Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bonalbo times

Helouu kaikki!

Mitäs sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? Mun mielestä on aina kiva laittaa näitä kysymyksiä, vaikka kukaan ei ikänä mulle mitään vastaakkaan haha! Ajattelin kirjoitella ihan yleisesti ajatuksia millaista asuminen on ollut täälä Australian countrysidella. Lehmät ja hevoset on tullut tutuksi, niitä kun kävelee täälä vapaana ympäriinsä. Käytiin eilen katsomassa noita meidän naapurin hevosia, ja sunnuntaina meillä onkin ratsastustunti Hennun kanssa. Ja kohta päästään maastoon! Kenguruitakin näkee lähes joka päivä. Olin ennen muuttoa tänne nähnyt kenguruita vain eläintarhassa, nyt niitä pomppii tuolla teillä kokonaisina kenguruperheinä.

/ / / 

Hi guys!

How are you today? I like writing these questions here, even thought nobody ever answers to me haha! I just wanted to come write some thoughts about living here in the Australian countryside. Horses and cows are very familiar now, since they are pretty much everywhere. We went to meet the horses our neighbor has, and we are gonna go ride with them on Sunday. And soon we can go trekking with them. There is kangaroos everywhere. Before moving here, I had only seen them in the zoo. Now there is huge packs of kangaroos jumping around everyday.

DSC07248DSC07269Kaikki täälä tuntee toisensa. Ollaan selkeesti uusia naamoja, kun joka paikassa kysytään mistäs tytöt on kotoisin. Tunnin ajomatka tuntuu nykyään samalta mitä ennen 20 minsaa tuntui. Lähinnä senkin takia, että jos haluat esimerkiksi kunnon ruokakauppaan, lähin on juurikin sielä tunnin ajomatkan päässä. Ilmeisesti jokaisesta suomalaisesta löytyy rallikuskin vikaa, sillä ei tunnu enään miltään vetää noita pieniä mutkateitä satasta. Varsinkin ku tiet on suurinpiirtein sen levyisiä, mitkä Suomessa määriteltäisiin yksikaistaiseksi. Ai että, se on muuten mukavaa ku tulee se rekka vastaan, joka yleensä vetää vielä keskellä tietä. Reaktiokyky on ainakin siis kehittynyt.

/ / / Everybody here knows each others. We are obviously new faces around here, since everywhere we go, people keep asking where do you girls come from. One hour driving feels nowadays the same as 20 minutes. Maybe because you pretty much have to drive for an hour to get somewhere, like to the closest food store example. We both have also found a little rally driver inside of us, feels like nothing to drive on these narrow, windy roads with the speed of 100km/h. My reaction is way faster nowadays, specially when there comes a truck, who is driving in the middle of the road with fast speed.

DSC07250DSC07254^^My skateboard is Globe and from Helsinki Surf Shop

Paikalliset on yleensä mukavia, mitä tossa viime sunnuntaina tuli vastaan vähä erikoisempi tyyppi ja jouduttiin kolariin moottoripyörän kanssa. En jaksa nyt alkaa selittää koko asiaa, mutta vika ei ollut meissä. Me jouduttiin pysähtymään keskelle yksikaistaista siltaa, yhden Bonalbo lokaalin vuoksi. Ja koska pysähdys oli aika odottamaton meidän perässä ajanut moottoripyörä pamautti meidän auton perään. Moottoripyöräilijä raasu joutui lähteä ambulanssilla sairaalaan. Kuulin kuitenkin tänään, että pahemmin ei käynyt ja paranee täysin. Luojan kiitos. No suurimmaksi osaksi tosiaan kohtaamiset paikallisten kanssa on ollut kaukana tälläisestä.

/ / / Locals are usually so nice, but last Sunday we unfortunately had to come across with not so nice one too. We had a accident with motorbike. I don’t bother to explain the whole thing. We were forced to stop in the middle of one-lane bridge, because of one, not-so-nice Bonalbo local and then because our stop was quite unexpected, the motorcyclist who drove behind us, crashed into our car. The motorcyclist had to go to hospital with the ambulance, but I just heard he is fine and recovering totally. Thank god. 

DSC07297DSC07257Lähdettiin sunnuntaina käymään sielä Bald Rock -kansallispuistossa ja kotimatkalla meillä oli hirveä nälkä, joten pysähdyttiin toiseen pikkukylään tässä lähellä nimeltä Drake. Siinä kylillä oli vain yksi pieni kahvila, ruokakauppa ja hotelli/ravintola nimeltä Lunatic. Jep, Lunatic. No mentiin sinne Lunatikkiin sitten, sielä oli koko kylä kännissä, mutta ruokaa ei saanut. Kahvila ja ruokakauppa olivat jo ehtineet mennä kiinni. Kahvilan omistaja kuitenkin sattui ajamaan ohi ja näki meidät haahuilemassa sielä. Sanottiin, että etitään ruokapaikkaa. Hän sitten sanoi, että just sulki kahvilan ja sielä ei oikeastaan oo mitään ruokaa enään, mutta tulkaa nyt jotain hakeen. Saatiin kotitekoista jäätelöä ja keksejä matkalle, oltiin niin iloisia haha!

/ / / On Sunday we drove to Bald Rock National Park, and on the way home, we were starving. We stopped to another little village here called Drake. There was only one cafe, one food store and  a hotel/restaurant called Lunatic. Yes, Lunatic. Well, we went there and time was around 4pm. There was pretty much whole Drake there drunk, and they said they don’t sell any food yet. Yet or maybe never, who knows. The cafe and the food store were closed, but the cafe owner just happened to drive past. He saw us looking for something, so we said that were just looking for food to buy. He said he just closed the cafe, and there is no food there, but we can still come get something. He gave us some homemade ice cream and cookies, we were so happy haha!

DSC07278DSC07251^^The Lion King

Oon skeittaillut tossa kadulla päivästä toiseen, joten oon alkanu jo kehittyä siinäkin. Eilen skeittailtiin tuossa kadulla ja mentiin extempore käymässä Bonalbon paikallisessa OP -shopissa eli kirpparilla. Se oli kunnon kirjaparatiisi. Löysin neljä kirjaa ja Hennu maksoi oman kirjansa ensin, joka oli dollarin. Huomasin etten ottanut lompakkoa mukaan, ja sanoin Hennulle voitko maksaa munkin. Siihen omistaja ”Hei se on ok, saatte nuo kaikki sillä dollarilla, on niin pieniäkin nuo kirjat!”. Täälä pidetään joka viikko kahden tunnin ilmaisia karatetunteja. Ilmaisia. Meidän kämppis Tegan on muuten englannin kielen opettaja, joten oon päättänyt kehittyä mun englannin kielen kirjoittamisessa ja puhumisessa. Yks kirjoista oli nimeltään ”Thoughts for life”. Se sisältää pieniä tekstejä ja ajatuksia erilaisista asioista. Luen siis joka aamu kaikille yhden teksteistä, ja Tegan kertoo menikö ääntäminen oikein. Tälläistä puuhaa siis ollaan täälä keksitty. Ei tää Bonalbo nyt niin paha oo mitä ajateltiin! ;D Positiivinen ajattelu tekee elämästä muuten helpompaa.

/ / / I’ve been skateboarding here in Bonalbo almost everyday, I’m getting good. Yesterday we went cruising on the streets of Bonalbo (there is one street) and we stopped to the local OP -shop. It was a book paradise. I found 4 books, and Hennu one. She paid 1 dollar for her book and then I noticed I didn’t took any money with me. Then the owner said ”It’s fine, you get that all with dollar, those books are so tiny anyway”. There is karate lessons here every week, next to our house. For free! And I’ve also decided to be better at writing and talking in English. Luckily my roommate Tegan is English teacher, and she said she can help me! One of the books I bought is called ”Thoughts for life”. It has small texts and thoughts. I will read one text every morning, and Tegan can tell me, if I pronounced everything right. This kind of stuff we have been doing and planning to do here past days. Bonalbo isn’t as bad as I thought! ;D Positive attitude gives you a positive life. 

DSC07242DSC07290DSC07256DSC07238My Globe cruiser from Helsinki Surf Shop

Previous Post Next Post

You Might Also Like