Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 5 – Travel solo or with others?

Helouu!

Multa on usein kysytty, että matkustanko täälä yksin vai kavereiden kanssa. Monet myös miettii omalla kohdallaankin sitä, että kannattaako lähteä mieluiten yksin matkaan vai matkakumppanin kanssa? Ajattelin siis tällä kertaa jakaa vähän omia ajatuksia tästä!

/ / / Hello guys!

There has been lot of questions, if I travel alone or with friends. And there has been lot of wondering, whether it’s better to travel alone or with travel partner. Well, here is some thoughts of mine!

DSC08797DSC01625Tähän ei tietenkään mitään suoraa vastausta voi sanoa, sillä kaikki on niin erilaisia. Toisille on itsestään selvää, että haluaa lähteä yksin seikkailemaan, toinen taas kaipaa matkakumppania. Kummassakin on taas omat hyvät ja huonot puolensa. Itse saavuin tänne Australiaan viime lokakuussa kahden kaverin kanssa. Kummatkin olen tuntenut iät ja ajat, ja toisen kanssa asunut kämppiksenäkin pitkän aikaa. Voisi siis sanoa, että lähes läpikotaisin tunnetaan toisemme, sekä hyvät ja huonot puolet haha! Kun on pitkään reissussa, se muuttaa sua ihmisenä niin monella tapaa ja saatat huomata jossain vaiheessa haluavasi eri asioita. Reissuun lähtiessä olet ihan sataprosenttisen varma haluavasi matkustaa kavereiden kanssa, mutta sitten jossain vaiheessa alkaa tuntua, että olisi kiva kokeilla omia siipiään ja matkustaa yksin. Näin kävi yhdelle meidän porukasta, joka lähti omille teilleen tän vuoden alusta. Ja se on ihan ok, eikä siitä pidä kenenkää loukkaantua! (: Loppujen lopuksi sä matkustat itseäsi varten, et muita. Sen jälkeen ollaankin reissailtu mun kaverin Hennun kanssa kaksin, mutta harvoin ollaan tosiaan vaan kaksin haha!

/ / / There is no right answer for this, because everyone is so different. For others it’s very clear they want to have adventure of their own and some need travel buddy. Like in everything, both of the options have good and bad sides. I came to Australia in last October with two bestfriends of mine. Both of them, I have known since little and with the other one I have also lived as roomie for long time. I could say that we know each others very well, in good and bad haha! When you travel, it changes you as a person and in some point you might notice, that you want different things. When you’re leaving, your 100% sure that you want to travel together all the time, but then you start feeling that you want to have your own adventure. This happened to our friend, she wanted to try her own wings, so now it’s just me and my friend Hennu. And that is completely fine, and you should not get hurt, if your friend wants to do that! In the end you’re travelling for yourself, not for others. 

DSC07191DSC09679DSC04634DSC02453DSC09785Kaverin, kaveriporukan, poika- tai tyttöystävän kanssa matkustamisen paras puoli on, että saat jakaa kaiken niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa olet muutenkin tähän asti jakanut elämän ilot ja surut. Vaikka muuttaisi kokoajan, ja ihmiset ympärillä vaihtuisi lennosta, aina on se tuttu kaveri joka on ja pysyy. Riippuen maasta, kaksin tai porukassa matkustaminen on tietenkin myös turvallisempaa. Yksin matkustava, nuori tyttö on helppo kohde. Australiassa ei kuitenkaan yleisesti ottaen tarvitse pelätä, ainakaan jos matkustat suosituilla alueilla. Ja mä aina sanon äitille, että kyllä mut joku Suomessaki voi raiskata ihan yhtä lailla ku toisella puolella palloakin. Maalaisjärki siis mukana, mutta liikaakaan ei saa pelätä. Kaverin kanssa matkustaessa matkatoiveiden pitää osua aika hyvin yhteen, tai ainakin molempien pitää olla hyvä tekemään kompromisseja. Kaupungeissa viihtyvä pilehile ja luonnon rauhaa rakastava surffari ei välttämättä oo se paras kombinaatio, mutta ei myöskään mahdoton. Riippuen miten saatte matkakohteet ja -toiveet hitsautumaan yhteen haha!

/ / / Travelling with friend, girl- or boyfriend or in a group, the best part is sharing these travel experiences with someone else, who has been anyway sharing your life’s joys and sorrows with you. Even thought you would be moving around all the time, and people around you changes all the time, there is those beside you that stays. Depending where you travel, it’s also safer to travel with friend or friends. Female solo traveller is an easy target. Here in Australia you don’t have to be afraid, not at least if you travel at the popular areas. And anyway, I’m always saying to my mom, I can get raped and robbed in Finland too. So just keep your common sense with you, you can’t be afraid all the time either. When you travel with friends, your travel dreams and wishes must go together pretty well, and you have to be good at making compromises. Partying city-girl and peaceful nature lover might not be the best combination, but not impossible either. Depends how you make it work. 

DSC09625DSC08753IMG_7627DSC09449DSC00188Yksin matkustaessa voit keskittyä täysin siihen mitä itse haluat tehdä ja nähdä, koska matkakumppanin toiveet ei vaikuta sun päätöksiin. Saatat päätyä paikkoihin, joihin et välttämättä kaverin kanssa olisi päätynyt. Yksin matkustaminen on myös varmasti monelle suuri henkisen kasvun paikka. Itsestään löytää uusia puolia, kun keskittyy täysin omiin toiveisiin ja haluihin, siihen omaan matkaansa. Se saattaa olla myös välillä henkisesti aika rankkaa. Kun on liikkeellä kokoajan, jatkuva uusien ihmisten tapaaminen saattaa olla raskastakin. Silloin toivoo, että olisi se paras ystävä mukana, jolle kertoa ihan rehellisesti kaikki. Yksin matkustaessa et varmaan kuitenkaan ole kovin paljon oikeasti yksin, ellet sitä halua. Niinkuin mainitsinkin, mekin ollaan Hennun kanssa oikeastaan kokoajan hengattu muiden ihmisten kanssa. Hostelleissa ja kimppakämpissä tutustuu ihmisiin, töissä ja harrastuksissa saa uusia kavereita. Kannattaa muistaa, että nykyään kaukanakin olevat ihmiset ovat kuitenkin vain Skype -puhelun päässä.

/ / / When you travel alone, you can concentrate on things you want to do and see, without the influence and preferences of the other one. You might end up in places, you wouldn’t have ended up with a friend. Travelling solo most likely makes you grow as a person. You can find new sides from yourself, when you are completely focused on yourself, your travelling, your dreams and wishes. On the other side, it can be emotionally tuff too. You can have lonely days when you wish you would have your bestfriend there next to you, who you could share all your emotions, fears and happiness with. When travelling solo, you probably won’t really be alone, unless you want it. Like I mentioned, we have been with other people pretty much all the time here with Hennu. When you live in the hostels or shared houses, you meet new people all the time. You get new friends from work and hobbies. And remember that all your close ones that aren’t close to you at this moment, are just one Skype -call away from you.

DSC08259DSC03096DSC09081DSC01617Monet lähtevät myös reissuun lähes tuntemattoman ihmisen kanssa. Onko sun työpaikalla se joku toinen, ketä et oikeastaan kunnolla tunne, mutta joka aina suunnittelee pitkälle reissulle lähtemistä? Miksipä ei! Jos lähtee reissuun lähes tuntemattoman, mutta samanhenkisen tyypin kanssa, siitä saattaa tulla jotain todella mahtavaa! Ja mikäli se ei toimi, eri suuntiin lähteminen ei oikeastaan aiheuta samanlaista tunnereaktiota kuin parhaasta kaverista pitkäksi aikaa eroaminen. Parin ihmisen tiedän löytäneen matkakumppanin ihan jostain Facebookin matkailuryhmästä! Ja vaikka yksin lähteminen jännittää, lähde silti. Mä sain meidän ihan ihkaensimmäisestä hostellista elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa tuun varmasti aina pitämään yhteyttä. Saatat siis kohdata toisen täysin samanhenkisen ihmisen, jonka kanssa päädytte lähtemään yhteiselle seikkailulle! Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, ja lopulta se on kuitenkin se matkustamisen paras puoli.

/ / / I’ve also heard people going for travelling with a complete (or almost) stranger. Is there someone else at your work, who you don’t really know well, but is also talking about going for long travels? Yeah, why not do it together? If you go on travels with like-minded stranger, it can turn out to be something really awesome! Or if it doesn’t work, then it’s not emotionally as difficult to separate, as it would be with a bestfriend. I’ve heard few people finding travel buddies from internet, Facebook -groups or other sites similar. And even thought you would prefer travelling with travel partner, and you can’t find other person to travel with, just leave! I got life-long friends already from the first hostel I stayed at. You might meet completely like-minded travel person when you’re travelling, and you might end up going to an adventure together! You never know, and in the end, that is the best part of travelling. 

DSC09757DSC01984DSC02065DSC02880DSC09914Tähän loppuun vielä pieni julkinen ylistys mun parhaalle ystävälle, sielunkumppanille ja parhaalle matkapartnerille, Henniinalle aka Hennulle! Me ollaan tunnettu 12 -vuotiaista teinareista asti, koettu ja nähty niin paljon yhdessä. Ollaan niin samanlaisia, mutta silti erilaisia! Ollaan niinkuin mikäkin vanha aviopari, joka päättää toistensa lauseet ja välillä sanomatta sanaakaan tietää mitä toinen aikoo sanoa. Ollaan oltu lähes erottamattomat koko meidän aikuiselämän, ja nyt ollaan tosiaan reissattu jo 9kk-10kk yhdessä täälä Australiassa. Kun olin lähdössä kolmeksi viikoksi Suomeen, se oli niin outoa olla niin pitkä aika erossa haha! Meidän matkustuspläänit menee jopa uskomattoman hyvin aina yhteen, ja meillä ei oo tainnut olla yhtäkään argumenttia, että koska mennään ja minne. Hennu on myös mun henkilökohtainen blogikuvaaja, ja onkin siinä hommassa ihan huippu! Ja myös kärsivällinen haha! Hennulla ei harmi kyllä oo omaa blogia, mutta Instagram löytyy! Love you Henuuuu! <3

/ / / I have to make a little public praise for my bestfriend, soulmate and best travel buddy, Henniina aka Hennu. We have known since little 12-year old teenagers, experienced so much together! We are so similar, but so different! We are like old married couple, who finishes each others sentences and knows what the other one is about to say, before even saying a word. We have been pretty much inseparable for the whole adult life too, and now we have been travelling together non-stop for 9-10 months. When I was leaving to Finland for a 3 weeks holiday, it was so weird to be separated that long haha! Our travel dreams and wishes goes together surpsingly good, I don’t think we have had even one argument when and where we are going to go. Hennu is also my personal blog photographer, and does her job extremely well. She is so patient too haha! Hennu doesn’t have her own blog unfortunately, but Instagram she has! I love you Henu! ;D <3

DSC01611DSC03063IMG_7965DSC09074

Q & A

Kuulin, että Australiasta on vaikea löytää kunnon tölkinavaajaa, onko ihan hölmöä raahata sellainen mukana Suomesta?

Joo hei, ei oo hölmöä. Ottakaa se tölkinavaaja mukaan!! 😀 Nimimerkillä: se avuton nainen, jolle aina jonku Aussin on pakko avata tölkki.

Minkä kokoinen rinkka sulla on ja ootko kokenut sen hyväksi?

Mulla on 65l rinkka, jossa on 10l ”yläosa”. Toi on ollut mun mielestä ihan huippuhyvä. Tota 10l yläosaa ei oo siis pakko täyttää, vaan sen saa ihan sellaseksi litteäksi, jolloin toi rinkka on vaan 65l. Pienet taskut ja piilotaskut on hyviä. Pieniin ulkopuolella oleviin taskuihin saat tavaroita, jotka pitää saada nopeasti käyttöön ja piilotaskuihin saa tärkeitä tavaroita piiloon. Rinkan oikeaoppisen pakkaamisen opettelu on sen arvoista. Rinkan alaosaa kannattaa laittaa keskipainavat tavarat, keskelle lähelle selkää painavimmat tavarat ja kevyet päälle ja oikeastaan kaikkialle muualle. Viikkaa vaatteet, koska ne vie sata kertaa vähemmän tilaa. Sukkia, ja muita pieneen kasaan meneviä vaatteita voi sulloa koloihin, maksimaalinen tilankäyttö haha! Tässä havannoillistava kuva rinkan pakkaamisesta:

AE_How2PackR2

Onko ruoka Australiassa kalliimpaa kuin Suomessa?

Mun mielestä ruoka täälä on aika samanhintaista kuin Suomessakin. Plussaa siitä, että kasvikset ja hedelmät on yleensä Australialaisia ja usein myös paikallisia/lähialueilla tuotettuja. Suklaat ja karkit on kalliimpia!

Previous Post Next Post

You Might Also Like