Suomen suurin matkablogiyhteisö

Negative mind will never give you a positive life.

Moi kaikki!

Multa löytyy täältä blogin artikkeleissa lukuisia julkaisemattomia postauksia. Ne on yleensä niitä, kun alan kirjoittelemaan syvällisempiä ajatuksia ja mielipiteitä jostain aiheesta. Ne ei koskaan valmistu ihan siitä syystä, että mun on todella vaikea rajata mun mietiskelyt yhteen aiheeseen. Jossain vaiheessa punainen lanka katoaa, ja sen jälkeen en enään itsekään tiedä mistä mä puhun. Mut hyvin tuntevat varmaan tietää tän puolen musta paremmin kuin hyvin haha!

/ / / Hi guys!

I’ve have so many unpublished articles here in my blog archive. They are usually the ones, when I start to write more deep thoughts or opinions about something. I never finish these articles, just because it’s very difficult for me to limit the topic on one thing. My text just keeps expanding and expanding, and in the end, even I don’t know what I was talking about haha! 

”Things won’t get better, unless you think better.”

DSC08498DSC08455Mä saan paljon kommentteja mun iloisuudesta ja positiivisuudesta. Se ei tarkoita sitä, että kävelisin joka päivä ympäriinsä naama Naantalin aurinkona, linnut laulaa ja elämä on täydellistä. Mutta mä yritän parhaani, yritän nähdä aina kaikista huonoimpanakin päivänä sen kolikon kääntöpuolen. Jokaisesta vastoinkäymisestä voi löytää jotain hyvää. Jokaisesta ihmisestä voi löytää jotain hyvää. Mun mielestä se on puhtaasti henkilökohtainen päätös, valitseeko negatiivisen vai positiivisen ajatusmaailman.

/ / / I always get comments about my positivity and happy mindset. It doesn’t mean that I’m everyday walking around with the biggest smile, birds are singing and life is just perfect. But I try my best to see always the positive side in everything. Even from the failure, you can find something positive. From every person, you can find something positive. I think it’s pretty much ones decision, if you choose the negative or the positive way.

”Think positive, and positive things will happen.”

DSC08480-001DSC08427Tottakai jokaisella on välillä huonoja päiviä, mikään ei onnistu, kaikki tippuu lattialle ja joka ikinen asia ärsyttää. Mutta mitä enemmän vellot näissä tunteissa, sitä suuremmiksi ne laajenee. Mä yritän yleensä huonona päivänä tietoisesti löytää edes muutamia kivoja juttuja tai tehdä asioita mitä rakastan. Mulle kirjoittaminen on myös keino torjua negatiivisuutta. Paperille siirrettynä kaikki mieltä painavat asiat alkaa tuntua pienemmiltä.

/ / / Of course everyone will have bad days, when nothing goes right, you drop every single thing to the floor and everything and everyone is annoying you. But the more you dwell in these thoughts and feelings, the bigger they get. When I’m in bad mood, I consciously try to find even few nice things or do things I love. For me, writing is one way to block my negative thoughts. When you write down all your worries and bad thoughts, they instantly seem so much smaller.

”You can’t appreciate the good days without the bad ones.”

DSC08437DSC08429Ihminen on laumaeläin ja negatiivisuus on todella helposti tarttuva ilmiö. Jokainen on varmaan jossain vaiheessa huomannut tämän. Menet töihin aamulla aikaisin, vähän väsyttää, mutta muuten ihan kelpo fiilis. Kaadat itsellesi kupin kahvia ja istut alas. Sen jälkeen joku tulee töihin ja aloittaa pitkän valitusmantran. Joku liittyy mukaan ja alkaa listaamaan omia negatiivisia fiiliksiään. Ja sen jälkeen toinen. En todellakaan sano, ettenkö itse olisi tähän joskus syyllistynyt. Yritän kuitenkin parhaani mukaan välttää tätä, ja mieluummin olla vaikka omissa oloissani.

/ / / Negativity is a very contagious emotion. Imagine this. You go to work, little bit tired, but otherwise feel fine. Your pour yourself a cup of coffee and sit down. Then someone comes in and starts a very long negative mantra. Then someone joins and starts listing all the annoying things too. Then another one joins. I won’t say that I wouldn’t have done this. Everybody has. But I try to avoid it.

”Inhale the good shit, exhale the bullshit.”

DSC08483DSC08441En ole myöskään koskaan ymmärtänyt, mitä jotkut saa toisen ihmisen haukkumisesta selän takana. Varsinkin ison porukan keskinäinen ”vitsailu” yhdestä ihmisestä on todella alhaista. Oon tehnyt töitä enimmäkseen naisvaltaisella alalla, ja mun kokemuksien mukaan tää on valitettavan yleistä. Mä oon aina inhonnut tätä, ja vetäytynyt takavasemmalle mikäli oon joutunut keskelle negatiivisesti värittynyttä keskustelua ihmisestä, joka ei ole edes paikan päällä. Vaikka kyseessä olisi henkilö, jota en edes hyvin tunne, yritän yleensä sanoa jotain positiivista ja puolustavaa. Valitettavasti valta ja raha pyörittää tätä maailmaa. Välillä valtaa tavoitellaan jopa rahaa enemmän. Kunhan saa sanoa olevansa jotain ihmistä ylempänä. Valta muuttaa ihmisiä. Mä rakastin lukiossa psykologiaa, ja varsinkin sosiaalipsykologiaa. Mun mielestä on mielenkiintoista, miten tarpeeksi vaikutusvaltaiselta vaikuttava tyyppi saa helposti puolelleen ”seuraajia”. Ja miten pelkästään ihmisten jakaminen kuvitteellisiin ryhmiin synnyttää välittömästi kilpailuaseman. ”Meidän tiimi on parempi kun noiden tiimi.” 

/ / / I have never understood, what some people get from trying to put others down. Talking behind their back. I find it really low, when big group of people are making fun ”jokes” about someone, especially when the person is not there. I’ve always hated this. If I have witnessed this type of conversation, I rather escape or if it’s someone I know, I say something nice and try to defend the person. Sadly power and money rules in this world. Sometimes power is even more wanted than money, and power changes people. People want to be above someone else, they want to say that I’m better than that person, I’m in higher position than that person. In high school, I loved psychology, especially social psychology. I found all this so interesting. How someone who just seems enough powerful as a person, can so easily collect ”followers”. How dividing people in any type of groups, instantly creates competing situation. ”Our team is better than their team.”

”Count your blessings, not your problems.”

DSC08495DSC08491Kuinka paljon parempi paikka tää maapallo olisi, jos jokainen toisen lyttäämisen sijaan yrittäisi mieluummin nostaa toista ylöspäin. Lopulta se on se juttu joka nostaa myös sut ylöspäin. Se miten sä kohtelet muita. Sanot jotain kivaa, millaisen fiiliksen saat toiselle. Ei se ole sulta pois jos joku muu menestyy. Ei se ole sulta pois jos joku muu saa jotain mitä sä myös haluat. Enemmän rahaa tai enemmän valtaa. Välillä tuntuu, että toisen ihmisen negatiiviset puolet on niin paljon helpompi huomioida kuin positiiviset. Moni varmaan välillä miettii päässään jotain kivaa toisesta, mutta sitä ei kuitenkaan tuu sanottua. Että onpas tuolla likalla ihanat hiukset tai kiva paita. Onpas tää tyyppi hyvä työssään. Onpa muuten älyttömän hyvä tuossa harrastuksessaan. Kokeile ens kerralla sanoa ääneen ne kivat asiat mitä mietit.

/ / / How much better this world would be, if instead of trying to put others down, you would try to lift them higher. It will eventually lift you higher. Because only thing that matters in the end, is how you treat others and how you make them feel. Say something nice. It’s not away from you if someone else is better in something. It’s not away from you if someone gets something you also wanted to have. Sometimes I feel that it’s so easy for everyone to see the other persons negative sides over the positive ones. You might think something nice about someone, but you never say it. Why? If you think that someone has nice hair or nice clothes, or someone is really good in their job or whatever they do, just say it. 

”If you have something nice to say, say it. If you have nothing nice to say, say nothing.”

DSC08442DSC08513Tiivistettynä haluan sanoa, ettei kukaan ole täydellinen, kaikilla on huonoja hetkiä elämässä. Välillä on päiviä, jolloin tekisi mieli hautautua peiton alle ja pysyä sielä seuraavat kaksi päivää. Kaikilla on negatiivisia ajatuksia. Positiivinen elämänasenne ei synny itsestään. Se pitää tavallaan valita. Keskittyä positiivisiin puoliin ja jättää negatiiviset taka-alalle. Monet ongelmat ei ratkea vatvomalla niitä loputtomiin, joskus on parempi vain unohtaa ja antaa olla hetken aikaa. Kaikki järjestyy aina lopulta, tavalla tai toiselle. Mieti joka päivä muutamaa asiaa, mistä olet kiitollinen. Ne voi olla ihan pieniäkin asioita. Yritä löytää tapaamistasi ihmisistä ensimmäisenä positiivisia puolia. Älä tuomitse heti. Muista olla kiitollinen perheestä ja lähimmistä ihmisistä. Kerro se. Kokeile kirjoittaa päiväkirjaa. Tee joka päivä jotain mitä oikeasti haluat tehdä.

Tässä on muutamia ajatuksia positiivisempaan elämänasenteeseen.

/ / / In a nutshell, I want to say, nobody is perfect. Everybody has bad moments in their life and bad days. Sometimes you would just like to stay in bed until tomorrow. Everybody has negative thoughts. Still positive attitude doesn’t just come naturally. Or maybe for someone, but most people have to work for it a little bit. Keep your concentration on the positive, and leave the negative behind. Often problems don’t get solved by dwelling in them all the time. Often it’s better to forget them for a while, and concentrate on the positive. Everything will always work out, one way or another. Think everyday few things your grateful for. Even just little things. Try to see the positive in every person you meet. Remember to be grateful from the people you already have in your life. Tell that for them, as often as possible. Try writing a diary, just for yourself. Do every day something you actually want to do.

Here’s few thoughts of mine for more positive mindset.

”Enjoy the little things.”

DSC08482

Previous Post Next Post

You Might Also Like