Suomen suurin matkablogiyhteisö

What to do in Agnes Water & Town of 1770?

Ennen Fraser Islandille lähtöä me vietettiin kolme päivää Agnes Waterin ja Seventeen Seventyn pikkukyliä tutkiessa. Ensimmäisenä paikan päälle saavuttua, mietittiin mikä on näiden kahden kylän ero ja miksi näistä puhutaan lähes aina yhdessä samassa paketissa. Se selvisi suhteellisen nopeasti, Agnes Waterin puolella on kauniit surffirannat ja suurin osa kaupoista sekä kahviloista. Seventeen Seventy taas sijaitsee noin 8 kilometriä Agnes Waterista, ja tällä puolella sijaitsee rauhalliset poukamat. Tässä postauksessa siis muutamia vinkkejä mitä tänne suuntaan eksyessä kannattaa tehdä!

/ / / Before Fraser Island, we had three lovely days in Agnes Water and Seventeen Seventy. When we arrived, we were wondering what’s the difference between Agnes Water and Town of 1770, and why everybody always talks about these two towns in one sentence. Well, Agnes Water is the ocean town and Seventeen Seventy has all the beautiful creeks. So you really want to experience the both sides once you are there! Here is few ideas what to do in Agnes Water and Town of 1770!

DSC09500DSC09482DSC09502Surffitunnit / Surf lessons

Me ollaan molemmat surffailtu enemmän tai vähemmän viime helmi-maaliskuusta. Ei olla kuitenkaan koskaan otettu mitään virallista surffiopetusta, ja koska Agnes Waterista löytyy varmasti surffitunnit edullisimmasta päästä, ajateltiin kokeilla! Me bookattiin aamutunti Gnarly Tour -surffikoulusta, joka oli 20 dollaria kuljetuksineen. Ryhmä oli sopivan pieni, noin 12 tyyppiä. Ohjaaja oli rento hollantilainen tyyppi. Kaikki selitettiin todella selkeästi ja varmoin ottein, ja lopulta jokainen surffarinalku onnistui nousemaan ylös! Mä en kyllä kokenut tästä olevan mulle niin hirveästi hyötyä surffauksen kannalta, mutta ihan aloittelijalle tää olis ollut ihan huippyhyvä. Mikäli surffaus kiinnostaa ja Agnes Water löytyy matkan varrelta, näitä tunteja ei ainakaan hinnalla ole pilattu!

/ / / We have both been surfing more or less since last February-March, but we have never had a surf lesson! Agnes Water must have one of the cheapest surf lessons in Australia, so we decided to test it out. We booked morning lesson from Gnarly Tours surf school, which was 20 dollars for 3 hours, with transport. I liked that group was quite small, around 12 people. Our instructor was very laid-back guy from Holland. He was explaining everything very clearly and professionally, and in the end, everyone was able to stand up! I have to say, I didn’t found this lesson so useful for person that can already surf a bit, but if you have never tried surfing before, I would definitely recommend this! 

Muutama surffikoulu / Few recommended surf schools in Agnes Water:

Reef 2 Reef

Lazy Lizard

Gnarly Tours

GOPR0320GOPR0264GOPR0274-009Auringonlaskut / Sunsets

Auringonlaskut ovat kuulemma erityisesti Seventeen Seventyn puolella uskomattoman kauniita. Voin kyllä allekirjoittaa tämän! Kannattaa ajaa korkeimmalle kohdalle ja ottaa mukaan tuolit sekä syömistä ja juomista. Me pidettiin kyllä huoli, että ehdittiin nähdä auringonlasku joka päivä. Yhtenä päivänä ajateltiin mennä ulos grillailemaan auringonlaskun ajaksi, mutta meille tuli todella kiirus. Oli siinä varmaan muilla leirintäalueen ihmisillä katselemista, kun juostiin pää kolmantena jalkana kolmen sekunnin suihkuun, siitä suoraan keräämään kipot ja kapot mukaan leiristä, takaisin autoon ja kaasutettiin ruokakaupan kautta ulkoilmagrilleille Seventeen Seventylle. Ehdittiin kuin ehdittiinkin!

/ / / I had heard that sunsets in Seventeen Seventy are truly magical, and I wasn’t disappointed. Take some chairs with you, something to drink and snacks, and drive up to the look-out for the sunset. Perfect! We made sure that we had time to see the sunset everyday. One day we were planning to have a BBQ outside, and we were in a slight hurry, it was already 5pm. That was quite a show for other people at our camping ground. We arrived there, stopped the car in front of the shower, had 3 second shower each, rushing to our camp, collecting some cooking stuff and then speeding away. Well we managed to get there before sunset, was worth it!

DSC09495DSC09447DSC09470Kajakointi /Kayayaking

Seventeen Seventyn puolelta löytyy useita erilaisia poukamia mangrovepuineen. Haluttiin lähteä tutkimaan ympäristöä vedestä käsin, joten päätettiin vuokrata kanootti. Pikaisten googlettelujen avulla bongasin Liquid Adventuresin. Saksalais-australialainen pariskunta vetää kolmea erityylistä retkeä, mutta heidän kauttaan voi myös vuokrata kanootit omatoimiselle tutkimusretkelle. Me vuokrattiin kaksoiskanootti, jonka vuokraus oli 40 dollaria kahdeksi tunniksi. Ehdottomasti suosittelun arvoinen kokemus!

/ / / Seventeen Seventy has a lot of different creeks with beautiful mangroves. We wanted to go explore surroundings from the water, so we decided to rent a kayak. After fast googling, I found Liquid Adventures. This German-Australian couple is arranging different kind of tours, but you can also rent a kayak through them. We rented a double kayak, and two hours was costing 40 dollars. Not a bad price for a such a nice experience!

Varaa kajakointiretkesi täältä / Book your tour from here:

Liquid Adventures

GOPR0280GOPR0281GOPR0287

Previous Post Next Post

You Might Also Like