Suomen suurin matkablogiyhteisö

Travel Memories

Hei kaikki!

Meidän oli tarkoituksena lähteä viikonlopuksi Byronille, mutta ollaan ilmeisesti tällä(kin) viikolla joka päivä töissä. Blaah. No tuleepahan ainakin rahaa tulevaa roadtrippia varten! Mä kopioin eilen pitkästä aikaa kuvia mun ulkoiselle kovalevylle, ja aloin selailemaan vanhoja kuvia, erityisesti vanhoja matkakuvia. Repeilin kuva toisensa jälkeen, ihan älyttömän hyviä muistoja!

/ / / Hi guys!

We were supposed to go to Byron for the weekend, but it seems like we might work 7 days this week (too). Blaah. Well I need money for the upcoming roadtrip! Yesterday I was cleaning my computer after a while, and copying my photos to my external hardrive. I started browsing through old photos, especially travel photos. I was laughing so hard, so many unforgettable memories!

DSC07942^^Thailand, Bangkok 2014

DSCN0377^^Greece, Rhodes 2012

DSCN0515^^Thailand 2013

IMG_1292^^Turkey 2012

DSCN0104^^Thailand 2014

Kun olin pieni, me käytiin perheen kanssa joka vuosi ulkomailla, milloin missäkin. Italiassa, Bulgariassa, Turkissa, Kreikassa, Portugalissa… Aika perinteisillä rantalomilla siis. Vaikka muistot näiltä reissuilta alkaakin olla jo hieman sumuisia, oli ne yksiä lapsuuden huippuhetkistä! Saan olla siis kiitollinen äitille ja isälle, että ovat pienenä vieneet meitä ympäri Eurooppaa.

/ / / When I was little, we use to go for a holiday every year with my family ! We were in many European countries, Bulgaria, Greece, Turkey, Italy, Portugal… Warm beach holidays! Even thought memories are starting to be quite foggy, those were one of the best moments in my childhood. I’m so grateful for my mom and dad for taking me and my brother to all these holidays.

DSC08207^^Thailand, Bangkok 2014

DSCN0839^^Riikka ja Riikan kaftaanit, Amsterdam 2009

DSCN0345^^Greece, Rhodes 2012

IMG_7760^^Thailand, Koh Lanta 2013

IMG_7349^^Thailand, 2014

DSCN0449^^Thailand, Koh Phi Phi 2014

Mun ensimmäinen ulkomaanmatka ilman vanhempia oli Saksaan 18-vuotiaana. Mulla asui sielä muutamia kavereita, joita lähdin viikoksi moikkaamaan! Ryanarilta sai silloin opiskelijabudjettiin sopivat liput, taisikohan mulla maksaa menopaluu laukun kanssa noin 60 euroa. Saksan jälkeen seuraava reissu suuntautui Amsterdamiin, missä käytiin festareilla, kierreltiin kaupunkia, shoppailtiin ja tietenkin tutustuttiin Amsterdamin yöelämään. Sehän oli vielä yksi matkustuksen ehdoton ykkösjuttu silloin 19-vuotiaana! Tapasin itseasiassa ruotsalaisen pojan tällä reissulla, ja no, mun seuraavat reissut suuntautuikin sitten Ruotsiin. Lopulta päädyin myös muuttamaan sinne vuodeksi. Asuin Göteborgissa, mikä on edelleenkin yksi mun suosikkikaupunkeja.

/ / / My first trip abroad without my parents was to Germany. I was 18 and I had few friends living there, so I decided to go there for one week to say hi! Ryanair had extremely cheap flights back then, suitable for a student. If I remember right, I think I paid around 60 euros for roundtrip. After this my next destination was Amsterdam, Netherlands. We were going for a big festival, see the city, for shopping and of course, for nightlife. That was the main thing, when you were 19-year old haha! l actually met Swedish guy on this trip, and my next trips were to Sweden. I ended up moving there for one year too! I lived in Gothenburg, which is still one of my favourite cities.

DSCN1096^^Thailand, 2013

DSCN0880^^Amsterdam, 2009

DSCN4270^^Turkey, 2012

DSCN0475^^Thailand, Koh Phi Phi 2014

DSCN0972^^Thailand, 2013

DSCN0483^^Thailand, 2014

No lusikat meni jakoon ruotsalaisen kanssa (tai Börjen niinkuin äiti aina sanoi), ja muutin takaisin Suomeen parikymppisenä. Seuraavaksi lähdettiin äkkilähdöllä kaverin kanssa Kreikkaan, Rodoksella ja samana kesänä olin vielä töiden kautta Turkissa, Alanyassa. Pienempien reissujen jälkeen lähdin kaverin kanssa reilu kolmeksi viikoksi reppureissaamaan Thaimaaseen. Tää matka oli ehdottomasti unohtumaton. Tällä reissulla mulle syttyi suuri kipinä matkailuun, joka ei vielä tänä päivänäkään ole osoittanut himmentymisen merkkejä, päinvastoin! Tälle Thaimaan reissulle oltiin varattu Suomesta käsin kaksi yötä valmiiksi Krabilla ja oltiin oikeastaan täysin vailla suunnitelmia. Eikä oltu vaivauduttu selvittämään Thaimaasta oikeastaan, no mitään, etukäteen. Ja se oli ehdottomasti juurikin se syy, miksi tästä reissusta tuli unohtumaton!

/ / / Around my 20s, I moved back to Finland. After this I started travelling more, pretty much as much as I could. I went to Greece, Rhodes for one week and then to Turkey, Alanya from work. Next winter I went for my first backpacking trip to Thailand with a friend. This trip was for sure unforgettable. That was when I got a huge sparkle for travelling, that still hasn’t been dimming even the tiniest bit. Actually quite opposite, the more I travel, the more I want to see. We were in Thailand for 3,5 weeks, and we had only booked first two nights in Krabi. We had absolutely no plans, and either one of us had made any kind of research from places to go to. No doubt, this was also one of the biggest reasons why this trip was so unforgettable.

DSCN0940^^Amsterdam, 2009

germany 112^^Germany, 2008

DSCN4393^^Turkey, 2012

DSCN4539^^Turkey 2012

IMG_7732 1^^Thailand, Koh Lanta 2014

Tällä ekalla reppureissulla, me oltiin monta kertaa hukassa tai enemmän hukassa. Mutta hukassa kauneimmilla rannoilla ja kauneimmissa paikoissa, mitä olin koskaan ennen nähnyt. Viimeistään siinä vaiheessa, kun istuttiin meidän italialaisten bungalowi-naapureiden skoottereiden kyydissä Koh Lantalla, pimeällä pikkutiellä, kaukana muista turisteista, matkalla Thaimaalaisen perheen kotona sijaitsevaan jokiravintolaan, mietin kaikkia niitä raiskaus- ja murhatragedioita, mistä äiti ja mumma on aina paasannut. Sori äiti ja mumma! No kuten varmaan voitte arvata, ei jouduttu raiskatuksi tai paloitelluksi Thaimaan sivukujilla, vaan syötiin uskomaton illallinen yhdessä. Thaimaalainen perhe oli niin innoissaan länsimaalaisista asiakkaista, että meille esiteltiin varmaan ravintolan jokainen kolkka. Ravintola (ja samalla myös perheen koti) keinahteli joen päällä, jokainen kala ja rapu pyydystettiin juuri ennen sen valmistamista. Me tilattiin hummeria, rapua, grillattua kalaa ja jättikatkarapuja, ja ravintolan isäntä kävi ne meille omin kätösin pyydystämässä ja esitteli innoissaan. Tuoretta on! Perheen lapset pyöri meidän pöydän ympärillä ja esittele mulle taulua ”Thailand Fauna”. Mä en ollut kovin innoissani taulussa esiintyvistä krokotiileistä tai alligaattoreista, mitä lie. Mulle kuitenkin vakuutettiin, ettei tässä joesta niitä löydy. Yeah right, en kyllä usko vieläkään…

/ / / We were either lost or badly lost most of the time. But lost at the most beautiful places and beaches, I had ever seen before. At least in that point, when we sat on the scooters behind our Italian bungalow neighbors we had met earlier that day, on a little road with no lights, far away from other tourist, on the way to the middle of Koh Lanta, to have a dinner at a tiny river restaurant, I was honestly thinking about all those tragic rape and murder stories my mum and grandma always warned me about. Sorry mom and grandma! Well as you can probably guess, we didn’t got raped or murdered! We ate amazing dinner in a little thai restaurant, which was also their home. It was floating on a river, and we were the only westerns tourists there. They were so excited about us, that they were introducing the whole restaurant for us. All the fish was caught fresh from the river before cooking. We ordered lobster, grab, grilled fish and king prawns. Best meal ever! Children were running around us all the time, and one of the kids was showing this big map of ”Thailand Fauna”to me. I wasn’t very happy of seeing the pictures of crocodiles or alligators, what ever they are. They were ensuring, that there is no such things in THIS river. I’m still not convinced….

DSCN0027^^Thailand, Koh Nangyan 2014

DSC07951^^Thailand, Bangkok 2014

IMG_7814^^Thailand, Koh Lanta 2014

DSCN4590 2^^Greece, Rhodes 2012

DSC07931^^Thailand, Bangkok 2014

DSCN0796^^ Thailand 2013

Matkustaminen on paljon jännittävämpää ilman tarkkoja suunnitelmia. Mä rakastan sitä pientä hukassa olemisen tunnetta uudessa paikassa tai kaupungissa. Kaikille se ei tietenkää sovi. Joku kaipaa tarkkoja suunnitelmia pystyäkseen rentoutumaan, mä taas ahdistun liian tiukoista aikatauluista reissatessa. Molemmissa on myös omat hyvät ja huonot puolensa. Kun matkan suunnittelee, ehtii varmasti näkemään ja tekemään paljon enemmän. Ilman suunnittelua taas on avoin kaikille vaihtoehdoilla, ja saattaa päätyä johonkin upeaan paikkaan, mitä ei opaskirjoista välttämättä edes löydy.

/ / / Travelling is so much more exciting without plans. I love that feeling of being a little bit lost in a new city or place. Not everybody enjoys that of course. Someone wants to plan more, to be able to enjoy the trip. I get anxiety if I have too exact time schedule for a holiday. Both ways have pro’s and con’s. If you plan, you most certainly will use your time more efficient and probably see much more. Without planning, you’re open to every plan and you might end up in places, which you can’t find from guide books!

DSCN0581^^Thailand, Koh Rok 2013

DSCN1029^^Thailand, 2013

DSCN0533^^Thailand 2013

IMG_7639^^Thailand 2014

DSCN4413^^Turkey 2012

IMG_7802 1^^Thailand 2014

No tämän reissun jälkeen lähdettiin toisen kerran Thaimaaseen, tällä kertaa tuplasti pidemmäksi aikaa, vähän reilu kuudeksi viikoksi. Sieltä se idea sitten lähti. Australiaan nimittäin. Viime lokakuussa pyörähdettiin viikko Bangkokissa, josta saavuttiin suoraan tänne. Maahan, jolle tulee aina löytymään paikka mun sydämestä!

/ / / After this trip, we travelled to Thailand once again, but stayed double the time. That’s where our idea begin. This Australia I mean. Half a year after this trip, we were already in Bangkok again, but this time, coming here to Australia. The country, that will always have special place in my heart.

DSCN4554^^Costume party in Turkey (2012). Guess who??

DSCN0118^^ Thailand, Koh Tao 2014

DSCN1013^^Sensation White, Amsterdam 2009

IMG_7886^^Thailand 2014

DSCN0810^^Thailand, 2013

IMG_5365^^Thailand, 2014

DSCN4472^^Greece, Rhodes 2012

 

DSCN0205^^Thailand, 2014

Previous Post Next Post

You Might Also Like