Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 8 – How to get a job?

Moi kaikki! Mites teidän viikonloppu on mennyt?

Mä kirjotan tätä postaussa autossa, ollaan just ajamassa takaisin Bonalboon. Meillä oli ihan mahtava viikonloppu Byronilla, taas kerran! Nyt takaisin mustikoiden pariin. Mutta asiaan! Tän kertaisessa Dreaming of Australia -postauksessa ajattelin kirjoitella työnhausta täälä Australiassa. 

/ / / Hi guys! How was your weekend?

I’m writing this post in the car, we are on our way to Bonalbo. We had awesome weekend in Byron, once again! Unfortunately have to get back to blueberries. But yeah, to the this Sunday’s Dreaming of Australia -post. This time I’m going to talk a little bit about searching jobs here in Australia.

DSC00154^^Shelly Beach, Ballina

DSC07586DSC05144^^Tallows Beach, Byron Bay

Mun mielestä tehokkain, ja nopeiten ”tuloksia” antava tapa on käydä ihan reippaasti paikan päällä esittäytymässä ja kysymässä vapaita työpaikkoja. Mä oon saanut lähes kaikki mun työpaikat täälä tällä tyylillä. Tulostin ison nipun CV:itä mukaan ja lähdin kaupungille kiertelemään. Toki aina parempi, jos CV on kohdistettu hakemaasi työpaikkaa varten. Esimerkiksi kampaamoihin vaaditaan erilaista työkokemusta kuin ravintoloihin! Mulla taisi ihan aluksi olla kolme erilaista versiota, yksi versio vaateliikkeisiin, yksi ravintoloihin ja yksi ns. yleispätevä versio.

/ / / In my opinion, the most efficient way to search jobs is just to go visit in person and ask about available jobs. I’ve found most of my jobs with this style. It gives ”results” faster, than searching jobs through internet. You don’t have to wait for the answers so long. I always printed pick pile of CV’s and went to walk around. It’s always better to have few different CV’s, each modified to different type of jobs. I think I had three different versions in the beginning, one for retail, one for hospitality and one ”general” version.

DSC05217^^Byron BayIMG_0916^^Noosa Heads, Queensland

DSC07493^^My favourite French-Canadian!

Tähän työnhaku -tyyliin voin antaa muutaman hyvän vinkin. Laita siistit ja simppelit vaatteet päälle. Ei liian paljastavia toppeja tai minishortseja. Hiukset siististi, hillitysti meikkiä. Tää on oikeasti ihan hyvä yleisohje. Monet yritykset toivoo kuitekin persoonallisuudenkin näkyvän, joten älä yritä liikaa. Iloinen ja positiivinen asenne, mutta taas kerran, älä yritä liikaa. Yritä sijoittaa työnhaku rauhallisempiin aikoihin, jolloin henkilökunnalla on aikaa huomioida sut ja vaihtaa pari sanaa. Jos käyt paikan päällä jossain ravintolassa, lauantaina kiireisimpään aikaan, sun CV lentää melko varmasti roskiin haha! Kysy aina, onko paikan pomo tai vastaava paikalla, koska työntekijoillä ei välttämättä ole mitään hajua vapaista työpaikoista. Jos susta ollaan kiinnostuneita, mutta et saa heti haastattelua tai trialia (trial = parin kolmen tunnin ”testityönskentely”), käy uudelleen paikan päällä vaikkapa viikon päästä tai soita perään. 

/ / / Here’s few tips for this style of job searching. Put nice, simple clothes on, not too revealing tops or short shorts. Style your hair simple and don’t have too heavy make-up. Many companies wants their employers to show their personality, so don’t try too hard. Have positive attitude, but once again, don’t try too hard. People will notice if you try too much. Try to have good timing for job hunting, so employer have time to notice you and change few words. If you go drop your CV, when it’s the busiest moment, your CV will most like go straight to the garbage bin haha. Ask always if the manager is available, because sometimes workers don’t have no idea, if the company is hiring. If they are interested about you, but they are not giving you interview or trial right away, go back there in a week or call them.

^^Lennox Head

DSC09961^^Found big enough surf board for me haha!

DSC07196^^Bald Rock National Park, NSW

Tälläisen työn metsästystyylin miinuspuoli on se, että et tavallaan tiedä mitä työ sisältää tai tulee sisältämään. Netistä vapaita työpaikkoja selatessa, ilmoitus kertoo mitä kokemusta vaaditaan, onko työ koko- vai osa-aikaista, yleensä jopa palkan suuruuden. Hyviä sivustoja työnhakuun (joita itse oon eniten käyttänyt) on mm. Gumtree ja Seek. Gumtreestä löytyy paljon myös ns. pätkähommia, joku saattaa vaikka hakea tarjoilijoita häihin tai muuttoapua. Karkeasti sanottuna, Seekistä löytyy enemmän vakavasti otettavia ja pitkäaikaisempia työpaikkoja.

/ / / The minus side of this style is, that you don’t really know in advance, what kind of job they are offering to you. When you go through available jobs online, you know what kind of experience is required, is it full-time or part-time, usually also how much you’re getting paid. I’ve mostly used Gumtree and Seek. From Gumtree you can also find some short term jobs. Someone might be looking for a nanny for the weekend or waitressing staff for some occasion. Seek usually has more long-term and maybe also more serious jobs.

IMG_6855^^Palm Beach, NSW

IMG_0104IMG_9247^^Little Finnish-Swedish kids at the beach!

Tätä multa kysytään usein, että millainen CV sitten on hyvä? Rehellisesti sanottuna, mä oon aika surkea tässä hommassa ja oon aina vihannut CV:n tekemistä ja päivittelyä. Mun mielestä se on vain yksi paperinpala, joka ei oikeasti kerro millainen persoona sä oot ja pelkällä CV:llä on vaikea erottua. Miten mä sitten sain aikaiseksi englanninkielisen version? Mä löysin netistä valmiin pohjan, ja käänsin mun suomenkielisen CV:n englanniksi sen avulla. Näin syntyi hyvä raakaversio. Sen jälkeen aloin muokkailla sitä enemmän mun näköiseksi ja lisäsin iloisen kuvan itsestäni. Sen jälkeen paras juttu mitä voit tehdä, etsi joku englanninkielinen tyyppi tarkastamaan sun CV ja auttamaan sen viimeistelyssä. Mun CV on paljolti mun hyvän ystävän Alixin ansiota, joka on juurikin Englannista kotoisin! ;D

/ / / I get a lot of questions about what kind CV is good? To be honest, I have never been very good with this and I’ve always hated updating my CV. In my opinion, it is just one piece of paper, that doesn’t really tell your true personality. It’s hard to stand out just with your CV. Well how did I do my English CV then? I found CV samples from internet. Then I translated my Finnish version to English basically copying some of the ready-made samples. After that I started modifying it to sound more like me and added a nice, smiling picture of me. After that, the best thing you can do, is to get native english-speaking person to check your CV. I can give big credit to my good friend Alix, for helping me make my CV as good as possible, thanks babe! ;D

DSC09817^^Newcastle

DSC00371^^Why did the chicken crossed the road in Nimbin? – I don’t know, people were too high to tell?

DSC08310^^Here we were actually just working on our CV’s!

Työnhakuun ei siis oo mitään maagisia vinkkejä. Sun pitää vaan olla tehokas, periksiantamaton ja aktiivinen. Working Holiday -viisumilla työskennellessä voit olla maksimissaan puoli vuotta yhdessä työpaikassa. Tää karsii aika kivasti työpaikkoja ja monissa varteenotettavissa työpaikossa aussit kiilaa auttamatta sun edelle. Mutta hae moneen paikkaan, jos ajattelet edes hitusen soveltuvasti johonkin työhön, hakemusta vain menevään. Mitään et siiinä ainakaan menetä! Monilla työpaikoilla ei välttämättä ole vapaita paikkoja heti, mutta munkin kaveri sai parin kuukaudenkin jälkeen soiton yhdestä paikasta.

/ / / There is no magical tips for getting job. You have to be efficient, persistent and very active. When working with Working Holiday -visa, you can only work maximum 6 months in one place, so in majority of the full-time and long term jobs, Australians goes ahead of you. Just don’t give up and search for many many positions, even if you wouldn’t feel enough qualified for some job, search anyway. You can’t loose anything! Some companies might not have available jobs right away, but they might have later on. My friend got a phone call from one place, she had dropped CV to few months ago.

DSC00309DSC00438-001^^Minyon Falls, NSW

DSC06892^^Surf at the Pass

Tällä hetkellähän me tehdään tosiaan farmityötä meidän toisen vuoden viisumia varten ja tälle ajattelin omistaa ihan oman postauksensa. Sääntöviidakko on nimittäin melkoinen, ja parhaillaan muutosten alla. Siitä siis lisää ensi viikon postauksessa! Mikäli teille heräsi lisäkymyksiä työnhausta tai yleisesti työskentelystä Australiassa, niin kommenttia vaan vaikka tähän postaukseen. Vastailen taas parhaani mukaan! (:

/ / / At this moment we are doing our farm work for the second year visa, and I was thinking of making one more post about farm work. There is so many rules, and at the moment, they are changing quite a bit. More about it in the next Sundays Dreaming of Australia -post. If you have any questions about job searching, just comment to this post! I’ll do my best with answers! (:

DSC09828^^Newcastle, NSW

IMG_8605^^Killen Falls, New South Wales

DSC09982^^Ballina, NSW

Previous Post Next Post

You Might Also Like