Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 10 – How to meet people?

Moi kaikki!

Tähän alkuun on pakko sanoa, että mulla alkaa ideat loppumaan näiden Dreaming of Australia -postausten kanssa. Halusinkin siis kysyä teiltä, mistä te haluatte mun kirjoittavan? Kaikki ideat ja kysymykset otetaan innolla vastaan. Voi olla, että jatkossa Dreaming Of Australia ilmestyy silloin tällöin, aina kun löytyy uusi aihe mikä teitä askarruttaa! (:

Yksi kysytyimmistä asioista on: tutustuuko täälä helposti ihmisiin ja miten niitä kavereita löytää? Tässä siis muutamia mun ajatuksia tästä! Mä oon ite aina ollut todella sosiaalinen, ja harvoin jännitän minkäänlaisia sosiaalisia tilanteita tai esiintymistä. Mulle se ihmisiin tutustuminen oli tänne lähtiessä vähiten jännittävä asia haha!

/ / / Hi guys!

I have to say, at the moment, I’m running out of ideas a little bit for these Dreaming of Australia -posts. If you have any ideas or questions about Australia or travelling you want me to write about, let me know! It might be that from now on, Dreaming of Australia is coming out every once and a while, always when there is a new idea for post. (:

One question I get a lot, is how do you get to know people here in Australia. I was thinking of writing some thoughts about this and some tips for getting social. I’ve personally always been very social, and I’ve never been nervous in social situations or doing presentations. So from all the things, I was least nervous about getting social in Australia haha!

IMG_8705DSC02401IMG_9817DSC02343DSC03883DSC01996Monille sosiaaliset tilanteet vieraalla kielellä on jännittäviä, ymmärtääkö kaiken oikein ja miten pysyy mukana keskustelussa. Muistakaa aina, englanti ei ole kuitenkaan sun äidinkieli ja silti osaat puhua sitä! Ihan sama kuinka hyvin puhut, mutta puhut kuitenkin. Suurin osa mun australialaisista kavereista puhuu vain englantia, joten jos puhut suomea ja englantia, se on monelle täälä jo aika uskomatonta! Älä siis turhaan jännitä englannin puhumista, kaikki kyllä ymmärtää josset muista kaikkia sanoja tai jonkun lauseen muodostamisessa kestää vähän kauemman. Ja jossei joku tätä ymmärrä, niin se on sen henkilön oma ongelma. Mieluummin yrittää pysyä keskusteluissa mukana, kun jättäytyä taka-alalle, ettei vain vahingossa sano jotain sanoja väärin! Englannin kielen puhumisessa kehittyy täälä ollessa älyttömän nopeasti, kunhan kieltä vain käyttää.

/ / / It can also be bit exciting to have conversations with a foreign language. You’re maybe not sure if you understand everything right or if you are able to keep up with the conversation. Just always remember, you’re not a native speaker, it’s already cool that you can speak at least two languages. Most of my Australian friends only speak one. So don’t be nervous of speaking English! Everybody will understand if you don’t remember some word or if it takes longer to say some sentence. And if someone wouldn’t understand, that’s the persons problem. It’s better to just do your best than leave yourself out of talks, just because you might not say everything right. You will improve your English so fast here!

DSC04666IMG_7162IMG_9086DSC02092IMG_9875Hostelleissa, kimppakämpissä ja camping -alueilla tutustuu varmasti helpoiten uusiin ihmisiin. Hostellit ovat täynnä toisia reppureissaajia joka puolelta tätä maapalloa, joten varmasti tapaa samanhenkisiä ihmisiä. Hostellit järjestävät myös paljon yhteistoimintaa, joten rohkeasti vaan mukaan kaikkiin yhteisiin juttuihin. Isossa porukassa on myös helpompi sulautua joukkoon, ja näin ollen keskusteluja ei tarvi jännittää niin paljon. Yksi hyvä tapa tutustua paikallisiin on couchsurffaaminen! Tapaat uusia ihmisiä, näet paikkoja, joita et välttämättä omatoimisesti löytäisi ja saatat saada elämänpituisia ystävyyssuhteita.

/ / / Hostels, shared houses and camping grounds are probably the best places to get to know to people. Hostels are usually full of other backpackers from around the world, so you will for sure meet like-minded people. Hostels also have lot of happenings, so just take part in those, it’s so much fun! Also if you are bit more shy, it’s easier to blend in to bigger group. One other awesome way to get to know locals is couchsurfing! You meet people, see places you wouldn’t maybe see just by yourself and you might get some life-long friends.

DSC03282IMG_9353DSC08038DSC03708DSC02173DSC09796Jos ja kun alat tehdä töitä Australiassa, työkavereista löytyy varmasti myös uusia kavereita. Työporukan kanssa melkein väkisin tulee todella läheiseksi, kun aikaa tulee vietettyä niin paljon yhdessä. Työpaikasta riippuen työntekijöillä on yleensä yhteisiä juttuja, joten ei muutakun heti mukaan vain. Mä en itse töiden kautta ole tutustunut niin moniin ihmisiin, sillä oon tehnyt aika paljon töitä mm. siivoamassa ja Byron Baylla olin töissä kioskissa. Siellä tein töitä aina yksin. Sydneyssä olin kuitenkin ravintolassa, jossa kaikki jäi aina töiden jälkeen yhdessä syömään ja juomaan lasin viiniä. Viikonloppuisin lähdettiin suoraan töistä ulos!

/ / / When or if you start working in Australia, you will for sure make friends with your workmates. It’s almost difficult to not bond with your workmates, since you spend so much time together. I haven’t had so many friends through jobs, since I’ve been doing a lot of cleaning and in Byron I was working in convenience store just by myself. In Sydney, I worked in a restaurant, and there everyone did so much stuff together. We stayed and ate together always after work and had a glass of wine (or two). On weekends we went out to nightclubs straight from work!

IMG_9254-001DSC03646DSC03244DSC01545DSC04562Jos ei asumisen tai töiden kautta löydy samanhenkisiä tyyppejä, aloita vanha tai uusi harrastus! Harrastatko Suomessa jotain? Jalkapalloa, tanssimista tai vaikka ratsastamista? Kannattaa katsoa jos sun uudesta kotikaupungista löytyis vaikka harrastelijafutista, tanssikoulu tai heppatalli. Googlettamalla löytyy paljon infoa, tai kysymällä paikallisilta tai vaikka Facebookista. Facebookista löytyy vaikka mitä! Mä aloitin täälä Ausseissa harrastamaan akrojoogaa, kun pääsin yhden kaverin kautta sitä testaamaan. Sitten löysin Facebookin kautta akrojooga -ryhmiä eri paikkakunnille, ja nyt oon tavannut vaikka kuinka paljon uusia ihmisiä akrojoogan parissa! Kirjoitan vain sinne yhteisöön viestin, että moi mä oon täälä ja haluisiko joku tulla treenaileen mun kanssa.

Mee rohkeasti mukaan yhteisiin tapahtumiin, iltoihin ja harrastuksiin. Älä jännitä englannin puhumista turhaan. Kokeile uusia juttuja! Älä jämähdä yhteen paikkaan, testaa eri asumisen muotoja. Pidä mieli avoimena ja positiivisena! Se vetää toisia ihmisiä puoleensa niin kuin sokeri kärpäsiä.

/ / / If you don’t meet any people to bond with through accommodation or work, start an old or new hobby! Do you have some hobby back home? Football, dancing or maybe riding horses? Then it’s a good idea to check if you’re new home city has some football team you can join in to, or dance school or horse farm, you could maybe work at and ride horses? You can find info by asking from locals, or try google and Facebook! One of my friend introduced me to acroyoga in Sunny Coast, and I really love it. I joined in to some Facebook AcroYoga groups, and I’ve met so many new people through that!

Have open and positive mind. Don’t hesitate to take part to different kind of events and happenings! If your hostel has a BBQ, and you don’t have anyone to go with, just go anyway. Don’t be afraid of doing mistakes when you speak. Try new things. Move around, try different type of accommodation.

DSC03362DSC09805IMG_8588DSC02359DSC04014DSC07933

Previous Post Next Post

You Might Also Like