Suomen suurin matkablogiyhteisö

Weekend Bliss

Hyvää viikonloppua ihmiset!

Täälä on kello 10 aamulla. Rankan työviikon jälkeen mikään ei voita rauhallista lauantai-aamua ilman herätyskelloa, kera kahvin ja lempiblogien. Mun kämppis Tegan suositteli manteli-kookosmaitoa kahvin kanssa. Ihan älyttömän hyvää! Tän jälkeen ajattelin toteuttaa mun viikonlopputradition, avaan Yoogaian ja levitän mun joogamaton pihalle aurinkoon. Oon tehnyt nyt muutaman kerran Matt Millerin kehittämää Broga -joogaa Chris Mageen johdolla. Tämä jooga on kehitetty erityisesti selän ja yläkropan vahvistamiseen, sekä tasapainon ja notkeuden kehittämiseen. Mä oon asettanut itselleni tavoitteen oppia seisomaan käsillä kontrolloidusti sinä aikana kun oon täälä Bonalbossa. Broga -harjoitusten pitäisi siis auttaa mua tässä! Oon kehittynyt huimasti, mutta matkaa on vielä.

/ / / Hi guys! How has your weekend been so far?

It is 10am here. After heavy week at work, nothing beats the peaceful Saturday morning, without alarm, just a coffee and my favourite blogs. My roomie Tegan was recommending almond-coconut milk with coffee. So good! After this I was planning to do my weekend morning tradition, open Yoogaia and take my yoga mat outside. I’ve done few times Broga -practices developed by Matt Miller. In Yoogaia, guy called Chris Magee is doing most of these lessons. This style of yoga, is developed especially to strengthen your back and upper body, plus to train your balance and flexibility. I have set myself a goal to learn to do controlled handstands while I’m here in Bonalbo. These Broga -practices should help me with my goal! I’ve developed heaps, but I still have a long way to go.

DSC08063DSC07956-001DSC06134DSC08082Rehellisesti sanottuna, mulla oli ennen erilainen, ehkä monelle tyypillinen mielikuva joogasta. Ajattelin sen olevan tylsää ja hidastempoista, että se toimii vain rauhoittumiseen ja notkeuden kehittämiseen. Tutustuttuani akrojoogaan, karisi kyllä viimeisetkin tälläiset harhaluulot! Jooga kehittää koko kropan voimaa, erityisesti keskikropan. Jooga kehittää tasapainoa ja notkeutta. Akrojoogassa kehittyy kaikki nää osa-alueet, mutta siinä oppii myös lukemaan toista ja luottamaan toiseen. Tykkään todella paljon parin tai ryhmän kanssa tekemisestä!

/ / / If I’m honest, I use to have different, very typical image of how yoga is. I though it would be slightly boring with very slow tempo, and that it’s only good for relaxing and flexibility. After I got to know acroyoga, all these thoughts have vanished haha! Yoga is good for whole body workout, especially core strength. It’s good for balance and stretching. Acroyoga combines all this, but you also learn to work with partner. You learn to read the other one and build trust. I love that part of yoga! It brings people together.

DSC06065DSC08060DSC06087Kävin ennen noin 2-4 kertaa viikossa salilla, koska ajattelin sen olevan ainut kunnon tapa kehittää voimaa ja lihaksia. En oo koskaan saanut mitään suuren suurta hyvänolon fiilistä salitreenistä. Salilla käymisen parhaita puolia oli kaikki samalla salilla treenaavat tutut ja kaverit. Ohjatut Les Mills -ryhmäliikunnat BodyStepistä BodyCombattiin, saa tällä hetkellä mun niskakarvat pystyyn haha. Tanssiminen ja juokseminen on pitkään ollut mun lajit, joissa oikeasti ihan rättiväsyneenäkin hymyilen ja en halua lopettaa. Jokaiselle tanssitunnille oon aina lähteny innosta piukeana. Mun salikäynnit täälä Australiassa on laskettavissa yhden käden sormilla. Oon täälä viimeistään tajunnut, että kaikille on se oma laji. Se pitää vaan löytää kokeilemalla, ja välttämättä se kaikkien hehkuttama, pinnalla oleva laji ei ole sun juttu.

/ / / I use to go to gym 2-4 times in  week, because I thought it would be the only good way to build strength and muscles. I have never got any huge rush of endorphins from gym training. Best part of going to gym, was to meet my friends there. These group lessons from BodyStep to BodyCombat were never giving me anything. Dancing and running have for long time been my sports. The ones that I always have a smile on my face, and even if I would be extremely tired, I still want to do it. I have never skipped a dance lesson. The amount of times, I’ve been to the gym in Australia, can be counted on one hand. I don’t miss going to the gym even one drop. There is some sport for everyone, you just have to find it. Necessarily that thing that everyone is doing and praising at the moment, is not a thing for you.

DSC07983DSC06130DSC07962DSC07975Akrojooga ja jooga on ehdottomasti mun juttu, joka kerta mulla on iso hymy naamalla. Haluan lopettaa vasta kun kaikki lihakset on niin väsyneet, etten kertakaikkisesti enään pysy missään asennossa. Oon huomannut miten mun koko kropan voima on kehittynyt ihan älyttömästi! Suomessa meillä on kotona sellainen leuanveto -tanko. En varmasti koskaan oo saanut yhden yhtäkään leukaa, ilman kuminauhaa, kaveria tai pientä avustavaa hyppyä. Voitte kuvitelle varmaan mun ilmeen kun vedin ihan kevyesti yhden leuan kun ekan kerran vuoteen testasin haha! 

/ / / Acroyoga is definitely my thing, I always do it with the biggest smile. I want to have break only when my muscles are hurting too much. I’ve noticed that my body is so much stronger nowadays. When I went to Finland, we have this things you can do pull-ups with. I have never ever gotten even one pull-up in my life without the help of a rubber band, a friend or little jump. You can imagine my face, when I tried it first time after a year, and easily did one pull-up haha!

DSC06071DSC08037DSC06110DSC07954Haluan siis sanoa, älä vertaile itseäsi muihin! Kaikilla on omat vahvuutensa, myös urheilussa. Kokeile eri lajeja ja löydä se oma juttu. Jos sun kaveri hehkuttaa sulle, miten salitreenistä saa ihan huippufiiliksen, mutta itse tunnet lähinnä pakottavaa tarvetta keksiä tekosyy salin skippaamiselle (=minä): unohda se salitreeni haha! Kokeile jotain muuta, lähde pihalle lenkille, käy uimassa, ota kaveri mukaan ja lähde suppailemaan tai testaa vaikka tankotanssia. Vaihtoehtoja on laidasta laitaan, mikä toimii toiselle, ei toimi välttämättä sulle!

Hyvää viikonloppua kaverit, mä meen nyt tonne pihalle joogaileen! (:

/ / / I just want to say, don’t compare yourself with others. Everybody have their own strengths, when it comes to sports too. Try different things, and find your own thing. If your friend is telling you how awesome it feels to go to the gym, and you’re just there trying to find another good reason to skip the gym today (=me), forget that gym. Do something else, go out for run, go for a swim, take a friend with you and go for SUP, try something totally new, go for pole dancing lesson, whatever you feel like!  There is so many options. What works for the other one, doesn’t always work for you.

Have a nice weekend guys, I’m gonna go do my yoga now! (:

DSC06071DSC08091DSC07974DSC06098DSC06204

Previous Post Next Post

You Might Also Like