / / Hi guys!

Acroyoga has probably been one of the main topics in my blog past times. I’ve got few questions about acroyoga and how could you try it yourself. So here is a little backstory how I fell in love with acroyoga.

DSC03204DSC03098DSC02124DSC08038DSC03190DSC02199-2DSC01231DSC03172DSC07974Mitä on akrojooga? Akrojooga yhdistää kolme eri osa-aluetta, joogan, akrobatian sekä terapeuttisen puolen eli thaihieronnan. Akrojoogatunneilla tehdään myös paljon luottamusharjoituksia, sillä on tärkeää pystyä rentoutumaan ja luottamaan toiseen. Harjoituksiin tarvitaan vähintään kolme henkilöä, base joka toimii tukipilarina, flyer joka lentää sekä varmistaja, joka on mukana pitämässä huolen turvallisuudesta ja tarvittaessa auttaa siirroksissa. Akrojoogassa pyritään liikkeiden jatkuvaan flow -liikkeeseen. Base ohjaa flyeria vaihtamalla jalkojen ja käsien paikkaa, flyer seuraa liikettä ja pitää kropan tiukkana. Akrojoogassa tehdään myös paljon poppeja, eli siirroksia pienelle pompulla. Nää on mun suosikkeja! Mä rakastan erityisesti sitä tiimityötä, liikkeet ja siirrokset ei onnistu ilman sujuvaa kommunikaatiota ja yhteistyötä. Yhdessäonnistumisen fiilis on se paras fiilis!

/ / / What is acroyoga? Acroyoga combines three different lineages, yoga, acrobatics and therapeutic side; thai-massage. There is also a lot of trust practises on acroyoga lessons, it is important to be able to relax and fully trust the other one. You need at least three persons for acroyoga practise, base, flyer and spotter. Base is usually laying on the ground, supporting the flyer. Flyer has to have a good body control and follow the move. Spotter is there to make sure everything is super safe and helps with transitions if needed. The goal in acroyoga is to build trust, gain strength, improve flexibility, work with your partner, have fun and aim to the perfect flow with your transitions. I especially love the team work part of acroyoga, it’s impossible to succeed with your transitions without effortless communication and partner work. Nailing some new move together is the best feeling ever!

DSC02617DSC02112DSC01910DSC03183DSC02205DSC03196DSC00710DSC00498-001Miten itse päädyin tutustumaan akrojoogaan? Mun urheilutausta on aika vaihteleva. Ala-asteella liikuntatunnit oli mulle pakkopullaa, en innostunut pallopeleistä, jääkiekosta taikka hiihdosta. Varsinkaan siitä hiihdosta, joo-o, kyllä mullakin on se kaikista perinteisin koululiikuntatrauma. Oon kotoisin todella pienestä maalaiskylästä (Ilmajoki woop woop), josta oli vaikea löytää vapaa-ajallekkaan mua kiinnostavia harrastuksia. Muistan eniten innostuneeni judosta, jossa kävin mun pikkuveljen kanssa pari vuotta. Siinä pääsi kokeilemaan trikkejä, voltteja ja kärrynpyöriä. Ratsastin hevosilla ja soitin pianoa. Lopulta päädyin tanssin pariin noin 9-10 -vuotiaana. Tanssiminen tuntui heti omalta jutulta, ja harrastus jatkui enemmän tai vähemmän aikuisikään asti. Akrojoogaa pääsin testaamaan ekan kerran viime keväällä kaverin kautta. Mua ei koskaan pelottanut lentäminen, vaan rakastin sitä tunnetta. Mun oli helppo luottaa toiseen ja rentoutua, mikä oli varmaan suurin syy miksi opin uusia juttuja todella nopeasti. Oon joskus saanut kommetteja, että luotan kuulemma välillä liikaakin, haluan aina uhkarohkeasti kokeilla kaikkia uusia poppeja ja siirroksia haha! Uskon myös tanssitaustasta olleen apua akrojoogassa, perusnotkeus ja vartalonhallinta helpottaa oppimista.

/ / / How did I end up trying acroyoga? I have quite varied background in sports. School sports was never exciting me, I wasn’t into ball games, ice hockey or cross country skiing. Especially I didn’t like cross country skiing. I have a very typical Finnish primary school trauma from that haha! I’m from very small town, so it was difficult to find interesting hobbies outside school too. I think what I liked most was judo, which I did couple years with brother. I got to do tricks, flips and cartwheels. Other than that, I liked riding horses and playing piano. Eventually I ended up trying dance lessons when I was around 9-10-years old. That instantly felt like my thing, and I continued dancing more or less until adulthood. I got to try acroyoga first time last May, when my friend introduced this beautiful sport for me. I was never afraid of flying, I loved that feeling from the first second. It was quite easy for me to trust the other person and relax, which probably helped me a lot. I’ve sometimes got a few comments that I’m almost too trusting, I’m a little daredevil and want to always try really advanced things without a fear of falling haha! I believe that my dance background has helped me with acroyoga. Basic body control, flexibility and coordination is a huge help for learning!

DSC01845Clip #40-002DSC03175DSC02647Clip #38 3-001DSC01253DSC02177Jooga on täälä Australiassa huomattavasti suurempi juttu kuin Suomessa. Siihen vaikuttaa toki ihan esimerkiksi jo Australian ja Suomen kokoero. Joogastudioita on sielä ja täälä, valikoimasta löytyy paljon hyvinvointiin ja joogaan keskittyneitä festareita sekä muita tapahtumia, myös akrojooga-tunteja ja kursseja löytyy suhteellisen kattavasti. Itse käyn aina välillä tunneilla hiomassa tekniikoita, mutta koen silti vapaammat jammailut tehokkaimmiksi uuden oppimisen kannalta. Jameissa opitaan uusia juttuja toisilta, selaillaan akrojoogavideoita ja inspiroidutaan yhdessä, yritetään tehdä perässä ja kehitellä omia versioita ja siirroksia. Monesti akrojooga -jameissa meillä vierähtää monen monta tuntia; se on vaan yksinkertaisesti niin hauskaa puuhaa haha!

/ / / Yoga is quite big here in Australia, much bigger thing than in Finland. But of course the size difference between these two countries is massive, so yoga just can’t be as big in Finland haha! But you literally see yoga everywhere in Australia. Here they have yoga studios everywhere, there is a huge amount of different festivals with yoga in focus, there is also a wide range of acroyoga lessons and courses available. I sometimes take lessons to improve my techniques, but I still find casual jams more effective way of learning for me. You learn a lot from others and I get more inspired. Sometimes we go through some acroyoga videos and photos, and try to figure out how to do it and make some own variations of them. Most of our jams go on for hours, we are just having so much fun everytime!

DSC02138DSC03094Clip #41-001DSC02102DSC02697DSC00464DSC02148DSC01325No miten akrojoogaa voisi itse päästä kokeilemaan? Mä alotin tosiaan akrojoogailut täälä Australiassa, joten Suomen jameista ja tunneista mulla ei oo omakohtaista kokemusta. Ensimmäisenä suosittelisin kuitenkin tsekkaamaan Suomen viralliset akrojoogasivut, jotka löydät TÄMÄN linkin takaa. Sivustolta löydät paljon infoa mm. tulevista kursseista. Mikäli vapaamuotoisemmat jamit kiinnostaa, Facebook on kätevin työkalu. Tsekkaa ainakin yhteisöt AcroYoga Finland, AcroYoga Kuopio ja AcroYoga Tampere. Huhujen mukaan kuulemma Tampereella ollaan aktiivisia jammailijoita! Lisäksi Suomen akrojooga -opettajista useimmiten pompahteli esiin nimi Timo Kurvi. Kannattaa tsekata tämän amerikansuomalaisen joogaopettajan sivut, jotka löytyy TÄÄLTÄ. Kurvin sivuilta löytyy paljon infoa tulevista akrojoogakursseista sekä ilmeisesti myös Helsingin suunnalla tapahtuu viikottaisia jameja! Muistakaa että jamit ovat yleensä paljon rennompia ja niissä ei yleensä ole kunnon opetusta ja jatkuvaa ohjeistusta. Jos olet aloittelija, suosittelen aloittamaan akrojoogailut joko aloittelijalle sopivalla kurssilla tai tunneilla.

/ / / How can I try acroyoga? Check the official AcroYoga website, find it from HERE! There you find a lot of information about workshops and courses around the world. If you are interested about more casual jams too, Facebook is the tool for you. Where ever you live, just type in AcroYoga and the place where you live to find other acropeople near you. They can let you know where and when there is jams and lessons happening, and also where to start as a beginner. So example: I live in Sunshine Coast, Australia. I find my jams and lessons usually from AcroYoga Sunshine Coast -group. When I lived in Byron Bay, I was following AcroYoga Byron Bay. If you are from a country where acroyoga is not (yet) so big, just type in the country you’re from. Remember, jams are usually more casual and most of the times there will be no actual teaching. That’s why I highly recommend you to start with beginners course or lessons, to get your foundations, learn the basic moves and names for the poses. Then it’s easier to take part to jams.

DSC02650DSC03201DSC02121DSC01223Clip #40-001DSC02641DSC02098DSC03187

Previous Post Next Post

You Might Also Like