Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fraser Island – Day 3

Seuraavaksi päiväksi meillä ei ollut mitään tarkempaa suunnitelmaa. Aamu alkoi samalla tutulla rituaalilla, aamupuurot, kahvit ja pulahdus mereen. Päätettiin lähteä ajamaan uudelleen kohti etelää, joten ei muutaku leiri kasaan ja menoksi. Pysähdyttiin ensimmäisen The Pinnacles Coloured Sands -vuorirykelmälle, jotka hohkaavat punaisen, keltaisen ja ruskean eri sävyissä. Näky oli todella vaikuttava, mutta jostain syystä meidän porukalla ei yleensä riittänyt keskittymiskyky tämän tyylisiin nähtävyyksiin ja taidettiin viettää suurin osa ajasta tasapainottelemassa kukkuloiden edestä löytyneillä paaluilla.

/ / / Next day we didn’t had any ready plans. We started the morning with the same ritual, porridge for breakfast, coffee and afterwards swimming in the ocean. We decided to head back to south again, so we packed up the camp and left. Our first stop was The Pinnacles Coloured Sands, which are rock formations, in beautiful colours of red, yellow and brown. They were spectacular, but for some reason, our group was not enough patient for this kind of sightseeing. I think we spend more time balancing on piles we found in front of the Coloured Sands, trying to take a synchronised photo.

DSC09783^^Coloured Sands

DSC09781-001DSC09780Suurin osa meidän porukasta joko opiskelee tai opiskeli Sunshine Coastin yliopistossa, ja meidän kanssa samaan aikaan Fraser Islandilla oli myös yliopiston aktiiviryhmä Activate. Tarkoituksena olikin kohdata tämä porukka jossain kohtaa ja viettää aikaa yhdessä. Törmättiinkin sitten ihan sattumalta, ja jatkettiin matkaa yhdessä Eurongiin, jossa vietettiin jälleen kerran lounastauko. Activatella oli suuntana Lake Wabby, joten sinne siis! Lake Wabby on Fraser Islandin syvin järvi, ja sitä ympäröi massiiviset hiekkadyynit. Tämä tekee kyseisestä paikasta otollisen…HIEKKASURFFAUKSEEN! Jee! Meillä oli muutama lauta mukana, joilla sitten laskettiin kukin tyylillään. Etuperin, takaperin, yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä tai surffaten. Tämä oli sellainen aktiviteetti, että varmasti jokaisen sisäinen lapsi pääsi valloilleen. Hiekkamäen laskun jälkeen meillä riitti vielä energiaa takaperinvolttien treenailuun. Pari kaveri antamaan vauhtia, ja ainakin pienimmät lenteli hyvässä kaaressa veteen. Lake Wabby oli ehdottomasti hauskimpia kokemuksia Fraser Islandilla, suosittelen!

/ / / Most of our team members either studies or had studied in Sunshine Coast uni. We knew that uni’s active group Activate was in Fraser Island at the same time with us, and we were planning to meet them in some point and spend some time together. Well we actually met them by chance here at Coloured Sands, and continued to Eurong together. We stayed there for a while and had lunch. They were heading to Lake Wabby, so we followed! Lake Wabby is the deepest lake in Fraser Island and it’s surrounded by massive sand dunes, which makes it an awesome place for SANDBOARDING! Yewww! Activate had few bodyboards with them, and we were sliding down the dunes with various styles. Alone or with a friend, in a group, backwards or surfing on the board. This sport definitely made everyone’s inner child come out. After lot and lot of sandboarding, we still had energy for do some backflips. Few guys were giving some speed and then you were flying high. Especially the smallest one’s were reaching quite a good hight! This was one of the funniest things we did on Fraser, recommended!

DSC09790^^Lunch in Eurong

DSC09807DSC09804^^Lake Wabby

DSC09798DSC09803-001Viihdyttiin järvellä niin kauan, että saatiinkin sitten ajaa meidän leirintäkohteeseen pimeässä. Siinä on oma jännitysmomenttinsa kun Fraserin mutkaisia ja pomppuisia metsäteitä ajelee ilman päivänvaloa. No päästiin kuin päästiinkin kohteeseen ehjin nahoin. Yövyttiin tämä yö Central Stationilla, mikä on ihan sademetsän sydämessä. Täälä jos yöpyy niin kannattaa varautua siihen, että ötökkakanta on huomattavasti suurempi, hyttysiä, hämähäkkejä ja meidän ehdoton suosikki: bullet -muurahaiset eli härkämuurahaiset. Jäätävän kokoisia ja sattuu kuulemma kivasti jos puree. Meillä oli pienet leiripileetkin. Porukkaa kerääntyi meidän leiriin kivasti, ja pelattiinkin kaikenlaisia pelejä laidasta laitaan. Kuiskauspeliä, murhaajapeliä ja tarinankerrontaa, ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, tietenkin totuutta ja tehtävää. Mitäs muutakaan. Pelien jälkeen oli nukkumaanmenoaika. Vessassa istuessani, joku pamautti viereisen oven kiinni ja katosta tipahti about nyrkinkokoinen, valko-harmaa hämähäkki noin 10 senttimetrin päähän mun jalasta. Jep jep. Levollisin mielin nukkumaan!

/ / / We ended up staying at Lake Wabby for late, and we had to drive to our camping spot in the darkness. Fraser Island’s windy and bumpy forest roads can be scary in the dark, but we survived to our camp spot alive! This night we camped at Central Station, which is right in the heart of the rainforest. If you stay here, be prepared for increased amount of insects, spiders, mosquitos and our personal favourite: bullet ants. Or I think you call them bull ants, but I think bullet would describe them better. They were huge, and apparently it hurts quite a lot if they bite. Didn’t wanted to try that. We had camp party too, everyone was gathering in to our camp spot and we were playing or sorts of games. Whispering game, murderer game, story telling and in the end, of course, truth or dare. What would any party like this be without that. After that everyone separated to their own tents, and I went to brush my teeth. While sitting in the toilet, someone banged the door next to me closed and massive, grey-white spider dropped from the roof, about 10cm away from my foot. Very nice. Wasn’t as relaxing sleep after all these spider encounters.

DSC09809DSC09815DSC09820-001DSC09812-001DSC09823DSC09818

Previous Post Next Post

You Might Also Like