Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fraser Island – Day 4

Moi kaikki!

Palataas vielä takaisin Fraser Islandin paratiisisaarelle, jossa vietettiin tosiaan yhteensä viisi päivää. Edelliset postaukset löydät täältä:

Day 1  and Video Part 1

Day 2 and Video Part 2

Day 3 and Video Part 3

Neljäntenä aamuna herättiin keskeltä sademetsää, Central Stationilta. Meillä oli rauhallinen aamu, syötiin aamupalaa, kuvailtiin ja juotiin kahvit. Sen jälkeen taas leiri kasaan ja menoks. Tänään meillä oli suuntana Lake McKenzie. Päästyämme paikan päälle, mun suu ainakin loksahti auki. Lake McKenzie oli paljon kauniimpi mitä edes osasin odottaa, valkoisen hiekan ja vehreiden puiden ympäröimä turkoosinsininen järvi. Vitivalkoinen hiekka toimii ikäänkuin filtterinä, mikä tekee vedestä erityisen puhdasta ja kirkasta. Lake McKenzie on varmasti yksi suosituimpia kohteita Fraser Islandilla, joten mikäli mahdollista, yritä kohdistaa vierailu aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltapäivään.

/ / / Next day we woke up in the middle of the rainforest, at Central Station. We had slow morning, ate nice breakfast and had coffee. Afterwards, we packed up our camp once again and started the new day full of adventures. This time we were heading to Lake McKenzie, which is located in Great Sandy National Park. Lake McKenzie is very clear, turquoise blue lake, surrounded by white sand and green nature. This sand is pure silica and it acts as a filter, which helps make the water extremely clean and clear. Lake McKenzie is for sure one of the most popular destinations at Fraser Island, so if possible, try to get here early in the morning or leave it to the late afternoon.

DSC09809^^Rise and shine!

DSC09825DSC09828DSC09833DSC09829DSC09843Uitiin ja snorklailtiin koko iltapäivä sekä syötiin hyvä lounas. Joku oli ottanut myös slacklining -narun mukaan, joten päästiin tasapainoilemaankin! Ihanan päivän jälkeen hyvästeltiin yliopiston Activate -porukka ja lähdettiin, kerrankin hyvissä ajoin, etsimään meidän viimeistä leiripaikkaa. Haluttiin ehdottomasti löytää paikka rannalta, ja mieluiten sieltä missä ei ole muita. Eli leirintäalueet eivät tulleet kysymykseenkään. Ajeltiin edes takaisin rannalla ja punnittiin muutamaa eri paikkaa. Haluttiin suojaisa paikka, mihin ei tuule liikaa. Piti olla kuitenkin myös suora näkyvyys rannalle. Ja Fraser Islandilla leiriä ei voi myöskään pystyttää ihan kaikkialle, osa alueista pitää jättää rauhaan, jotta kasvillisuus pääsee kasvamaan. Jos siis hiekan päällä on paljon uudelta näyttävää kasvillisuutta, ja alue näyttää muutenkin suhteellisen koskemattomalta, älä pystytä leiriä siihen. Pitkällisen etsinnän jälkeen, löydettiin täydellinen paikka meidän viimeiselle leirille!

/ / / We were swimming and snorkeling the whole afternoon, and ate delicious lunch. Someone had also slackline, I love that, it’s so much fun! After this wonderful day at Lake McKenzie, we said goodbye to the uni’s Activate -group and started our search of next camping spot, for once before sunset! We wanted definitely to find a spot at the beach, something like the first camp we had. But even better than that. Somewhere sheltered and peaceful, no other campers around, but still very close to ocean. We were driving back and forth at the beach, not finding anything perfect. Camping is quite easy at Fraser Island, but you can’t set up a camp everywhere. If the place looks nearly untouched and has a lot of new vegetation growing, you can’t camp there. But after a long search, we finally found a perfect spot for our last camp.

DSC09915DSC09904-001DSC09852DSC09861^^These girls! <3

DSC09868DSC09865DSC09884DSC09932Alettiin laittaa leiriä pystyyn ja valmistelemaan meidän illallista, joka oli tällä kertaa Chili con Veggie. Meidän viimeisessä illassa oli jotain unohtumatonta, lähes taianomaista. Joitain fiiliksiä on mahdoton pukea sanoksi. Suurin osa meidän Fraser Island -porukasta oli meille ennestään tuntemattomia, uskomatonta miten läheiseksi me tultiin muutamassa päivässä. Ihan niinkuin oltaisiin tunnettu jo iät ja ajat. Syötiin meidän illallinen täysikuun valossa kuunnellen rauhallista musiikkia, ja syömisen jälkeen kaikki makoili vieretysten hiekalla ja katsellen mollottavaa kuuta hiljaisuudessa. Kokemuksia joita ei rahalla voi ostaa.

/ / / We started putting our tents up and preparing the dinner, which was going to be Chili con Veggie. There was something magical in our last night, it’s really hard to describe with words. We didn’t knew most of the people in our team beforehand, so it was unbelievable how close we were after such a short time. Felt like I’ve known these guys forever. We were having our dinner at the beach, by the full moon, listening beautiful music. After dinner, everybody was just laying around quietly next to each others, watching the moon together. It was such a good feeling, and experiences like this you can’t buy with money. Our team! <3

DSC09844DSC09839^^Cuteness overload!

DSC09993DSC00006DSC09998DSC09991DSC00017-001DSC00029

Previous Post Next Post

You Might Also Like