Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fraser Island – Day 2

Ensimmäisen päivän dingo -kohtaamisista huolimatta porukka heräsi hyvin levänneenä uuteen päivään. Tehtiin yhdessä meidän jokapäiväinen aamupalamme, eli ihan kuulkaa kaurapuuro ja musta kahvi, koska joku unohti maitojauheen. Nimiä mainitsematta. Kaikki lisäsi aamupalapöytään omat lisukkeensa, oli pähkinöitä, kuivattuja karpaloita, taateleita, banaania, valkosuklaata, jne. Aamupala oli mun päivän kohokohtia, nam! Aamupalan jälkeen juostiin mereen huuhtomaan astiat, ja meidän leirin vieressä sattuikin olemaan kunnon luksus, nimittäin puhdasvetinen puro. Käytiin siis siinä vielä ”suihkussa” ennen kuin suunnattiin kohti päivän seikkailuja.

/ / / Despite the yesterdays dingo encounters, everybody woke up well rested. We cooked our everyday breakfast, oats and coffee. Black coffee, because someone forgot the milk powder. I’m not mentioning any names, but it was Aaron. Everybody brought their own extra toppings to the table, nuts, white chocolate, dates, banana, dried cranberries. Breakfast was my favourite moments in the day! After nice, chill morning, we ran to the ocean to have a swim and wash the dishes. We also had a little luxury next to our camp, freshwater creek. So all the girls had a ”shower” before heading towards new adventures. 

DSC09655 First stop Eli Creek to fill up the water bottles.

DSC09737Maheno Wreck

DSC09683DSC09706Lähdettiin ajamaan kohti Waddy Pointtia, joka sijaitsee Fraser Islandin pohjoispuolella. Matkan varrella ohitettiin Maheno -hylky, joka haaksirikkoutui Fraser Islandin 75 mile -rannan tuntumaan vuonna 1935. Laivan jäänteet ovat massiiviset, ja todellakin näkemisen arvoiset. Me ei huomattu ens alkuun kylttiä, mikä kertoi suht selkeästi: ”Pysy vähintään kolmen metrin päässä laivasta”. Käveltiin siis suoraan hylyn sisälle. Laivaa sisäpuolelta tutkiessa saattoi suorastaan tuntea historian lehtien havisevan. Ei kuitenkaan kauaa ehditty laivaa tutkailla, kun meidät tultiin häätämään ulkopuolelle. Joku parisataa sakkoja kuulemma jos ei uskota. No eihän me nyt tiedetty!

/ / / We started driving towards Waddy Point, which is on the northern side of Fraser Island. We were driving past The Maheno Wreck, which was washed ashore in 1935. It is very popular tourist attraction nowadays, unfortunately, but it’s understandable. The Maheno Wreck is massive, and definitely worth of checking out. When we stopped there we completely missed the sign: ”Stay at least 3 meters away from the wreck” and walked straight into the boat. Inside you could almost feel the history. Until someone came to evict us from the boat. Said something about some a big fine too. Well how could have we known!

DSC09733-001DSC09671DSC09719DSC09711Mahenon hylyn jälkeen jatkettiin matkaa kohti Indian Heads -nimistä nyppylää. Kiivettiin ylös ihailemaan maisemia, ja pidettiin samalla lounastauko. Ja oli kyllä varmasti paras lounasmaisema. Ylhäältä näkee todella kauas, ja viimeistään täälä tajuaa miten iso saari Fraser Island onkaan. Täältä voit myös hyvällä säkällä bongailla kilpikonnia, haita, ja muuta merenelämää. Me bongattiin valitettavasti vain yksi pieni turtle kellumassa ympäriinsä. Lounastauon jälkeen meidän viimeinen missio oli Champagne Pools – luonnonaltaat. Hetken aikaa sudittiin hiekassa, mutta päästiin kuin päästiinkin lopulta kohteeseen. Vesi oli osassa kohtaa altaita matalaa, ja todella lämmintä. Meillä tais vierähtää pari tuntia altaissa lilluessa, erilaisia leikkejä leikkiessä (aikusia kun ollaan) ja snorklaillessa.

/ / / After exploring the wreck, we continued to the little hill, Indian Heads. We climbed up to see the views and have lunch. And yep, it certainly was really good views for our lunch break. You can see very far from the highest point, and at least then you realize how big island Fraser actually is. If you’re lucky, you can see lots of marine life too, turtles, sharks. We only saw one tiny turtle floating around though. After Indian Heads, and after getting stuck in the sand for a while, we finally reached our last destination, Champagne Pools. These are beautiful rock pools, and partly the water is very shallow, nice and warm. I think we stayed here almost two hours, just chilling in the pools, playing different games (since we are so mature) and snorkeling.

DSC09741Indian Heads

DSC09758DSC09762Tää oli meille kunnon aktiivipäivä, ja me ehdittiin meidän leirintäkohteeseen ihan hetki ennen auringonlaskua. Pikavauhtia leiri pystyyn ja ruoat tulille! Tää olikin itseasiassa ainut leirintäalue, missä meillä oli todella luksus, nimittäin suihku. Kylmä sellainen kylläkin, mutta se ei ketään kuuman päivän jälkeen haitannut! Pistettiin myös nuotio pystyyn, ja paahdettiin vaahtokarkkeja. Jokainen taisi olla suhteellisen aikaisin teltassa nukkumassa, sen verran väsyttävä päivä oli takana.

/ / / This was very active day for us, and we got to our camping spot in Waddy Point just barely before sunset. We were putting the camp up with the speed of light and started cooking our dinner. This spot we had also shower, the one and only shower we had in Fraser Island haha. It was cold thought, but felt good after very hot and sweaty day. We also making a cozy camp fire, and of course, roasted marshmallows. What would be camping without marshmallows. I think everybody was in their tents very early again.

DSC09747DSC09767Champagne Pools

Previous Post Next Post

You Might Also Like