Suomen suurin matkablogiyhteisö

One year in Australia.

Moi kaikki!

Tänään on tarkalleen ottaen 12 kuukautta eli yksi VUOSI kun saavuttiin tähän upeaan maahan. Tää vuosi on ollut todella kasvattava niin kokemuksien kuin henkisen puolenkin kannalta. Tää vuosi on ylittänyt kaikki odotukset, ja varmaan silti mikään ei oo mennyt ihan niinkuin aluksi suunnitteli. Se on kuitenkin ollut juuri se juttu, mikä on tehnyt tästä vuodesta unohtumattoman.

/ / / Hi guys!

Today is exactly 12 months when we arrived to this beautiful country. ONE YEAR in Australia already. This year has definitely been the year of growth. This year has been totally exceeded all my expectations. I don’t think a lot went how we planned, but that is also one of the biggest reasons why this year was so unforgettable. 

DSC08430DSC08520DSC03100DSC08387DSC01687DSC09951DSC01741Viime vuonna tähän aikaan oltiin juuri saavuttu Sydneyyn. Otettiin lentokentältä minibussi Sydneyn keskustaan. Aurinko paistoi. Katselin ikkunasta mun uusia kotikulmia, jännityksen ja innostuksen sekaisin tuntein. Löydettiin meidän hostelli, josta tuli meidän koti reilu kolmeksi viikoksi. Tuossa vaiheessa kaikki tuntui vielä niin hetkelliseltä, pelkältä lomamatkalta. Kesti varmaan parisen kuukautta tajuta, että tää on vähän enemmän kuin pelkkä loma. Sydneyssä tein töitä tarjoilijana, hengailtiin meidän hostelliporukan kanssa, kierrettiin yökerhoja enemmän kuin laki sallii. Otettiin aurinkoa Bondi Beachilla. Hostellista muutettiin kimppakämppään Pyrmonttiin, ihan keskustan kupeeseen. Kävin lenkkeilemässä ahkerasti ympäri Sydneyn puistoja ja katuja. Ostettin auto. Varattiin lennot Uuteen-Seelantiin.

/ / / Last year this time, we had just arrived to Sydney. We took a minibus from airport to the central of Sydney. Sun was shining. I was watching my new hoods, excited but also bit nervous. We found our hostel in Kings Cross, and this was our home for the next 3 weeks. In that moment, everything felt still so temporary. Just like a little holiday. It took maybe 2 months to realize that this was not just a normal holiday. In Sydney, I worked as a waitress, we hangout with the most awesome group from our hostel, we’re out at the clubs more than we should have. We were sunbathing in Bondi Beach. From the best hostel ever, we moved to a share house in Pyrmont, right next to Darling Harbour. I was often going running to see all the parks and streets of Sydney. We also bought a car. Then we booked flights to New Zealand.IMG_0353DSC09991DSC02901DSC08545DSC08643Sinne lennettiinkin joulukuun alusta ja viivyttiin joulun yli. Asuttiin suurimmaksi osaksi Aucklandissa. Elettiin suhteellisen rentoa elämää, vietettiin aikaa luonnossa, nähtiin paljon kauniita sademetsiä ja vesiputouksia. Tehtiin pieni roadtrippi bussilla Auckland-Rotorua-Taupo-Auckland. Käytiin hevosvaelluksella ja kokeilemassa koskenlaskua. Uudeksivuodeksi lennettiin takaisin Sydneyyn.

/ / / In the beginning of December, we flew to New Zealand and stayed over Christmas. Most of the time we were in Auckland. We lived quite relaxed life, spend time in nature, saw a lot of beautiful rainforests and waterfalls. We did a little roadtrip, Auckland-Rotorua-Taupo-Auckland. We went to horse trekking and tried some white water rafting. For New Years Eve, we flew back to Sydney.

DSC00926DSC08653DSC07934DSC08395DSC04500DSC07974Oltiin vähän myöhässä Sydneyn hostellien varailun suhteen. Niitähän ei nimittäin ollut enään, kun niitä ruvettiin katsomaan uudeksivuodeksi. Niinpä päätettiin kokeilla couchsurffaamista. Sohvasurffailtiin yhteensä pari kuukautta. Sydneystä ajettiin Newcastleen, sieltä Port Macquarieen, sitten Pottsvilleen, Ballinaan ja lopulta Byronille. Sen jälkeen löydettiinkin toinen kimppakämppä Byronilta. Byronilla meidän oli tarkoitus viettää kuukausi, mutta lopulta sielä vierähtikin noin kolme kuukautta haha. Tää käy kuulemma monille! Elämäntyyli on todella vetoava, surffausta, rantaelämää, live-musiikkia ja vähän töitä. Lopulta irtauduttiin Byronista ja ajettiin viikoksi Gold Coastille. Viikko sitä paikkaa oli ihan riittävästi ja seuraava kohde oli Sunny Coast, tarkalleen ottaen Maroochydore. Täälä meidän oli myös tarkoitus viettää pari-kolme viikkoa, mutta hups, se taisi olla lähempänä neljää kuukautta. Viihdyin Sunny Coastilla älyttömän hyvin, se tuntuin tähän mennessä eniten kodilta. Aloitin siellä myös akrojoogailun, josta on tullut mulle rakas harrastus ja intohimo!

/ / / We were little bit late with booking hostels for the New Years Eve in Sydney. There wasn’t pretty much any hostels left. So we decided to try couchsurfing. We ended up doing that for two months. From Sydney to Newcastle, then Port Macquarie, from there to Pottsville, Ballina and ended up to Byron Bay. After couchsurfing we found nice share house in Byron. We were supposed to stay for one month, but stayed for 3 months haha. Everybody gets stuck in Byron! Lifestyle is very appealing, Laidback, surfing, live music everyday. Then just a little bit work. Finally we left Byron and drove to Gold Coast to spend one week there. Well one week there was more than enough, and next stop was Sunny Coast, Maroochydore. I loved Sunny Coast so much, it has felt most home so far. I also started doing acroyoga there, which is nowadays very dear hobby for me!

DSC09882IMG_0001DSC09939IMG_8609DSC01764DSC02403-001Sunny Coastilla alettiin etsiä farmitöitä toisen vuoden viisumia varten. Ja täälä sitä ollaan. Australian maaseudulla, Bonalbossa. Kolme kuukautta farmityötä on tällä hetkellä takataskussa, ja parin viikon päästä meillä onkin suunnitelmissa jotain ihan muuta kuin mustikoita, lehmiä ja hevosia! Stay tuned.

/ / / In Sunny Coast we were looking for a farm work for the second year visa. And now we are here. In Bonalbo, Australian countryside. Now we both have 3 months of farm work finished, and after two weeks, we will be leaving this place. Finally something else than blueberries, cows and horses haha!

DSC03696DSC06909IMG_0347DSC02620DSC01166DSC00430DSC01525Yhteen vuoteen on siis mahtunut paljon uusia kaupunkeja ja paikkoja, rantoja, upeaa luontoa, paljon uusia tuttavuuksia ja elinikäisiä ystävyyssuhteita, ala- ja ylämäkiä, paljon erilaisia töitä mustikanpoiminnasta parkkeeraustutkimuksen tekemiseen, paljon uusia kokemuksia ja harrastuksia, surffausta, akrojoogaa, auton ostaminen ja todennäköisesti uuden auton ostaminen sekä todella todella paljon henkistä kasvua.

/ / / One year in Australia has been full of so many beautiful cities and places, beaches, nature, so many new people and life-long friends, up’s and down’s, different type of jobs from blueberry picking to parking surveys, so many new experiences and hobbies, surfing, akroyoga, buying one car and soon, most likely, a new car plus so much emotional growth.

DSC04462DSC03778DSC03167IMG_6593DSC06988DSC01480DSC01690Huomenna pyörähtää siis käyntiin toinen vuosi Australiassa. Uskomatonta. Vuosi sitten yksi vuosi tuntui niin pitkältä ajalta. Miten nopeasti tää aika hujahtikaan. Miten paljon yhteen vuoteen voikaan mahtua kaikkea. Oon kiitollinen kaikesta siitä mitä oon kokenut ja kaikista niistä ihmistä keitä oon tavannut. Kiitos teille kaikille, että teitte mun vuodesta unohtumattoman ja toivottavasti kohdataan vielä uudelleen! Tällä hetkellä tiedän, että tein oikean päätöksen lähteä tänne. Ilman tätä yhden vuoden vuoristorataa, en olisi tää ihminen mitä oon nyt. Vaikka kaikki on ollutkin aina välillä täysin epävarmaa, ja en koskaan tiedä missä oon kuukauden päästä, se on oikeasti parasta mitä tiedän tällä hetkellä. Mulla on vapaus olla ihan missä vain, mennä ihan minne vaan. Odotan innolla mitä tällä seuraavalla vuodella tässä ihanassa maassa on mulle antaa.

/ / / Tomorrow starts second year here in beautiful Australia. Unbelievable. One year ago one year felt like such a long time. And how fast it went! And how much can happen in only one year. I’m so grateful from everything I have experienced here and all the people I have met. Thank you for all of you for being part of my awesome year (and making it awesome), and hopefully we will meet again! At this moment, I’m so very sure that it was right decision to come here. Without this year, I wouldn’t be this person. Even thought most of the time everything has been very temporary and unstable and I never know where I will be in one months time. That is honestly the best things I know at the moment. I have freedom to be anywhere and go anywhere. I’m so excited to see what this next, upcoming year will have to offer for me.

Fiia <3 Australia

DSC07096DSC08733DSC00562IMG_0265IMG_0356

Previous Post Next Post

You Might Also Like