Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dreaming of Australia? Part 4 – Packing

Helouu kaikki!

Miten musta tuntuu, että nää viikot menee jotain megavauhtia tällä hetkellä. Taas sunnuntai! Meillä on täälä ollut todella rento vapaapäivä ja ei olla tehty mitään ihmeellisempää. Meidän oli tarkoitus mennä ratsastamaan, mutta se valitettavasti siirtyi ens viikolle. Kruisailtiin meidän skeittilaudoilla pitkin Bonalbon katuja, tehtiin tunnin pituinen jooga pihalla ja loppupäivä ollaankin chillailtu. Mutta anyway pitemmittä puheitta postauksen aiheeseen eli seuraavaan Dreaming of Australia -postaukseen. Ajattelin tällä kertaa kirjoitella varmaan yhdestä kysytyimmistä asioista, nimittäin mitä pakata mukaan!

/ / / Hi guys!

I don’t know why, but I feel that my weeks are going by super fast. It’s Sunday again! We have had really relaxed day and we haven’t done much. We were cruisin around on the streets of Bonalbo with our skateboards and we did some yoga outside. Rest of the day we have just been taking it easy. But to the point! It’s time for the next Dreaming of Australia, and this time I was thinking about writing about one of the most requested thing. That is what to pack with to Australia!

DSC01729^^The Pass Surfing Point, Byron Bay

DSC00794^^Bestfriend <3

DSC02289^^Kawana Beach, Sunshine Coast

Mua vähän huvitti tää ajatus musta kirjoittamassa pakkaamisesta, koska yleisesti ottaen osaan olla todella järjestelmällinen. Jostain syystä tää kyky ei vaan oo aina ulottunut pakkaamiseen, vaan oon ollut tunnettu viime hetken pakkaaja ja turhan tavaran mukana rehaaja haha! No kaikesta oppii. Nimittäin kun raahat rinkassa sitä turhaa tavaraa ympäriinsä, hiki valuu selkää pitkin ja olkapäitä särkee, alkaa lopulta niitä pakkaamis-skillsejäkin arvostaa. Nyt mun järjestelmällisyys on alkanut levittäytyä JOPA pakkaamiseen. Lähetääs siis ihan alkupisteestä eli rinkka vai matkalaukku?

/ / / If I’m honest, I was founding that little bit funny first. Me writing about packing I mean. I can be very organised person, but for some reason, packing has always been tricky for me. I’m very known last-minute packer and I also carry unnecessary stuff with me. I guess some people have to learn the hard way (=me). Now I’ve travelled enough many times with massive backpack, walking around, sweat runs down on your back, shoulders hurt, you still have no idea how far you have to walk. Yep, I’ve finally started to appreciate this fine art of packing. Let’s start from the beginning, backpack or suitcase?

DSC03382^^Climbing & Studying

DSC00706^^Byron Bay

DSC01921Mä itse oon suosinut rinkkaa, koska mun tarkoituksena on myös matkustella mm. Aasiassa, joten sielä ei todellakaan napostele se matkalaukun raahaaminen perässä. Monella on päässä sellainen kliseinen kuva, että ”rinkka selässä reissaamaan”, ikään kuin se olis vähän oletus, että se rinkka on oltava. Jos sun tarkoituksena on kuitenkin lähinnä olla Australiassa ja enemmänkin asua yhdessä paikassa pidempään, harkitsisin myös matkalaukkua. Siinä on nimittäin omat hyvät puolensa.

/ / / I’ve always preferred backpack, since I was planning to move around a lot and also travel in Asia, so then I really don’t want to drag a suitcase behind me. I also think, that many people have this image in their head that going backpacking around Australia means you have to have backpack. If you’re not going to move around all the time, I would consider suitcase. That has it’s own good sides.

DSC01014^^Lunch break in Surfers Paradise

_8140267-2^^Kureelpa Falls

DSC05000

PRO’s & CON’s

RINKKA/BACKPACK

+ Itsessään kevyt, ja tulee yleensä pakattua matkalaukkua kevyemmin.

/ / / It’s light, and you usually pack it lighter.

+ Mahtuu pieneen tilaan matkustaessa busseissa, junissa ja menee hostelleissa sänkyjen alle.

/ / / You can fit it into small space when you travel in buses, trains and it also goes under the beds in hostels.

– Mikäli joudut ottamaan paljon tavaraa, se ei oo tosiaan oo mitenkään hekumallista kannella sitä rinkkaa ympäriinsä etsimässä hotellia olkapäät ja selkä huutaen armoa.

/ / / If you need more stuff with you, it really is quite annoying to carry your heavy bag around looking for hostels/hotels, back and shoulders begging for mercy.

– Rinkan oikeaoppinen pakkaaminen vaatii vähän harjoittelua ja taitoa, että sitä on mukava kantaa selässä.

/ / / You need to practise how to pack you backpack properly, to make it easier to carry.

MATKALAUKKU/SUITCASE

+ Saat enemmän tavaraa mukaan ja sitä ei tarvi kantaa selässä.

/ / / You can get more stuff with you and you don’t have to carry them on your back.

+ Matkalaukku on tavallaan vähän niinkuin oma henkilökohtainen lipasto. Siihen saat helpommin viikattua ja järjesteltyä tavarat vs. rinkka räjähtää pitkin poikin kämppää kolmessa sekunnissa saavuttua kohteeseen. Tää saattaa olla myös vaan mun ongelma.

/ / / Suitcase is also like your little personal storage space. You can fold everything there nicely. Backpack explodes within 3 seconds once you arrive to your destination. Or maybe it’s just me.

– Jos matkustat todella paljon ympäriinsä, junissa, lentokoneissa, autossa, matkalaukku saattaa olla epäkäytännöllinen. Jossain vaiheessa raahatessasi sitä painavaa matkalaukkua viidenteen kerrokseen pienessä hostellissa, missä ei ole hissiä tai nostelet sitä jossain Aasian maassa laivasta toiseen, alat miettiä taas sitä rinkan käytännöllisyyttä.

/ / / If you travel around a lot, suitcase will get unpractical. You will think about it when you’re dragging it behind you to the fifth floor of a hotel which don’t have elevator or when you have to try to lift it from other boat to another somewhere in Asia.

DSC02197^^Mooloolaba, Sunshine Coast

DSC01936^^Gold Coast nights

IMG_0171^^Sunset surf at Wategos Beach, Byron Bay

No sitten kun olet päätynyt joko rinkkaan tai matkalaukkuun, voitkin alkaa suunnitella mitä tarvit mukaan. Tähän on tietenkin vaikea antaa tarkkoja ohjeita, sillä ihmiset on niin erilaisia. Vietätkö aikasi mieluiten kaupungeissa ja yökerhoissa vai luontoa tutkien ja rannalla surffaten? Vai molempia? Ja missäpäin Australiaa oot suunnitellut enimmäkseen asustella? Karkeasti sanottuna Pohjois-Australiassa on ympäri vuoden lämpimämpi kuin Eteläisellä puolella. Queenslandissa et tarvi talvellakaan paksuja vaatteita, kun taas esimerkiksi Melbournessa lämpötilat laskee talvella Suomen syksyä vastaaviin. Joka tapauksessa suosittelen ottamaan lämpiviä vaatteita mukaan riippumatta täälä vallitsevasta vuodenajasta tai paikasta mihin oot matkustamassa. Me tultiin Ausseihin lokakuussa eli keväällä ja meidän eka kohde oli Sydney. Sydney sijaitsee itärannikon eteläpuolella. Yllätyttiin miten kylmiä yöt vielä saattoi olla ja välillä päivätkin. Mullahan oli tietysti ehkä joku yks crop-neule mukana.

Ehkä tärkein sääntö pakkaamiseen on, että älä ylipakkaa. Mitä kevyemmät kantamukset sulla on, sen helpompaa sun elämä on. Muista, että kaikkea saa ostettua myös paikan päältä.

/ / / Once you have made your decision between backpack and suitcase, you can start to plan what you need with you. It’s hard to give any exact packing list for this, since everyone is so different. What are you planning to do? Do you want to spend your time in the cities and nightclubs or do you rather go explore the nature and surf? Or both? Where in Australia have you been planning to stay most of the time? Northern Australia is warmer around the year versus Southern Australia can get cold. Example Queensland, you don’t need very thick clothes even when it’s winter, but if you go down to Melbourne, it can get as cold as it gets in Finnish autumn. Up north in places like Cairns, it basically has warm weather all year round. Anyway, I recommend you to take some warmer clothes with you despite the place you’re going to go. We arrived to Australia, Sydney in October and we got surprised how cold it was still, especially during the nights. 

Maybe the most important rule for packing is, don’t overpack. The lighter your bag is, the easier your life is. Remember you can buy everything from here too. 

DSC03351^^Climbing at the Glass House Mountains

IMG_8336^^How many girls can you fit in one van?

DSC02974^^Mooloolaba, Sunshine Coast

PERUS PAKKAUSLISTA / / / BASIC PACKING LIST

1. Tekniikka ja kaikki laturit, läppäri, kamera, muistikortit, ipod/kuulokkeet. Mitä ikänä sulla onkaan, niin muista ne laturit! Muistitikku on muuten ihan suositeltava, sille saat laitettua CVt ja muut hakemukset ja niitä on helppo käydä tulostelemassa. Jos mahdollista, niin osta myös valmiiksi adapteri, joka sopii töpseleihin täälä Ausseissa. Mikäli unohdat sen, niin no hätä, lentokentiltä löytyy!

/ / / All your technology you need and chargers. Laptop, camera, memory cards, Ipod, headphones, what ever you need to have with you. Just remember those chargers! Memory stick is also one thing I can recommend. You can have your resume’s there, so you can easily go print them. Buy an adapter to you electronics! If you forget, you can buy one from the airport.

2. Tsekkaa, että kaikki tärkeimmät paperit sun muut on mukana. Voimassaoleva passi, lentoliput, pankkikortit, ajokortti ja kansainvälinen ajokortti. Muista ottaa myös valokopiot passista, hyväksytty viisumihakemus tulostettuna ja vakuutusyhtiöstä tarvittavat lappuset.

/ / / Check that you have all your important stuff and papers with you. Passport, flight tickets, bank cards, driver’s licence and international version too. Remember to take photocopies of your passport, print your visa grant page and don’t forget the important numbers and papers from your insurance company.

3. Vaatteista on vaikea antaa tarkkoja ohjeita, mutta jonkinnäköinen perusgarderobi on hyvä. Muutama t-paita, toppi, pari pitkähihaista, yhdet siistimmät kengät, lämmin neule, bikinit, alusvaatteita/sukkia, villasukat (!), huivi, farkut, takki ja sadetakki/sateenvarjo.

/ / / It’s hard to give any exact list for clothes you need, but take at least basic things. Few t-shirts, tops, couple long-sleeved shirts, warm knit, one pair of nicer shoes (going out/for work), bikini, underwear/socks, woolen socks (!), scarf, jeans, jacket and raincoat/umbrella.

4. Omien tarpeiden mukaan urheiluvaatteet ja lenkkarit. Ohut, sadetta pitävä urheilutakki on myös erittäin suositeltava!

/ / / Based on your needs, sport clothes and trainers. Thin sport jacket that holds a rain a bit is also very recommended!

5. Riippuen millaista työtä oot hakemassa, mutta yleisesti ottaen siistimmät housut/hame ja kengät työnhakuun. Monissa ravintoloissa vaaditaan mustat housut ja kengät omasta takaa.

/ / / Depending what kind of work you’re about to look for, but in general, you would most likely need nicer pants/skirt and shoes for that. Most of the restaurants require, that you have one pair of black pants and shoes.

6. Kosmetiikasta ota vain tarvittavat mukaan. Älä turhaan vaivaudu raahaamaan kolmea pulloa suosikkishampoota mukana, kaikkea saa kyllä täältäkin. Aurinkorasvat ja after sunit on mun mielestä parempia ja edullisempia täälä!

/ / / From cosmetics, take only what you absolutely need. It’s no point of taking 3 bottles of your favourite shampoo just in case. You can seriously get everything from here. Sun creams and after suns are better here, and also tiny bit cheaper. 

7. Pieni ensiapupakkaus. Laastareita, pieni kuumemittari, joustoside, rakkolaastareita, desinfiointipyyhkeitä, särkylääkettä ja allergialääkettä.

/ / / Little first aid package of your own. Plasters, small thermometer, elastic bandage, plasters for blisters, disinfecting wipes, painkillers and antiallergics.

8. Muita käteviä juttuja mukaan on pienet sakset, hakaneuloja, pieni ompelusetti, pinsetit ja pieni taskulamppu.

/ / / Other useful things to have is little scissors, safety pins, little sewing kit, tweezers and little flashlight.

DSC03535^^Endless car selfies…

DSC05132^^The Lighthouse Walk, Byron Bay

DSC04996Tähän kilometripostauksen loppuun vielä:

Q & A

Minkä vakuutuksen otit matkalle?

Mulla on ollut jo kauan Fennian vakuutukset, ja kyselin muutamasta eri yhtiöstä ja parhain tarjous löytyi siltikin Fenniasta. Jopa mun kaveri vaihtoi Fenniaan, koska sai niin paljon paremman tarjouksen. Kaikki korvausasiat on aina hoituneet nopeasti ja ilman ongelmia, en voi kun suositella!

Miten sait rahaa säästettyä niin nopeasti?

Itse tosiaan säästin vain puolisen vuotta ennen lähtöä tänne, ja siihen ei oo sen kummempia taikatemppuja. Parhaimmat vinkit mitä voin antaa on, avaa säästötili. Siirrä joka palkasta X -määrä rahaa säästötilille. Kuvittele, että sitä rahaa ei enään ole, älä siis kajoa säästötiliin. Säästä ruokaostoksissa, tee itse lounaat töihin. Jos olet yksi niistä, joka hakee joka päivä take-away kahvin, laskeppa huvin vuoksi paljon siitä päivittäisestä 3-4 euron kahvista tulee viikossa. Entäs kuukaudessa? Mieti paljonko käytät yhteen baari-iltaan, ja yritä vähentää ulkona käyntiä. Mieti täytyykö sun tosiaan päästä kaikille mahdollisille festareille ja konsertteihin. Vuokra on aika iso osuus sun palkasta, voisitko esim. harkita kimppa-asumista? Älä shoppaile turhia vaatteita ja tavaroita, mieti mieluummin jos voisit myydä jotain.

^^Sunset surf & beach hang, Byron Bay

DSC05002^^Wategos Beach

DSC01641DSC05049

Previous Post Next Post

You Might Also Like