Suomen suurin matkablogiyhteisö

The Alchemist

”Remember that wherever your heart is, there you will find your treasure.”

– Paulo Coelho, The Alchemist

– – –

Moi kaikki!

Pääsin töistä tänään vähän viiden jälkeen ja suunnattiin kaverin kanssa pienelle pyörälenkille ja uimaan. Meidän lähtö jostain syystä venähti sen verran, että uimarannalle päästyä oli kyllä ihan pilkkopimeää jo. Käytiin silti uimassa näin ”haitunnin” aikaan. Hait ovat kuulemma aktiivisimmillaan auringonnousun ja auringonlaskun aikaan. Tätä mulle on kokoajan hoettu, ja se on kyllä syvälle pääkoppaan porautunut. No ei kuitenkaa kukaan nappaissut mua kädestä taikka jalasta, oli oikein virkistävä iltauinti!

/ / / Hi guys!

I finished work today around 5pm, and we decided to go for a sunset swim with bikes. Once we got to the beach, it was already pitch dark thought. Shark hour. That’s what everyone has been saying to me again and again, that sharks are most active at dawn and dusk. It’s stuck in my head forever now. Well no one snitched my arm or leg, so it was a nice refreshing sunset swim!

DSC03372DSC03285DSC03357DSC03299DSC03288Sitten mulla olis teille kysymys! Mikä tai mitkä on teidän kaikkien aikojen suosikkikirjat? Mitä teidän tän hetkiseltä lukulistalta löytyy? Mä luin just loppuun Paulo Coelhon novellin By the River Piedra I Sat Down and Wept. Kirja kertoo kahden lapsuuden ystävän intensiivisen rakkaustarinan, ja käsittelee aika paljon myös uskonnollisia aiheita. Tykkäsin kirjasta todella paljon, ja tällä hetkellä on menossa Coelhon varmasti tunnetuin teos; The Alchemist. Mä ”löysin” Paulo Coelhon kirjat kun asuin keskellä ei mitään, Bonalbossa. Tästä pikkukylästä löytyi ihme kyllä OP-shop, eli siis suomalaisittain kirppari. Ja mikä kirjataivas se olikaan! Taisin ostaa ekalla kerralla jonkun seitsemän kirjaa sieltä, ja maksoi varmaan hurjat kaksi dollaria yhteensä. Yksi kirjoista oli Paulo Coelhon Eleven Minutes. Kirja kertoo tarinan nuoresta, brasialaisesta tytöstä Mariasta. Maria muuttaa Sveitsiin rahan ja maineen perässä, mutta päätyykin tekemään töitä prostituoituna. Tykkään Paulo Coelhon kirjoista, koska niissä käsitellään rankkoja ja arkojankin aiheita, mutta hyvällä maulla. Jokainen kirja on tavallaan päähenkilön kasvutarina, ja herättää paljon ajatuksia. Mun mielestä jokaisen kannattaisi lukea edes yksi kirja Paulo Coelholta.

Noniin kertokaas kaverit teidän kirjavinkit, mun lukulista alkaa olla pelottavan lyhyt haha! Kaikennäköiset vinkit otetaan vastaan!

/ / / Then I have question for you guys! What is your all time favourite book or books? What do you have on your current to-read-list? I just finished Paulo Coelho’s novel, By the River Piedra I Sat Down and Wept. This story focuses on a independent girl called Pilar, who meets her childhood sweetheart and starts an amazing life-changing journey with him. I really liked the book, and now I’m starting to read probably the most famous book of Paulo Coelho; The Alchemist. I found Coelho’s books while I was living in the little town called Bonalbo. This tiny village surprisingly had a OP-shop. And oh my, that was certainly a book heaven! First time I bought probably seven books, which were two dollars all together. One of them was Eleven Minutes by Paulo Coelho. Story tells about Brasilian girl Maria, who moves to Switzerland to find fame and money. Instead she ends up working as a prostitute. I really like Paulo Coelho’s books, they talk about hard topics, but with good taste and interesting point of view. Every book I’ve read is story about personal growth, and wakes a lot of thoughts. I think everyone should read something from Paulo Coelho!

Ok guys! Let me know all your favourite books! My to-read-list is getting too shorts, all kind of tips are very welcomed!

DSC03312DSC03409DSC03422DSC03354DSC03420

”To realize one’s destiny, is a person’s only obligation.”

– Paulo Coelho, The Alchemist
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tina Maria perjantai, helmikuu 12, 2016 at 10:38

    Rakastan ’Water for Elephants’ nimistä kirjaa joka on nyt myös leffa. En juuri nyt muista kuka kirjoitti sen mutta googlesta se kyllä löytyy. Myös Jodi Picoultin kirjat on mun mielestä hyviä koska niissä on aina joku kauhea kriisi missä pitää tehdä elämän muuttavia päätoksiä. ’My Sister’s Keeper’ on tähän päivään asti mun mielestä paras niistä. Se on myös nyt leffa mutta kannattaa lukea kirjan vaikka olet jo kattonut leffan koska se on niin erilainen (paljon parempi) ja kaikki Jodin kirjat aina saa sut ajattelemaan elämää ja sun omia näkökulmia asiosta jotka ehkä ovat taboo tai jotka ovat aina nähty mustana ja valkoisena. Elämä on niin täynnä harmaaita sävyjä mitä ei aina itse huomaa ja Jodi muistuttaa aika kivalla tyylillä tästä 🙂

    • Reply Fiia Emilia perjantai, helmikuu 12, 2016 at 23:12

      Ihanaa, kiitos superisti vinkeistä! (: Tiedän ton Water for Elephants -leffan, mutten oo koskaan kattonut sitä! Ja en oo muuten koskaan kuullut Jodi Picoultista, mutta kuulostaa just sellaiselta mistä tykkään. Mun suosikkeja on just to tyyliset kirjat, jotka saa ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta, pohtimaan omaa elämää ja omia valintoja. Menee siis kyllä hakuseen Jodin kirja! Kiitos! xx

    Leave a Reply